G4Media.ro

Putin a promulgat legea care obligă marile companii IT occidentale să-şi deschidă…

Sursa foto: Pixabay

Putin a promulgat legea care obligă marile companii IT occidentale să-şi deschidă filiale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege care obligă marile companii IT din Occident să-şi deschidă filiale în Rusia, potrivit unui document publicat joi de către site-ul informaţiilor juridice guvernamentale, în cea mai recentă măsură a Moscovei cu scopul de a exercita un control mai mare asupra Big Tech, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Rusia încearcă să-şi consolideze controlul asupra Internetului şi să-şi reducă dependenţa de companiile şi ţările străine, notează sursa citată.

Deputatul Anton Gorelkin din partea partidului de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat (camera inferioară rusă) a declarat că sub incidenţa acestei noi legi intră Facebook, Instagram şi WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords şi YouTube (deţinut de Google), Viber, Telegram, precum şi serviciile de jocuri Steam (Valve Corporation) şi World of Tanks (Wargaming), potrivit publicaţiei RBC.

Deschiderea de filiale pe teritoriul Rusiei este necesară, potrivit acestei legi, pentru a lua în considerare cererile cetăţenilor, a pune în aplicare deciziile instanţelor şi agenţiilor guvernamentale şi de a restricţiona accesul la informaţiile interzise în Rusia, conform aceleiaşi media ruse.

Moscova a aplicat amenzi companiilor IT pentru că nu au eliminat conţinutul pe care autorităţile ruse îl consideră ilegal, încetinind viteza Twitter ca sancţiune, iar miercuri a deschis un nou dosar împotriva Google pentru încălcarea legislaţiei privind datele cu caracter personal.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Rușii au cohones companiile IT nu mai pot externaliza profiturile în Irlanda ce credeți România are curaj?

  • in caz ca nu te-ai prins, intentia este: vreti internet? OK, atunci va trebuii sa va verificam fiecare bit pe care il primiti, acceptam numai propaganda si manipularea regimului pro putin, nu altceva!
   tu confunzi intentiile dictatoriale ale unui regim totalitar de a suprima orice voce, alta decat cea care preaslaveste tarul, cu cohones!

  • N-are treaba cu profiturile, are treaba cu accesul la informatii. In Rusia orice ofiter de informatii poate cere acces la date personale cum vrea el si compania e obligata sa le furnizeze.
   Pana acum era o problema cand compania era in alta tara, de acum n-o sa mai fie.

  • N-are nici o treaba profitul. Il pot externaliza cand vor ei, indiferent de unde au filiala. Aici e vorba de controlul datelor.

  • Cat au platit tovarasii cu polita gandirii de la Gafa, anul trecut de pilda, in Romania?

 2. Foarte bine păi ce ca n colonica rrumanika să externalizeze tot profitul imperialistilor occidentali, să dea cotă parte, la noi cota parte se duce la mafia portocalie de 15 ani pd vopsit in pdl și camuflat în pnl alături de ongiștii și corporatistii usr+iștii neo și sexomarxiștii li bi din osi cioloșisti stangisti progresiști vanduti bruxelles ului cu un președinte mutoman și neamtz imputtzit pe deasupra

  • taci ca esti varza. nu are treaba cu profitul. are treaba cu controlul informatiei. profitul oricum pleaca. altfel nu si-ar face sucursale niciodata acolo. si in final pierd rusii in primul rand.

 3. economia de piata merge in ambele sensuri

 4. Si astia ce fac? Se lasa obligati de nea asta? Pe bune? Alooo IT-istilor, trezirea! Lasati profitul! Retragerea din Rusia. Hey, guys from IT, wake up! Gata, money bad, stop more money! Fight for freedom! Cum naiba sa va lasati obligati?

 5. Si daca promulga legea, ce? El respecta dreptul omului la viata? Asa si ceilalti. Ignori si aia e! El sa promulge, tot el sa respecte ….

 6. In curând va face exact aceleași grimase ca Kim 😀 Ar vrea el sa controleze toata informația, insa nu tine.
  La unii, batranetea este o esuare.