G4Media.ro

Putin critică Ministerul Apărării și semnează un decret pentru corectarea ordinului de…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin critică Ministerul Apărării și semnează un decret pentru corectarea ordinului de mobilizare, prin care scutește mai multe categorii de studenți de la înrolare

Ministerul Apărării nu a operat prompt modificări în cadrul de reglementare privind lista celor care nu sunt supuși mobilizării, sunt necesare ajustări, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri online cu laureații și finaliștii concursului „Profesorul anului”, relatează Interfax și RBC.ru.

„Astăzi am emis deja un decret, a fost deja semnat, în care se fac aceleași ajustări”, a spus președintele. Documentul, potrivit acestuia, prevede că o amânare de la mobilizare este acordată „cetățenilor care primesc pentru prima dată învățământul corespunzător (secundar profesional sau superior – n.r.), care studiază cu normă întreagă și învățământ cu fracțiune de normă – adică, cu alte cuvinte, învățământ la seral”. Studenții postuniversitari, studenții rezidenți, precum și studenții „în organizații educaționale spirituale” vor primi o amânare.

Decretul intră în vigoare în ziua semnării sale și se aplică „raporturilor juridice care au luat naștere începând cu 21 septembrie 2022”, când a fost anunțată mobilizarea parțială în Rusia.

După anunțarea mobilizării, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat imediat că studenții nu vor fi chemați. Cu toate acestea, el nu a precizat despre ce categorii de studenți este vorba și nu au fost făcute modificări corespunzătoare în legislație.

La 24 septembrie, Putin a semnat un decret care prevede că studenții care primesc prima formare profesională superioară sau prima formare profesională secundară nu sunt supuși mobilizării. Documentul preciza că această normă se aplică studenților din departamentele de zi și de seară. În același timp, pe portalul guvernamental „Explain.rf” s-a precizat că studenții cu fracțiune de normă pot fi chemați la mobilizare prin decizia comisiei de proiect.

La 1 octombrie, Șoigu a anunțat că studenții de la universitățile private cu acreditare de stat nu vor fi supuși mobilizării parțiale. Potrivit lui Putin, acest lucru este reflectat și în documentul pe care l-a semnat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. nu era Volgă, era biciletă și nu i s-a dat ci i s-a furat! :)))))

 2. Ca la usr cu dedicație:))))

 3. A realizat omul ca sub dictatura/autocratie, cand dai in cap tuturor celor care au idei si care ar putea sa iti fie concurenta, obtii multe beneficii, dar si un ”beneficiu” care te termina… ramai fara creiere… fie ”se arunca” de la etaj, fie emigreaza.
  De cand a fost declansat acest razboi si chiar si in anii precedenti de dictatura, ingineriii/economistii/muncitorii/doctorii/etc care au vrut ceva mai bun au emigrat. De la inceputul razboiului in Ucraina, au plecat in mod accelarat, mai ales cei mai tineri care nu au radacini puternice (locuinte, copii la liceu, facultate, etc)…
  Chiar daca in acest moment Rusia mai are specialisti de 45+ ani, si-a dat seama ca toti cei care ar fi trebuit/putut cladi viitorul tarii au emigrat…….
  Acum incearca disperati sa ii mai tina in tara pe cei, putini, care au mai ramas si pot aduce valoare adaugata….. dar prea tarziu….

 4. Ce să vezi!
  S-a făcut greșit mobilizarea!
  Dar ce s-a făcut bine?
  Operațiunea specială de trei zile durează peste șapte luni nu mai e specială și nici operațiune.
  Denazificarea s-a transformat în anexare.
  Demilitarizarea se face în Rusia în loc de Ucraina.

  • Ca tare bine ai mai spus ….am colegi de munca ucraineni care au plecat pe front se iau ostatici rusnaci in fiecare zi

 5. Ăsta trage ceva prafuri expirate. I-aș pune nițel pielea la uscat.