G4Media.ro

Publicație pro-guvernamentală din Turcia, despre atentatul din Istanbul: Numele adevăratului criminal este…

Sursa foto: Captură video

Publicație pro-guvernamentală din Turcia, despre atentatul din Istanbul: Numele adevăratului criminal este scris pe teroristă, purta un tricou pe care scria New York / Cei care au reţineri să pronunţe „PKK”

Militanta PKK care a însângerat strada Istiklal din Beyoğlu este reţinută în acest moment. Când a fost reţinută, terorista purta un tricou pe care scria „New York”. Bineînţeles că pornind de la acel tricou nu vreau să spun că terorista ne indica că ar fi vorba de SUA, scrie publicația pro-guvernamentală Sabah.

Dar există unele fotografii care explică totul, chiar dacă voi nu vreţi. Imaginile în care terorista se află în faţa drapelului turc, cu cătuşe la mâini, iar pe tricoul ei scrie New York este una dintre aceste fotografii. Şi tocmai în acest timp a avut loc o evoluţie cu care nu suntem deloc obişnuiţi. Ministrul de interne Süleyman Soylu a declarat: „Nu primim condoleanţele Americii”, condoleanţe transmise pentru pierderile de vieţi omeneşti din Turcia.

De fapt, Soylu vrea să spună „Cunoaştem adevăratul criminal.”

SUA care au înzestrat PKK cu arme trasportate cu mii de tiruri, care ţin sub control Kobane, care cheltuiesc miliarde din bugetul Pentagonului pentru instrucţia /militanţilor/ YPG (Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.) (proiectul instruieşte-înzestrează) este adevăratul autor al acestui atentat.

Nu contează dacă pe tricoul teroristei scrie sau nu New York, această realitate nu se va schimba. Să nu scăpăm din ochi şi un alt detaliu important. La întoarcerea din Uzbekistan a preşedintele Erdoğan a pronunţat un nume şi l-a acuzat pe preşedintele SUA Joe Biden că protejează organizaţiile teroriste.

De altfel, s-a înţeles că atentatul terorist de pe strada Istiklal a fost comis după o perioadă foarte complexă de pregătire. Este cunoscut faptul că numărul suspecţilor care au fost reţinuţi în legătură cu acest atentat terorist este de cel puţin 48 de persoane.

Cei care au reţineri să pronunţe „PKK”

Trebuie spus câteva cuvinte şi pentru presa de opoziţie. Extensiile HDP (Partidul Democratic al Popoarelor, pro-kurd-n.trad.)) şi FETÖ (Mişcarea Gülenistă-n.trad.) au reţineri în a menţiona numele PKK. Nici atitudinea opoziţiei şi a presei de opoziţie nu este prea diferită de poziţia acestora. Până şi cele dure declaraţii sunt de genul „Nu contează cine promovează terorismul, noi îl condamnăm.” De ce evitaţi să pronunţaţi „PKK”? Vă este teamă de reacţia HDP, partenerul secret al mesei (celor şase partide din opoziţie-n.trad.)

Încă nu a fost anunţat de unde provine mecanismul bombei. Dar acest atentat care a ucis oameni nevinovaţi a înfuriat foarte tare Turcia. Iar aşteptările privind declanşarea unei „operaţiuni militare” împotriva PKK sunt acum şi mai mari. Fiecare atentat terorist reprezintă un mesaj. Turcia este foarte obişnuită cu astfel de mesaje. Până de curând nu aveam reflexul de a răspunde mesajelor, dar acum avem. Condamnăm cu fermitate atentatele teroriste care ţintesc liniştea internă, stabilitatea ţării şi apropiatele alegeri din Turcia. (Editorial de Mehmet Barlas)

Nota redacției: În 2007, guvernul premierului turc Recep Tayyip Erdoğan a confiscat publicația Sabah, invocând un document legal care nu fusese dezvăluit autorităților atunci când Sabah a fost vândut în 2001. Proprietatea ziarului a fost dată Fondului de asigurare a depozitelor de economii din Turcia. O parte din angajații ziarului au fost concediați, iar ziarul a fost apoi vândut către Turkuvaz Media Group, aparținând Çalık Holding, al cărui director general, Berat Albayrak, este ginerele lui Erdoğan și al cărui președinte, Ahmet Çalık, a fost descris ca fiind un „asociat apropiat” al lui Erdoğan

Sursa: Sabah/ Rador / Traducerea: Emel – Birgül Mauki

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bine ca nu scria Cătălin Botezatu pe tricou.

  2. Ca intotdeauna in dictatura”agenturili straine”sunt de vina. Poate ne spune acel ministru cum trateaza statul turc kurdi.

  3. Turcii chiar întrec măsura…