G4Media.ro

PSD condamnă „modul arbitrar și contradictoriu” în care au fost decise noile…

sursa foto: Unsplash / Steve Sawusch

PSD condamnă „modul arbitrar și contradictoriu” în care au fost decise noile restricții: Guvernul nu poate fi credibil atunci când închide școlile, dar lasă deschise jocurile de noroc

PSD condamnă „modul arbitrar şi contradictoriu” în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă şi consideră că Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar, în acelaşi timp, lasă deschise sălile de jocuri de noroc, sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă.

„PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de PSD.

Potrivit sursei citate, „vacanţa forţată” impusă de Ministerul Educaţiei arată „eşecul catastrofal” al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate.

„Nici până la această oră, Guvernul nu a fost în stare să cumpere testele covid non-invazive, deşi PSD a cerut cu insistenţă, încă din luna iulie, ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să pregătească organizarea testării periodice în unităţile de învăţământ. Mai mult, vacanţa forţată dispusă de Ministerul Educaţiei este un mod perfid prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână la domiciliu pentru supravegherea copiilor.

Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) – au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte”, mai spun social-democraţii în comunicat.

Sursa foto: Unsplash / Steve Sawusch

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. AICI PROTECTIE !

  „Seful Politiei Lugoj a iesit la pensie la varsta de 47 de ani. Va avea o pensie speciala de cel putin 10.000 de lei”

  JAF LEGALIZAT. MILIONARI DIN NUMAI DIN PENSIE II FACEM! NU MAI SOCOTIM FAPTUL CA VA FI FACUT CUMULARD.

  DE CE NU-I PENSIONATI LA ANGAJARE ?

 2. Psd-ul plange de mila privatilor? A, stai, am uitat ca socialistii de caviar una zic si alta fac, copilasii lor dragi urmeaza cele mai scumpe scoli.

  • Singurii care m-au ajutat ca micro cu adevarat de-a lungul timpului au fost ghici cine? Da, chiar pesedistii: tva la incasare, impozit pe dividende minuscul, impozit pe venit ok, popriri doar de la datorii de 5mii de lei in sus plus aia cu primul control se dau doar recomandari nu direct amenda!

 3. Vacanta elevilor are ca scop eliminarea aglomerarii in scoli, mijloace de transport etc. Sunt scoli cu sute de elevi care impart aceleasi spatii timp de ore in sir. Daca e un lobby al patronilor de jocuri de noroc, denuntati-l. Dar nu vorbim de aceeasi aglomerare de persoane. Plus ca adultilor li se cere certificat verde, copiilor nu, ca nici nu se poate. Cine are firme de aparatura si echipamente medicale care va pune la dispozitia statului testele, ca ele nu cresc prin Cismigiu. E un mare iures cu testele astea, de la Streinu-Cercel, Monica Pop si altii.

  • Se aglomerau si acasa de nu s-a putut online decat la privat? A, am uitat , e-chi-ta-te. Din nou, mai putin pentru privat. Lasa, acum au timp sa umble la pacanele, la mall, si-asa zici ca nu e aglomerat.

  • @adi era o varianta online pentru toata lumea, doar ca si-a dovedit limitele. Una e sa ai un copil, camera lui si un adult pe langa el, alta e cand intr-o familie sunt 2, 3 copii care trebuie sa intre online in acelasi timp. Vacanta inseamna ca toti elevii au de parcurs aceeasi materie cand se vor intoarce la scoala. Greu de gasit varianta perfecta.

  • Teste se pot face in tarile alea la care tot salivati, doar penelacheilor nu le iese nimic ca…aaaa…aaaa…toti poarta uniforma si nu au invatat decat salutul la chipiu :))

 4. PSD sa mai taca dracu din gura…

 5. Borfasii pesedisti trag tare sa se ajunga la anticipate vazand ca au crescut in sondaje dar s-ar putea sa aibe si surprize,nu sunt chiar atat de convinsi ca sondajele sunt si reale ca oricum casele de sondare au fost de 32 de ani sub controlul lor si nu de multe ori au dat rateuri

  • Ai sa vezi. Iohannis a distrus PNL. Ura impotriva lor e imensa.

  • In ultima vreme PSD la real a fost peste sondaje si restul partidelor sub sondaje…pb unii se feresc sa spuna ca voteaza psd la sondajele alea sau la vot nu se prezinta in ziua aia votantii celorlalti…