G4Media.ro

Proiect: Cazierul judiciar poate fi obţinut şi în format online, de către…

Sursa foto: Pexels / Teona Swift

Proiect: Cazierul judiciar poate fi obţinut şi în format online, de către cetăţenii români şi persoanele juridice cu sediul social în România

Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar Prin modificările şi completările aduse prin acest act normativ este introdusă posibilitatea obţinerii certificatului de cazier judiciar şi în format online, dar numai de către cetăţenii români şi de către persoanele juridice care au sediul social în România, transmite News.ro.

Acest document în format electronic va putea fi obţinut prin intermediul platformei Hub de servicii de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Pentru situaţiile în care pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar din alte state sunt necesare şi impresiunile digitale şi palmare, proiectul de lege aprobat de Guvern prevede posibilitatea de amprentare la nivelul Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative şi la nivelul serviciilor teritoriale de profil.

Proiectul de lege aprobat de Guvern va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. E tare. Sa faca si cu persoanele juridice ce face cu noi toti: sa ai posibilitatea sa scoti cazierul, dar sa nu aiba valoare deloc. In caz ca nu stiati, politia refuza sa accepte cazierul descarcat de pe internet. Pentru ca….chiar asa…de ce?