G4Media.ro

Putin, înțelegere cu Belarusul pentru staționarea de arme nucleare tactice pe teritoriul…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin, înțelegere cu Belarusul pentru staționarea de arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări

Rusia a convenit cu Belarusul că va staţiona arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări, a declarat preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţia TASS, conform Agerpres.

O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, notând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ridicat de mult timp problema staţionării de arme nucleare tactice în Belarus, a adăugat Putin.

‘Am convenit cu Lukaşenko că vom amplasa arme nucleare tactice în Belarus fără încălcarea regimului de neproliferare’, a mai spus preşedintele rus, citat de TASS.

Rusia va finaliza până la 1 iulie construcţia unui siloz pentru arme nucleare tactice în Belarus, a indicat liderul de la Kremlin. El a precizat că Rusia nu va transfera în fapt controlul acestor arme Minskului.

Rusia are staţionate deja în Belarus 10 avioane capabile să poarte arme nucleare tactice, a menţionat Putin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ca Presedinte al Belarusului si Comandant suprem al armatei acestui stat suveran (nu?), Putin are tot dreptul sa amplaseze absolut tot ce vrea el în orice loc al tarii pe care o conduce. Altfel o sa o denazifice oi, oi, oi! (nu-i nevoie, a facut-o Lukasenko).

  2. Daca SUA ar face acelasi lucru in Polonia/Romania, Rusia ar spune ca „nu aveti voie si o sa dam cu nucleare”. E normal pentru ei sa faca asta.

  3. decizia nesabuita a ruznacilor de a aduce nucleare aproape de granita nato …reprezinta un pericol la adresa securitatii nato…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️…ca sa gavarim cu logica muscala…nato trebuie sa se apere cu nucleare in polonia si romania…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  4. belarusul va deveni tinta nato…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️…ca sa vorbim limba lui putler…

  5. Multi vb aiurea, americanii au imprastiat toata Europa este plina de testate nucleare, sunt in Italia peste 100 sunt in Romania… Verificati inainte sa vorbiti… Deveselu este o tinta la fel Ca multe alte tari care nu au Dar au testate pe teritoriul lor .