G4Media.ro

Putin şi Scholz au avut prima discuţie telefonică după mai multe săptămâni.…

Putin şi Scholz au avut prima discuţie telefonică după mai multe săptămâni. Președintele rus a insistat asupra „ideologiei naziste” a forţelor ucrainene cu care se confruntă Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat vineri pe lângă cancelarul german Olaf Scholz în privinţa „ideologiei naziste” a forţelor cu care Rusia se luptă în Ucraina, în timp ce şeful guvernului german a atras atenţia asupra responsabilităţii guvernului rus în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„A fost atrasă atenţia asupra continuării violărilor dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care sunt adepţii unei ideologii naziste şi care utilizează metode teroriste”, a precizat Kremlinul într-un comunicat care detaliază afirmaţiile preşedintelui rus în cadrul unei discuţii telefonice cu cancelarul german.

El a repetat, de asemenea, că ofensiva sa, denunţată de comunitatea internaţională, vizează protejarea populaţiei rusofone din estul Ucrainei.

Putin a acuzat încă o dată Kievul că este cauza blocajului negocierilor de pace.

Autorităţile ruse au justificat tot timpul atacarea Ucrainei de deriva „neonazistă” din această ţară, notează France Presse.

Convorbirea, prima pe care cei doi lideri au avut-o în mai multe săptămâni, a fost iniţiată de Germania, potrivit biroului lui Putin, notează dpa.

Olaf Sholz i-a „reamintit” vineri lui Vladimir Putin „responsabilitatea specială” a Rusiei în aprovizionarea alimentară mondială, aflată „sub tensiune din cauza războiului” din Ucraina, se menţionează într-un comunicat al cancelariei germane.

De asemenea, şeful guvernului german a „insistat”, în convorbirea de 75 de minute din cursul dimineţii, asupra necesităţii unui armistiţiu „cât mai curând posibil”, respingând în acelaşi timp „în mod clar acuzaţia că nazismul este foarte răspândit în Ucraina”, adaugă comunicatul.

Sursa foto: Tobias SCHWARZ / various sources / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Pe toti pe care Putin vrea sa-i invadeze, toti sunt nazisti. Cum. 🤣 Putin fiind stalinist. Stalinistii fiind nazistii rusi. 🤣

  2. Ma intreb daca acesti conducatori din Vest au habar cum se poarta o astfel de conversatie? Au consilieri? Se pregatesc? Pare o discutie absurda, deci o ratare a ocaziei de a face si cel mai mic pas spre o solutie. Este timpul sa faceti un workshop, undeva in sud pe un iacht confiscat. Rugati o tara nordica sa-l organizeze.

    • Poate videoconferință mai nou între 8 ochi plus sufleurii di pi margini cari le vorbesc în curechi ca la ficusul nost care și iel ascultă de căștili altora (de aia vorbiește iel așa de rar).

  3. Singura ideologie nazista e la Moscova, Budapesta si Istanbul.