G4Media.ro

Putin: Sperăm să nu mai fie, dar suntem pregătiţi pentru un nou…

Putin: Sperăm să nu mai fie, dar suntem pregătiţi pentru un nou Război Rece / Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat că speră ca în lume să nu mai izbucneacă un nou Război Rece, dar că în cazul în care va izbucni, Rusia este pregătită, transmite publicația Hurriyet, citată de Rador.

Putin, care a acordat un interviu presei ruse şi arabe înaintea vizitei pe care o va efectua în Arabia Saudită, a fost întrebat dacă „Va mai izbucni un nou Război Rece?”, iar răspunsul a fost: „E drept că nu mai doresc să izbucnească un nou Război Rece şi să înceapă o nouă cursă a înarmărilor. Sper că nu va începe. Dar dacă vom trăi o evoluţie asemănătoare, Rusia este încă de pe acum pregătită. Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat, nimeni nu a reuşit să le producă. Deci, dacă vor avea loc astfel de evoluţii, noi suntem pregătiţi.”

Bugetele militare

Putin a precizat că Rusia nu va concura cu nimeni în ceea ce priveşte înarmarea şi a adăugat: „Este suficient să arunci o privire la bugetele ţărilor în domeniul apărării. Astăzi, Statele Unite cheltuiesc pe an 700 de miliarde de dolari. Sunt urmate de China, Arabia Saudită, Marea Britanie, Franţa şi Japonia. Bugetul militar anual al Rusiei este de 48 de miliarde de dolari. Deci, noi nu urmărim să participăm la cursa înarmărilor. Apoi, de multe ori, tehnologiile avansate de armament nu se măsoară în bani. Mai mult decât cantitatea este importantă calitatea. Noi nu avem lipsuri în această problemă.”

Nu ne temem de NATO

În interviul acordat Putin şi-a expus părerea şi în legătură cu NATO: „Este o realitate că NATO s-a apropiat de frontierele noastre, a instalat baze militare pentru rachete în România şi Polonia. Iar noi, bineînţeles că am fost deranjaţi. Se gândesc că pot ajunge la noi trecând de armele strategice ale Rusiei. Dar până şi analiştii militari din Occident susţin că astfel de acţiuni nu vor putea da roade. Apoi, nici NATO nu mai este o structură militară învechită. În interiorul ei au loc diverse transformări.”

Sursa: Hurriyet.com.tr/ Rador/ Traducerea: Emel – Birgül Mauki

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. ”Noi deţinem arme de ultimă generaţie pe care nimeni nu le-a dezvoltat…pentru ca sunt fabricate cu o tehnologie de cand era bunica fata…”

  • Racheta cu propulsie nucleara a fost gandita in 1954.

   Acolo unde a ramas si statul rus, ca mentalitate.

  • Cind spui nimeni nu le-a dezvoltat , mai trebuie doar sa adaugi : asta stim noi acum .

 2. problema e ca la cat de fomisti sunteti, s-ar putea ca exact inainte sa lansati vreuna, sa muriti de foame, sete, boli etc. ca voi asa ati facut si inainte de 89. v-ati concentrat pe arme, dar erati saraci lipiti,

 3. Problema cu care se confrunta omenirea din acest strict punct de vedere militar si concurenta redusa la cuvintele -Cine are arme mai teribile mai performante – creaza un raspuns obligatoriu . Pot fi acele arme produse de Rusia capabile de a face diferenta ? Poate Rusia sa isi securizeze acum si in viitor frontierele (imensitatea teritoriala a Rusiei este vizibila de noi toti )?Poate Rusia sa isi formeze o structura asemanatoare NATO (super statala )cu care sa determine Occidentul( privit ca un tot ) sa renunte la apropierea de granitele Rusiei . Cind vorbim despre toarte acestea , trebuie luata in calcul si latura economica si pozitionarea geo politica si necunoscutele in ceea ce priveste noile arme posibil detinute de UE plus SUA si nu numai . Daca asa cum se presupune, incalzirea globala va determina schimbari climatice, ce tin de rentabilizarea unor imense teriorii, actualmente apartinid statului RUS ,ce vor putea produce , de la cantitati enorme de hrana la exploatarea profitabila unor imense zacaminte ,atunci vom asista in viitor la migratii mari de oameni , ce se vor indrepta spre aceste zone .

 4. Rușii au câștigat alegerile în SUA, la ce le mai trebuie armata lor? Au armata SUA la dispoziție

  • Intrebarea pe care si ti-o pui deja si cred ca strimbi din nas deja este : Pentru cita vreme ? Dar stiu ca nu ai ce face si inboldit de propria intelegere ai raspunsul in totalitate . Esti in stare sa scrii mai mult de o propozotie despre asta -ACTURIAN?

 5. Buturuga mică răstoarnă carul mare.

 6. Rusia, alaturi de China si alte state euroasiatice, in caz de conflict, va pune serioase probleme NATO.

  NATO a devenit din 90 o alianta militara ofensiva, bazata pe invazii militare in urma diverselor operatiuni „false flag” si minciuni precum WMD din Irak, Siria, Afghanistan, etc.

  Din pacate, armate romana, de fapt resturile armatei, au devenit mercenari platiti in slujba altor interese, in general americane, de natura corporatista (Raytheon, Lockheed Martin, Northrop Grumman, BAE, Boeing, etc.) ale caror actiuni la bursa ajuns si la cca 300 dolari, adica mai mult decat pt Apple, IBM, etc.

  Astfel, fereasca Dzeu de un conflict, populatia RO va suferi cum a suferit si in WW2.

  Ambele tari, SUA si Rusia, detin high-tech militar. Insa, s-ar parea ca prima a ramas in urma cu tehnica militara hipersonica, respectiv rachete care pot atinge si Mach 10-20. Dupa cum a anuntat Putin anul trecut, minciuna sau adevar, rusii detin Kinzhal, Peresvet, Sarmat, Tzirkon, etc., tehnica militara de ultima ora.

  Dupa cum s-a precizat, rusii vor lovi in centrele CCC si forta aeriana americana. Prin EW, comunicatiile, infrastructura si logistica va fi decimata electronic. Romanii se vor uita ca la Muppets Show si se vor minuna. Erdogan are dreptate in ceea ce face el, urmarind interesele Turciei si nu a NATO, ceea ce Iohannis nu o face.

  Ideea si manipularea ca cineva va castiga, e falsa.

  Problema la romani este ca avem un executiv, legislativ corupt. Respectiv oameni superificiali manipulabili, alaturi de popor.

  Rusia se afla in alianta cu China, SCO, CIS. Cauta policentrismul si realitatea multipolara. SUA, prin NATO, nu face altceva decat sa manipuleze tarile membre in a cumpara tehnica militara continuu si a la trimite sa lupte in diverse colturi ale lumii pt interesele strategice americane.

  Nici SUA nici Rusia nu sunt sfinti. Fiecare isi urmareste propriile interese. Ceea ce nu se poate spune despre RO.

  Cu alte cuvinte, RO a ajuns un stat servil altor interese. Victima? Poporul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.