G4Media.ro

PSD îl critică pe președintele Iohannis că nu a promulgat legea care…

PSD îl critică pe președintele Iohannis că nu a promulgat legea care impune celebrarea Tratatului de la Trianon, o zi neagră pentru Ungaria

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îl critică pe președintele Klaus Iohannis că nu a promulgat legea inițiată de PSD și care impune celebrarea în România pe 4 iunie a Zilei Trianon, ziua în care s-a semnat Tratatul de Pace prin care Ungaria și marile puteri europene recunoșteau unirea Transilvaniei cu România.

”Să onorăm cu demnitate Centenarul de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon, chiar dacă președintele Iohannis nu a avut mândria națională de a promulga legea consacrată acestei zile esențiale pentru istoria națiunii române”, a scris Ciolacu într-un comunicat de presă.

PSD a inițiat proiectul de lege pentru celebrarea Zilei Trianon după ce președintele Iohannis l-a acuzat pe Marcel Ciolacu de presupuse înțelegeri subterane cu guvernul maghiar, ca urmare a adoptării tacite în Camera Deputaților a unui proiect de lege care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc. Ciolacu a respins acuzațiile, iar Senatul a respins rapid proiectul de autonomie inițiat de UDMR.

Proiectul de lege care prevede celebrarea Zilei Trianon a fost votat de Parlament în 13 mai și este la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Votarea legii a avut loc la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, eveniment istoric privit de Ungaria ca o dramă națională.

”Să știm să onorăm cu demnitate Ziua de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon în România! Îi îndemn pe toți cei care simt și trăiesc românește să facă astăzi un gest simbolic. Chiar dacă Președintele României nu a avut demnitatea de a promulga în timp util legea menționată, pentru ca ea să fie deja în vigoare la această dată, putem astăzi, așa cum statuează legea votată de Parlamentul României, să arborăm drapelul național sau să depunem un buchet de flori la monumentele dedicate soldaților români din Primul Razboi Mondial, fii și fiice ai satului românesc, monumente pe care le regăsim pretutindeni pe pământul României”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bravo ciolacule azi e ziua care opinca romaneasca a ajuns pe catargul din fata parlamentului din budapesta

 2. O dovada clara ca acest partid trebuie desființat: incita la ura, xenofobie si este de o ipocrizie greu de egalat

 3. Trianonul a fost bun pentru noi. De ce atata pusificare?

 4. Cinismul si ipocrizia Ciumei Rosii intrece orice inchipuire Ai uitat ca ministrul de externe ungar a declarat :cu PSD ne intelegem din privri! Dece te justfici. atat de des ca nu ai avut legaturi cu Budapesta?De ce ati blocat rapoartele SRI pe 2015, 216,2017,2018? Pentru a ascunde actiunie iredentstilor maghiari? Johannis a pus punctul pe i, si acum nu mai stiti ce sa faceti.Din pacate pentru voi ati pirdut definitiv partida!

 5. Glumet baiat,crede ca uitam asa de usor cele doua „tacite” pe care era cat pe ce sa le „sarbatorim” daca nu intervenea presedintele…

 6. PSD . De la tribuna parlamentului e antimaghiar, luptă pentru nația română. Însă, în culise și prin blarturile făcute cu UDMR e doar antiromân.

 7. Ciolacu, ti-e dor de un lesin nou? Urmatorul s-ar putea sa fie real nu teatrul ala cu deviatia de sept.

 8. „Mandrul roman” tractoristul analfabet Ciolacu a uitat cand cot la cot cu UDMR, PSDeii lui au macelarit legile Justitiei facand din Romania un stat vulnerabil si criticat de toate Institutiile de la Brussels!
  Mandrule roman Ciolacu, prefer sa scapam de escroci ca voi, il prefer pe Johannis chiar daca nu a avut „mandria nationala” care va tulbura pe voi fix acum, desi Camera Deputatilor al carei sef esti a ADOPTAT tacit Legea autonomiei tinutului secuiesc, Dragnea a dat OK in voie investitiilor Ungariei in Transilvania, pana ieri alaltaieri va puati in bot cu UDMReii si cu Viktor Orban al Ungariei, iar acum te-a apucat mandria cu Trianonul!!
  Javra ordinara!

 9. „N-a promulgat-o in timp util” !

  PS. Hahaha, ce dobitoc esti Marcelica ! Voi dati legi de conjunctura spatio-temporala cu marje minuscule !

  PPS. Pai la ce va mai trebuie daca pe 4 ea nu era in vigoare ? Oricum voi deja ati inceput sa-i ridicati fustele in cap lu’ Ilona Centurista iar curva pare ca a si uitat ca ultima oara v-a prestat dar i-ati tras tzeapa !

  • Si ce frumos o sincronizasera cu comemorarea ungureasca!
   N-a avut noroc. Hehe …
   Sa speram ca pana la anu’ o scoate din calendar ca in afara de demonstratie de comedie bufa, ca cum le-o trage pesedeu peste bot lu udemereu alta relevanta n-are.

 10. Cred ca uneori , tacerea l-ar avntaja pe acest fals revolutionar , cu rol determinant in revolutia din Buzau ,localitate care in fapt, revolutia nici nu a avut loc.

 11. Sictir cimacu rosu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.