G4Media.ro

Racordările la curent și gaze, blocate după ce statul le-a făcut gratuite.…

Racordările la curent și gaze, blocate după ce statul le-a făcut gratuite. Ministrul Energiei: „Cererile au explodat”

Cererile de racordare la rețeaua de gaze naturale și la rețeaua de energie electrică „au explodat”, după ce statul le-a făcut gratuite. Ministrul Energiei Virgil Popescu afirmă că cererile depășesc acum capacitățile fizice și financiare ale furnizorilor de utilități.

Racordarea la rețeaua de gaze naturale a devenit gratuită, în octombrie 2020, iar în decembrie și racordarea la rețeaua de energie electrică a devenit gratuită, în urma unor modificări adoptate de Autoritatea de Reglementare în Energie. Operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale este obligat să suporte costurile necesare racordării, pe care le va recupera în decurs de 5 ani prin tarifele de distribuție.

„Din păcate, modificările legislative din trecut au generat o situație pentru care trebuie să găsim acum soluții. Aceste modificări legislative au blocat dezvoltările, acum cererile au explodat, depășind capacitățile fizice și financiare ale furnizorilor de utilități. Această situație trebuie rezolvată acum”, a declarat marți ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter