G4Media.ro

PSD va ataca decizia birourilor permanente privind numirea directorilor generali interimari ai…

Sursa Foto: Facebook/ SRR

PSD va ataca decizia birourilor permanente privind numirea directorilor generali interimari ai TVR și Radioului public, „inclusiv pentru abuz în serviciu”

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a criticat joi decizia birourilor permanente reunite de a numi directorii generali interimari la TVR și Radioul public, pe care o consideră ilegală, și a anunțat că PSD va ataca decizia „inclusiv pentru abuz în serviciu”.

“Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR. De ce ilegal? Pentru că: CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt neconstituționale. Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală. Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința. Forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi ca interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională”, a declarat Lucian Romașcanu.

Romașcanu susține că PSD „va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității”.

În opinia liderului senatorilor PSD, procedura care ar fi trebuit respectată în cazul numirii conducerilor de la TVR și Radioul public ar fi inclus un program de audiere a unor noi propuneri în comisii.

„Comisiile să se întrunească în ședință comună și să emită raport, plenul reunit să se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum. BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994”, a detaliat Romașcanu într-o postare pe Facebook.

Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile, relatează Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi a Bpr.

Sursa Foto: Facebook/ SRR

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Atac și eu!

  • Prejudiciul fiind care?
   Câte plangeri nu au primit procurorii si pentru primarii PSD si nu se uita nimeni peste ele… desi sunt despre bani caş.

 2. Papgalii astia psdisti, daca nu sunt in stare de nimic constructiv, zbiara toata ziua, poate, poate ii aude cineva. Nimic din ce face guvernul nu e pe placul cocletilor rosii. Le arde buza dupa banii de la buget, mai ales in perspectiva de a isi afunda mainile pana la umar in fondurile ce urmeaza sa intre in visteria tarii. Cum adica, sa stea sa saliveze, fara a putea fura nimic? La tomberon cu voi, hotilor!

 3. Se tem că le dispare trompeta pesedistă Cristache? Si serialele și filmele rusești? Cand vom scăpa oare de ciuma asta roșie?

 4. Romascanu nu-i mitoc@nul de la PSD care le promisese cate o p.la in kr tuturor ziaristilor, in august 2020? 😀
  Parca il trasese PSD pe „linie moarta” dupa scandalul ala, nu mai era purtatorul de cuvant al Ciumei Rosii. A revenit cu tupeu, nes!mtitul!

 5. Majoritatea aceasta toxica pentru tara,aceasta adunatura de alogeni,usr+udmr+pnl nu respecta nici cele mai elementare obligati constitutionale….astia care spuneau ca in 30 de zile elimina pensiile speciale pun la avocatul poporului un ungur beneficiar de pensie speciala ….