G4Media.ro

Putin a semnat legile privind „discreditarea” voluntarilor și mercenarilor Wagner care luptă…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin a semnat legile privind „discreditarea” voluntarilor și mercenarilor Wagner care luptă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a semnat legi care stabilesc răspunderea pentru „discreditare” și „fake news” în legătură cu voluntarii și mercenarii care participă la ostilitățile din Ucraina, relatează BBC.

Articolele despre „falsuri” și „discreditarea” armatei ruse au apărut în legislația rusă în martie 2022 – imediat după începerea războiului.

Modificările la articolele 207.3 („falsuri”) și 280.3 („discreditare”) sunt introduse la cererea lui Evgheni Prigojin, fondatorul grupării de mercenari Wagner. În ianuarie, acesta s-a plâns președintelui Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, că jurnaliștii „caută informații inestetice” despre prizonierii recrutați și îi fac „ticăloși și criminali”, negându-le „dreptul de a-și ispăși vina”.

Amendamentele au înăsprit pedepsele pentru unele dintre infracțiunile acoperite de aceste articole. De la trei la cinci ani, a fost majorată pedeapsa maximă cu închisoarea pentru răspândirea de „falsuri” și „discreditare” comise fără circumstanțe agravante.

Pentru „discreditare”, ca și până acum, vor fi inițiate cauze penale împotriva celor care vor fi mai întâi trași la răspundere administrativă în termen de un an. Conform Codului penal, pentru acest lucru se vor putea obține până la cinci ani, iar pentru „discreditare” cu apeluri la proteste sau consecințe grave până la șapte ani (acum, până la trei și, respectiv, cinci ani).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...