G4Media.ro

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei: Congresul PNL nu a fost obiectul…

sursa foto: Romexpo

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei: Congresul PNL nu a fost obiectul şedinţei de vineri a CMBSU. Ceea ce fac organizatorii cu privire la un Congres al unui partid politic, în condiţii statutare şi legale, este treaba lor

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă a declarat, întrebată dacă mai poate avea loc sâmbătă Congresul PNL, în contextul noilor restricţii luate în Bucureşti, că acest eveniment nu a făcut obiectul şedinţei de vineri a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, iar ceea ce fac organizatorii cu privire la congresul unui partid politic, în condiţii statutare şi legale, este treaba lor. Ea a adăugat că participanţii au obligaţia să respecte măsurile de prevenire a infectării cu COVID.

„La această şedinţă, obiectul ei nu a fost Congresul PNL. Ceea ce fac organizatorii cu privire la un Congres al unui partid politic, în condiţii statutare şi legale, este treaba lor”, a afirmat Mariana Stancu-Ţipişcă, întrebată dacă va putea fi organizat sâmbătă Congresul PNL la care au fost anunţaţi 5.000 de participanţi.

Chestionată despre hotărârea Guvernului în care nu este prevăzut cuvântul „congres”, ea a precizat că nu există o referire expresă la acest lucru, însă sunt enumerate mai multe tipuri de evenimente care au fost reglementate.

„Pentru că într-adevăr textul hotărârii de Guvern 932/2021, ca de altfel şi fosta reglementare, hotărârea 856, nu face o referire expresă la această manifestare care poartă denumirea de Congres. Sunt enumerate mai multe manifestări, mai multe categorii de activităţi culturale sau artistice, dar cuvântul Congres nu este folosit. Problema organizatorilor, cum se califică şi unde se încadrează nu a fost problema CMBSU. Iar dacă organizatorii sunt într-un impas de interpretare sau dacă simt că manifestaţia lor nu se regăseşte ca terminologie în reglementările legale în vigoare, se pot adresa autorităţilor îndrituite pentru un punct de vedere, dar repetăm – tema acestei şedinţei nu a fost organizarea în condiţii corespunzătoare a Congresului PNL. Evident, ca orice manifestaţie, ca orice întrunire, va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu COVID-19”, a completat Ţipişcă.

Congresul PNL are loc sâmbătă la Romexpo, o sală cu o capacitate de 10.000 de persoane, unde sunt anunţaţi 5.000 de participanţi. Liberalii îşi vor alege noua conducere, iar pentru funcţia de preşedinte al partidului candidează Florin Cîţu şi Ludovic Orban. La eveniment va participa şi şeful statului Klaus Iohannis.

PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi IGSU cu privire la pregătirile PNL ale Congresului de sâmbtă la care vor participa 5.000 de persoane, „în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară”. În sesizare, social-democraţii arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producţiilor artistice” ale unor instituţii de cultură care pot desfăşura activităţi în spaţii închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, aşa cum prevăd normele legale în vigoare. Evenimentul liberalilor nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuşi sau marionete, nici cabaret, mai transmite PSD în document.

sursa: News.ro, sursa foto: Romexpo

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Cu alte cuvinte, ce fac și cum fac partidele e paralel cu societatea civilă, cu legea!

 2. Toate autoritatile (politie, CNSU etc) se fac ca se uita in alta parte in timp ce #echipacastigatoare PNL Citu incalca legile cu nesimtire.

 3. Pai sa moară Bibi, partidele sunt mai presus de lege? De ce organizatorii unei nunti nu pot adune 5000 de oani? Sunt cumva mai faieri decâa o gașcă de partid? Prin ce anume? Parca constituția spune ca toți cetatenii sunt egali!
  Îmi e scârbă de toate javrele care s-au perindat la conducerea țării și datorită lor am ajuns la fundul prăpastiei, in pragul imploziei. Toți tinerii și adulții in putere s-au convins: in Romania nu e de stat dacă ai stima de tine și nu ești parte a gloatei de hiene politice!

  • Mirii trebuie să ceară certificatul covid înainte de a da noroc cu invitații la nuntă.
   Organizatorii haitei PNL fac ce consideră, e treaba lor.

 4. Ultimul lucru care ma îngrijorează e sănătatea delegaților la congresul unui partid catastrofa pentru tara și populație. Dumnezeu doar se preface ca doarme.

  • @Rumburak
   Dumnezeu , e pnl-ist ..si DA voteaza cu cuțu.