G4Media.ro

Putin l-a demis pe comandantul Districtului militar de est, pe măsură ce…

Sursa foto; mil.ru

Putin l-a demis pe comandantul Districtului militar de est, pe măsură ce înfrângerile Rusiei se înmulțesc – RBC

Rusia l-a demis pe comandantul Districtului său militar de est, generalul-colonel Alexander Chaiko, a anunțat vineri site-ul de știri rusesc RBC – cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Reuters.

RBC a citat registrele de stat disponibile public pentru a raporta că generalul-locotenent Rustam Muradov a fost numit la conducerea Districtului militar estic, care acoperă trupele cu baza în Orientul Îndepărtat al Rusiei, deși o mare parte din efectivele sale sunt desfășurate în prezent în Ucraina.

Muradov, care a fost sancționat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei și a comandat forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah, o regiune separatistă din Azerbaidjan locuită în principal de etnici armeni.

Publicitate electorală

Deși șeful regiunii natale a lui Muradov, Daghestan, l-a felicitat pentru numirea sa, nici Kremlinul, nici Ministerul Apărării nu au confirmat imediat mutarea.

Luni, RBC a raportat că comandantul districtului militar de vest, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit, la scurt timp după pierderile dramatice suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută și după recucerirea de către Ucraina a orașului strategic Lyman, în regiunea Donețk.

De atunci, forțele rusești au pierdut, de asemenea, controlul asupra câtorva sute de kilometri pătrați din regiunea ucraineană Herson – teritoriu pe care Moscova îl consideră acum parte a Rusiei.

În septembrie, ministrul adjunct al Apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, care a ucis mii de civili.

În august, agenția de știri de stat RIA a raportat că comandantul flotei din Marea Neagră a fost demis după o serie de umilințe, inclusiv scufundarea navei sale de război principale și pierderea a opt avioane de război într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O sa ii tot demita pana cand il vor demite ei.
    Daca nu cumva calca pe sapun in cada si aluneca in cap

  2. bānene, dar toti comandatii orcilor au fetze de alcoolisti?

  3. Să-l pună în loc dl. Goe că tot se încălzește pe tușă și face joc de glezne! :)))))

  4. E si asta o strategie, trupele din teren sa piarda lupta dupa lupta pentru ca Napoleon sa fie exilat.

  5. Cu barmani vroiau mijiți să-i căsăpească pe raaketi! :))