G4Media.ro

PSD: Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

PSD: Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!

Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta fiind limita zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economiei. Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi, mai spune PSD. „În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi!”, mai transmit social-democraţii, potrivit News.ro.

„CASH-ul, pe înţelesul tuturor! Vei putea să îţi cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net lunar pe economie! Dacă eşti persoană fizică vei putea face în continuare plăţi la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”, arată o postare de marţi, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că, „doar dacă eşti operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plăţile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!”

„În concluzie, Nu te controlează nimeni! Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuţia despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniştii, nu oamenii obişnuiţi! Şi încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituţională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului şi combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare!”, mai arată postarea de pe reţeaua de socializare.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, luni, că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor „la negru”.

„Ne aşteptăm să avem şi impact bugetar suplimentar prin încasarea de venituri la bugetul de stat”, a spus ministrul Boloş care a adăugat că, deşi este un disconfort, disciplina aceasta de care au nevoie într-o perioadă atât de complicată pentru ţara noastră este mai mult decât necesară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Si daca vreau sa-mi cumpar un tv de 6000 Ron? Ne place cum e in UE, asa-i? De ce nu luam exemplul Germaniei unde nu exista limita la platile in numerar. Inca ceva. Tot au zis de Tv cumparat cu 5.000 Ron. Ce se intampla atunci cand un magazin isi atinge limita de maxim 50.000 Ron in casa? Vinde 10 televizoare de 5.000 Ron si vine clientul cu numarul 11 cu un televizor de 5.000 Ron la casa cu bani cash. Ce o sa faca magazinul in situatia asta? Il refuza pe client bineinteles ca sa nu incalce legea.

  • e si nu e asa. ca in germania daca esti militian si iti rasare in fata casei un audi a8 nu trece mult si incepi sa dai cu subsemnatul pe la diverse institutii, ba cu taxe, ba cu dosare.
   la noi nici anaf si nici dga n-au treaba cu din astea, ei se apuca sa investigheze abia dupa ce ii prind in flagrant dna.
   Si se intampla si in alte tari asta, exista limite de cash tinut in casa. in momentul in care atingi limita chemi masina cu bani si ii trimiti la banca.
   Revenind la masura, atat ii duce capul, atat fac.

  • Vai….ce nasol. UE e de vina pentru tot ma. =))))

  • Aveam limita pana acum 10.000 de ron. Stiai asta?