G4Media.ro

Putin vrea ”educație patriotică și morală” în școli și universități, a anunțat…

Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Putin vrea ”educație patriotică și morală” în școli și universități, a anunțat acesta la Consiliul de Securitate al țării/ Veteranii de război vor fi mentorii tinerilor/ Zeci de mii de ruși au fugit de recrutare după anunțul mobilizării parțiale

Vladimir Putin vrea să introducă educația patriotică în școli și licee, anunță TASS.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei despre organizarea activității privind educația patriotică și morală în școli și universități. Reuniunea a avut loc vineri prin videoconferință.

Veteranii de război vor deveni mentori la forumul patriotic din Samara. Un forum privind educația patriotică a tinerilor a fost deschis în Primorye. Majoritatea rușilor susțin arborarea drapelului în școli.

„Pe ordinea de zi de astăzi sunt incluse chestiuni legate de organizarea educației morale și patriotice în sistemul de învățământ superior”, a declarat președintele, dându-i cuvântul ministrului educației, Serghei Kravtsov.

La reuniune au participat prim-ministrul Mihail Mișușin, președintele Consiliului Federației, Valentina Matviyenko, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, șeful Administrației Prezidențiale, Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul de interne, Vladimir Kolokoltsev, ministrul apărării, Serghei Șoigu, directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexandr Bortnikov, directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin, și viceprim-ministrul Dmitri Medvedev.

Context

Introducerea educației patriotice în instituțiile de învățământ este mai veche. Spre exemplu, The Moscow Times anunța la finalul lunii august că autoritățile ruse construiesc „cel mai mare” centru de educație militar-patriotică pentru tineri în nord-vestul țării, pe fondul unei militarizări tot mai accelerate a tineretului. Detalii, aici. 

În ultimele două zile, Rusia s-a confruntat cu exodul a zeci de mii de ruși care au refuzat să fie recrutați pentru a merge pe front în războiul din Ucraina.

Spre exemplu, Finlanda ia în considerare interzicerea intrării turiştilor ruşi în ţară, deoarece traficul la frontiera cu vecinul său estic s-a ”intensificat” joi și vineri, ca urmare a ordinului preşedintelui Vladimir Putin de mobilizare militară parţială.

De asemenea, au existat cozi la punctele de trecere a frontierei din Kazahstan, Georgia, Mongolia.

Inclusiv agenția RIA Novosti, portavocea Kremlinului, a recunoscut cozile kilometrice ale rușilor care fug de recrutare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Spalare de creier stil religie, comunism, patriotism, rosia romaneasca!

 2. Asta-i un fel de educatie sexuala cand te reguleaza la cap niste politruci

 3. „coreea de nord”-ificare la puterea putin

 4. Coreea de Nord scrie pe rusi nu ca nu si-ar merita-o.

 5. Mentorii vor explica cum poti viola,tortura si jefuii in caz de vre-o alta ” operatiune speciala”

 6. E o mare convergenta de idei intre moskva si junta militara mafioata din Romanica.

 7. Europa e plina de milioane de refugiati apti de front care au spus Niet! democracatiei selenskiene. 🤣
  Asa ca…, articol de 2 hrivna. 😀

 8. La rusi mai fug 5000-10000, dar sa vezi la noi, daca Doamne Fereste va fi cazul, se evapora toti, inclusiv „vitejii” de pe forum.

 9. Au fugit vitejeste si vreo 2-3 milioane de apti de front din Ucraina. Asa ca lasati-o mai moale, ca macane.

 10. Piticu nuclear știe și ce trebuie predat în școli. Adevărul e că după o viață de kaghebist stropită cu multă votcă experienta își spune cuvântul. Rar mai vezi oameni la 70 de ani cu inteligenta lu putin.

 11. 3 ore de istorie pe săptămînă la liceu, la toate profilele.