G4Media.ro

PSD condamnă votul PNL, AUR și USR, care au respins într-o comisie…

Sursa foto: Pixabay

PSD condamnă votul PNL, AUR și USR, care au respins într-o comisie parlamentară amendamentele privind menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea: Se reduce capacitatea de producție a energiei electrice din România

Partidul Social Democrat ”condamnă categoric votul senatorilor PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

Potrivit sursei citate, amendamentele PSD prevedeau scoaterea CET Paroșeni din lista capacităților ce urmează să fie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, precum și prelungirea perioadei de activitate a celor două exploatații miniere.

”Dacă votul membrilor PNL, AUR și USR din cele două comisii se va menține în forma finală a legii, atunci România va trebui ca în anii următori să își diminueze capacitatea de producție a energiei electrice cu încă 150 de MWh, ceea ce ar vulnerabiliza și mai mult sistemul energetic național”, se mai arată în comunicat.

PSD consideră că astfel de capacități bazate pe cărbune pot fi trecute în conservare doar atunci când sunt înlocuite de alte unități echivalente.

Potrivit comunicatului, grupul senatorilor PSD va insista în dezbaterea din Plenul Senatului pentru adoptarea amendamentelor propuse astfel încât CET Paroșeni și cele două exploatații miniere să fie scoase din lista unităților ce urmează să fie închise în anii următori.

”Totodată, PSD face un apel la toți senatorii altor formațiuni politice care pretind că vor să apere cetățenii și economia în contextul crizei energetice să voteze cele două amendamente”, se mai arată în comunicat.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Anul asta acceptam că e criză energetică din cauza lui Putin dar anul viitor dacă nu crește cantitatea de energie produsă de vină vor fi politicienii de la București și Bruxelles! Să stam pe munți de cărbune și pe o mare de gaz de șist și să ni se spună să facem „dușuri scurte”?! Asta, NU!

  2. Pentru hidrocentralele ilegale care distrug parcuri nationale si produc practic zero au votat tovarasii de la PNL. Pentru termocentrala si minele aferente, care chiar au o productie semnificativa, fara sa distruga nicio arie protejata, nu au vrut sa voteze tovarasii de la PNL. Culmea este ca nici descreieratii de la HAUR, care umbla dupa voturi in Valea Jiului, nu au vrut sa voteze!

  3. Cît produc acum capacitățile alea.
    Este mai ieftin să folosești benzina de 98 cu 2 euro litrul decit cărbune de Lonea și Lupeni la cet Paroșeni