G4Media.ro

PSD denunță ”risc mare de fraudare” și amenință cu plângeri penale: ”Încercare…

Foto: InquamPhotos / Bogdan Danescu

PSD denunță ”risc mare de fraudare” și amenință cu plângeri penale: ”Încercare de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum”

PSD acuză operatorii de tablete din secțiile de vot că ar insista ca cetățenii să voteze și la Referendum, potrivit unui comunicat de presă. Mai mult, PSD denunță presupuse fraude la vot și amenință cu plângeri penale.

”În cazul în care cetățenii răspund că nu doresc să voteze și la Referendum, operatorii de tabletă repetă, în mod insistent, întrebarea”, susține PSD, adăugând că ”în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă și alți cetățeni prezenți la coadă în secția de votare, în încercarea de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum și a atrage ostracizarea acestora de către alți cetățeni”.

”De asemenea, în multe secții de votare nu este trasă bară, pe listele persoanelor cu drept de vot la Referendum, dar care nu au votat, ceea ce poate atrage riscuri mari de fraudare a Referendumului”, potrivit comunicatului citat.

”În același timp, PSD a sesizat Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale că, în prima parte a zilei, operatorii de tablete nu i-au întrebat pe cetățeni dacă vor să voteze atât la europarlamentare, cât și la Referendum, ci au bifat, în aplicația gestionată de STS, din oficiu, ambele variante, astfel că alegătorii au fost puși în fața faptului împlinit. Așa se și explică diferența mică din prima parte a zilei dintre alegătorii de la Europarlamentare și cei de la Referendum, diferență care a crescut semnificativ după ce am transmis aceste semnalări”, mai susține PSD.

”În condițiile în care, după numărarea voturilor, se constată o diferență semnificativă între buletinele de vot introduse în urnă și numărul de semnături de pe lista de prezență la Referendum, vom sesiza organele de cercetare penală. Totodată, s-a încălcat și se încalcă, în continuare, în mod sistematic art. 1, alin. 2 din Decizia 72/D/14.05.2019 a BEC, în care se precizează că președintele secției de votare barează, în prezența alegătorului, cu o linie orizontală, rubrica destinată semnăturii din lista electorală aferentă Referendumului. PSD atrage atenția că dreptul de a opta, al cetățeanului, pentru votul la Referendum, este grav viciat”, încheie PSD.

Foto: InquamPhotos / Bogdan Dănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

36 comentarii

 1. Dragnea, te scufunzi in ridicol, boss. Sunt curios ce zici cand ies 90%+ pentru DA si prezenta de 45%..

  • Estimare ora 20
   p$D 18% ( + sau – 5% frauda in judetele enclavizate)
   USR+ 39%
   PNL 23%

  • Scuze – kkt. Am stat 3 ore in Iasi la coada, jigodiilor, ati facut totul ca sa nu va prabusiti asa cum meritati, ca hoti si ticalosi. ATENTIE CCR = valul popular s-a pornit si inamovibilitatea nu va va scapa sa platiti pentru TICALOSIAA voastra si complicitatea cu hotii care v-au trimir sa distrugeti statul de drept. Securistii ca Droeneanu si Enache, complicii hotilor ca Teodororiu, Varga, Pivinicieru, Lazaroiu – NU VETI FI IERTATI!

  • @Alex
   Sunt întru totul de acord cu tine:de se va ridica un val al schimbării, acesta musai să înceapă cu hahalerele din CCR! Acolo-au fost „legitimati” toți penalii!

  • Draknea este ingrijorat ca alegatorii i-ar putea sparge rozeta inainte ca el sa se prezinte ras, tuns si frezat, la bulau.

 2. psd a innebunit de tot.intreaba operatorii ,dar nu asa cum spune ei.frauda poate din partea psd.

 3. Puie msd!!!! La anul nu mai luați nici 5%! Nenorociților care sunteți!

 4. PSD denunta … Ce sa spun, sictir bai baieti! Mincati-va mizeriile in alta parte!

 5. a trecut referedumul Dragnea tata stai linistit nu te agita!!

 6. Lasati vrajeala, cine nu vrea nu semneaza si sigur nu primeste buletine.

  • tu du-te ma in aia a ma-tii de troll de kkt. ne-ai intoxicat cu aberatiile zilnic si acum te dai mare corect. sictir!

 7. Normal, trebuie justificat eșecul. Hoțul este pe faras.

 8. Domnu’ Dragnea, in jurul orei 21 o sa ai o burta cat China de la atata muie! Mai am breo 50 de persoane in fata si iti dau si eu una!

 9. – Ce se dă, maică, la coada asta?
  – Muie lui Dragnea.

 10. Delir in PSD-PCR!

  Unde sunt asistat, gogu, realgogu, oltete, emil, ada, ala pe care îl doare prostia, etc?

 11. Multa multa «  carne «  pentru PSdaldemelescanudragneatradiceanu. De la o coadade3-4 ore. De la mii de oameni !
  Intelegeti voi ,
  Presimt o disparitie a psd alde sub 15 %

 12. Doar PCR si apoi mai târziu FSN PSD a mai fraudat alegerile.

 13. Ii dispera deja procentul de participare si nu mai stiu ce sa faca pt a pune bete in roate ! Au inceput cu presiuni pe membri comisiilor de votare ! BEC. a transat chestiunea : Membri comisiei de votare sunt obligati sa intrebe daca votantul vrea sa voteze si la Referendum !

