G4Media.ro

PSD cere PNL să explice de ce taxa pe solidaritate e bună…

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

PSD cere PNL să explice de ce taxa pe solidaritate e bună când o solicită liberalii, dar nu mai e bună când o propune PSD

PSD solicită PNL, într-un comunicat remis presei joi, să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu venituri mari și foarte mari.

„Nu este clar dacă susțin sau se opun acestei taxe. Unii lideri marcanți ai PNL au cerut cu vehemență ca taxa de solidaritate stabilită la nivel european să se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din România. Alții, în schimb, critică taxa de solidaritate cu aceeași vehemență, pe motiv că ar afecta mediul de afaceri și ar crește prețurile la clienții finali. Colegii de la PNL trebuie să explice de ce taxa pe solidaritate e bună când o solicită PNL, dar nu mai e bună când o propune PSD”, se arată în comunicatul PNL.

PSD susține că „cei din PNL trebuie să spună clar cetățenilor dacă acceptă comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care își reduc obligațiile către stat, prin diminuarea artificială a profiturilor”.

„Taxa de solidaritate propusă de PSD impune acestor companii să plătească un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. În prezent, sunt multe companii românești care raportează profiturile reale și plătesc impozite a căror valoare depășește 3-4% din cifra lor de afaceri.

Mai mult decât atât, taxa de solidaritate susținută de PSD vizează în special companiile care și-au multiplicat veniturile prin creșterea speculativă a unor prețuri, în actualul context inflaționist. Contrar criticilor unor lideri PNL, taxa de solidaritate are ca efect descurajarea acestor comportamente speculative care au afectat în mod nejustificat puterea de cumpărare a cetățenilor români”, susține PSD.

Mai mulți lideri PNL au respins în ultimele zile propunerea PSD.

PSD a propus în mod oficial schimbarea fiscalității pentru a putea scădea taxarea muncii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ăsta e circ pentru fraieri. PSD și PNL fură împreună.

  2. Pesediștii sunt fraieri că nu forțează anticipatele, ar guverna singuri sau cel mult cu AUR, la cât de jos e peneleul acum!

    • PNL e la 20.8%, AUR e la 18%. Deci PSD la 31%, cu AUR 18% și UDMR 5% ar fi alianța de vis a românilor, primitivi și hoți, așa ca ei.