G4Media.ro

Putin decretează o săptămână nelucrătoare în Rusia începând cu 30 octombrie pentru…

Putin decretează o săptămână nelucrătoare în Rusia începând cu 30 octombrie pentru a limita răspândirea COVID-19

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează AFP şi Reuters.

„Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Putin.

Şeful statului rus a făcut aceste declaraţii la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului, precizând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni dacă situaţia epidemică o justifică.

Săptămâna dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie coincide cu vacanţa şcolară rusă şi numai 1, 2 şi 3 noiembrie erau lucrătoare, restul fiind zile de weekend şi zile de sărbătoare.

De asemenea, el i-a implorat pe ruşi, foarte reticenţi, să se vaccineze.

„Vă rog, fiţi responsabili”, a spus el, precizând că „nu există decât două moduri de a ieşi din această perioadă: fie te îmbolnăveşti, fie te vaccinezi”. Liderul de la Kremlin a calificat drept „periculoasă” rata scăzută de vaccinare din Rusia.

Vladimir Putin a cerut, de asemenea, accelerarea depistării şi întărirea măsurilor de izolare în cazurile contact.

Rusia se confruntă din luna iunie cu un val epidemic provocat de varianta Delta care s-a agravat considerabil de o lună, pe fondul vaccinării apatice, restricţiilor sanitare inexistente şi măsurilor de distanţare sau privind portul măştii respectate deloc sau foarte puţin, notează AFP.

În Rusia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de 1.028 de morţi şi 34.073 de noi infectări.

Rusia a început să administreze a treia doză de vaccin în luna iulie, una dintre primele ţări din lume care au început administrarea ei, însă Putin nu a primit până acum doza „booster”, a anunţat Kremlinul miercuri.

„Preşedintele nu a primit încă a treia doză. Acest lucru se va întâmpla când îi vor recomanda medicii şi specialiştii”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Haideti postaci! Putin a dat ordinul: te vaccinezi sau te infectezi.

    • Da, vad ca azi deja au schimbat tonul, nu mai spun sa nu ne vaccinam, ci sa fie concentrat efortul de vaccinare pe cei in varsta. Fata de ce postau pana acum, e un progres.

  2. NU e mai bina cum, la Romanica, barbatul intre barbati si dulapul intre dulapi a anulat dintr-o lovitura sute de mii de ajutoare de 75% din salariu, care erau date parintilor ce stateau acasa cu copii scoliti online? Ce saptamana de vacanta platita, ba, aci e democratie!