  • In multe sectii au intrebat inca de dimineata. Eu am votat in jur de 10 la Bucuresti si am fost prima dintr-un sir de sase persoane care am raspuns ca vreau trei buletine. Oamenii din fata mea mi s-au parut intimidati. Persoana dupa mine a cerut insa trei buletine.
   Bref, din ce am trait, situatia a fost exact invers: intimidarea/descurajarea alegatorilor sa isi exercite dreptul de a vota la referendum. dar se mai mira cineva de gogosile lui Fenta ?

 14. Dl Dragnea să-şi anunţe diseară, la Gâdea şi Ciutacu, demisia din toate funcţiile, pentru că a nenorocit PSD-ul. La fel, dl Meleşcanu de la ALDE, pentru batjocorirea românilor din Diasporă care trimit bani în ţară.

  • Cică „domnul”, mă faci sa râd PSD-ist de duzină. Apelativul corect e Pușcăriaș Dragnea…
   Ați intrat intr-un mare câcat cu iubitul vostru tovarăș, hoț de alocații pentru copii…
   PSD-ul e KO. Șobolanii vor dori sa fugă din apa ce va spăla mizeria PSD de scena politică românească. PSD = GIO (Grup Infracțional Organizat ), definiție pentru cine nu știe…

 15. Scuze – kkt. Am stat 3 ore in Iasi la coada, jigodiilor, ati facut totul ca sa nu va prabusiti asa cum meritati, ca hoti si ticalosi. ATENTIE CCR = valul popular s-a pornit si inamovibilitatea nu va va scapa sa platiti pentru TICALOSIAA voastra si complicitatea cu hotii care v-au trimir sa distrugeti statul de drept. Securistii ca Droeneanu si Enache, complicii hotilor ca Teodororiu, Varga, Pivinicieru, Lazaroiu – NU VETI FI IERTATI!

 16. Nu, mosule! E taman invers, ca de obicei, ‘va muma-n cur!
  MUIE Drak ‘nea!!!!!!!!!!!!
  MUIE PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. DRACnea, penalule, tremuri? Ce lecție îți dă ție tara asta, jigodie!! Ii vezi pe romani? Au ieșit la vot fără a fi plătiți, s-au adunat fără sa ii adune de pe drumuri autocarele plătite de la buget. Penalule, nu uitam 10 august. Nu uitam ce ai făcut împotriva Codrutei Kovesi, nu vom uita cum ai umilit azi diaspora. Mui3 p5d.

 18. ”în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă și alți cetățeni prezenți la coadă în secția de votare, în încercarea de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum și a atrage ostracizarea acestora de către alți cetățeni”

  Nebunilor, trebuia sa le sopteasca la ureche? Si de ce sa-i ostracizeze? Ca nu stiti care-i sensul?
  „A ostraciza = A înlătura pe cineva din viața publică, dintr-un colectiv; a proscrie; a exclude, a exila, a persecuta.” sursa: https://dexonline.ro/definitie/ostraciza
  Da’ asta faceti voi cu Romania de cate ori aveti ocazia, o aruncati la marginea UE!

  Mai puneti dracu’ mana pe carte!

 19. Cine va fura mai ,nemernicilor,sunteti cumva in opozitie?Ati uitat subit ca sunteti la guvernare,presedintele tarii se ocupa cu organizarea?!?Nu mai prostiti pe nimeni normal la cap din tara asta,nu mai vorbesc de cei din afara!!!KAPUT,HOTILOR! ELICOPTERUL!

 20. Dragnea asta e un psihopat.

 21. dragnea ca de obicei maninca kakaolu. Eu am fost intrebat daca vreau sa votez SI pentru referendum si am intrebat la rindul me „de ce nu ma intrebati daca vreau sa votez la europarlamentare?”.
  Este discriminatorie modalitatea asta, dar important este ca la ora la care scriu procentul de prezenta la vor pentru referendum este de 29,84% ceea ce inseamna un urias M… pesede – dragnea – tariceanu – alde. Nu intelegeti nimic din ceea ce se intimpla. Cu cit faceti mai multe magarii ca sa impiedicati votul cu atii ii revoltati mai mult pe oameni si vor iesi la vot sa va trimita inapoi in gaurile de sobolani din care ati iesit.
  Sa traiesti popor roman drept, in picioare asa cum ai facut-o azi!

 22. Dragnea, stai linistit!! E destula M**e pentru tot PSD-ul!!

 23. Draknea, ” o garsonieră” pe insula Belina ar fi bună?
  Comanda specială! Pentru 3 ani !

 24. Asta deja a depășit stadiul de mooye, e bukkake în toată regula.

 25. Implicarea omului cu tableta nu este intamplatoare! Eu am cerut toate cele 3 buletine de vot si le-am stampilat dar acum constat ca pe CI mi s-a aplicat doar stampila cu P.E., nu si cea pentru participare la referendum. Inseamna ca se sconteaza pe o necorelare intre cele doua intrebari la referendum si scruinul propriu zis.

 26. Asta e chiar culmea: in Sibiu se întreabă la toate Secțiile de votare: “ vreți sa votați și la Referendum?” Cu oarecare mirare tendențioasă. Evident ca da, ca doar nu am venit sa vedem fetele voastre ofticate! Și ei spun exact invers! Hoțul care striga primul Hoții!

 27. Javră ordinară! Ați mânat de la spate oameni să vină la mitingurile voastre de rahat, ați amenințat cetățenii cu pierderea serviciului dacă nu fac ce și cum vreți voi, ați fabricat sondaje mincinoase în care erați pe primul loc, împiedicați diaspora să voteze pentru a doua oară în trei ani și ne vorbiți noua despre fraudarea referendumului? Ai făcut bine, jigodie, că ai votat la o secție secretă. Să fi ieșit azi pe stradă, nici toată Jandarmeria secretarei Carmen Dan nu te scapa din mâinile mulțimii, ți-o garantez.