G4Media.ro

PSD renunţă la prezentarea Programului de guvernare, întrucât nu a primit aviz…

PSD renunţă la prezentarea Programului de guvernare, întrucât nu a primit aviz din partea DSU: Congres cu 5.000 de persoane s-a putut / DSU: Am informat că s-ar fi putut organiza, dar se așteaptă o hotărâre de guvern

UPDATE: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) precizează că nu este abilitat să dea avize pentru organizarea de reuniuni și că a transmis PSD că evenimentul s-ar fi putut organiza, potrivit modificărilor adoptate de CNSU, însă acestea trebuie validate printr-o hotărâre de Guvern.

Precizările DSU:

Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că “DSU nu a dat avizul” realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern.

Știrea inițială: PSD anunţă, miercuri, că renunţă la prezentarea Programului de guvernare, întrucât nu a primit avizul DSU pentru derularea evenimentului. Social-democraţii afirmă, însă, că Congresul PNL cu 5.000 de oameni a fost avizat, dar nu şi evenimentul PSD, cu mult mai puţini participanţi, relatează News.ro.

”Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!”, a transmis, miercuri, PSD.

Candidatul partidului pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru RAfila, a afirmat că este ”un gest de responsabilitate”, dacă acesta este cadrul legal.

”Mi se pare o decizie de responsabilitate din partea PSD care consideră că protejarea sănătăţii publice este mult mai importantă decât lansarea miniştrilor care vor face parte din Guvern”, a afirmat Rafila, după audierea din Parlament.

Întrebat de ce Congresul PNL, cu 5.000 de participanţi a fost avizat, Rafila a precizat: ”Nu are rost să intrăm în astfel de comentarii”.

Prezentarea Programului de guvernare şi priorităţile PSD ar fi trebuit prezentate miercuri, într-un eveniment programat la ora 19.00.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Arahat e pe faras. La 8.000 de cazuri pe zi poti face congres cu 5.000 de oameni in spatiu inchis, dar ;a nici 3.000 de cazuri pe zi n-ai voie sa aduni 20 de oameni inauntru.

 2. Se pregătește debarcarea calaretului de cămile

 3. nu-i nicio pierdere..

 4. STIU VARANII…

 5. Au inceput deja sa se dea victime? Cam devreme.

 6. Care Program de Guvernare ?

 7. Dar de ce nu și-l dau pe email și pe urma daca vor sa-l discute să faca o videoconferință online. Toată lumea mulțumită…

 8. Ce program?
  Aaaaa
  1.Cresterea numarului de bugetari, a masei de votanți, că ne-au murit mulți pensionari in pandemie.
  2. Bani pentru firmele de casă ale partidului. Licitații,contracte etc E foame mare.
  3. Program de curațare si albire a dosarelor . Unde trebuie se schimba legea. Se prescriu faptele daca e necesar.
  4. Banii europeni. Cum sa-o accesezi , daca se ppate pe toți , dar sa poți face ce vrei cu ei. Cum să-i prostim.
  5. Transparența in cheltuirea banului public doar intre partidele de la guvernare. Sau mai bine nu ca poate ae sifoneaza cimeva. Fiecare pe felia lui sa se descurce..
  6. Si inchiderea granițelor ca poate nu ne mai dau imprumut Banca Mondiala nici UE si atunci cine mai munceste in țară.

  Cam ăsta e programul pe real. Al tuturor partidelor PSD, PNL, UDMR

 9. GREF GREU DE DEZLIPIT FUNDULETXUL DOMNISOAREI ARAFAT DIN FOTOLIILE DE SEF A DIVERSE COMISII, COMITETE SI ALTE CELEA.
  SPER CA DR RAFILA SA REUSEASCA CE ALTII NICI N- AU INDRAZNIT SA GANDEASCA MACAR, TAIEREA GRANDOMANIEI DIN DGSU
  TERIBIL DE OBRAZNIC SI INCREZUT IN FATA NOASTRA, ACEST ARAFAT…SA PLECE LA EL IN CALIFAT!

 10. Hai ca e de bineeeeeeeee!
  Coalitia e bineeeeee, eu ziceam ca in 3 LUNI explodeaza, dar NU cred ca va rezista atata!!!!
  PNLeilor le e asa de frica de PSD, ca NU vor sa lase Ministrii din PSD sa-si prezinte Programele de guvernare pe domenii, va imaginati ce mai „coalitie” formeaza acesti indivizi!!
  „Monstruoasa coalitie”!!!!