G4Media.ro

PSD a programat adoptarea în viteză și cu minimă transparență a bugetului:…

PSD a programat adoptarea în viteză și cu minimă transparență a bugetului: O săptămână de la prezentare până la vot final, mai puțin de două zile pentru amendamente, câte o zi de dezbateri în comisii

Potrivit proiectului de program pregătit de PSD pentru adoptarea bugetului de stat pe anul în curs, obținut de G4Media.ro, inițiativa urmează să fie trimisă Parlamentului sâmbătă, 2 februarie, și ar trebui să primească votul final sâmbăta viitoare, pe 9 februarie.

Este un calendar fără precedent de accelerat pentru adoptarea bugetului, în condițiile în care timpul real pentru dezbateri este redus la minimum: senatorii și deputații vor avea la dispoziție mai puțin de două zile pentru depunerea de amendamente, iar dezbaterile în comisii vor fi pur formale și vor dura doar câteva ore, în condițiile în care în anii precedenți acestea durau câteva zile bune.

Astfel, parlamentarii vor putea depune amendamente de sâmbătă de la ora 16:00 până luni la ora 12:00; comisiile de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților vor avea la dispoziție 18 ore – de luni de la 16:00 până marți la 10:00 – să avizeze bugetul urmând ca în următoarele 24 de ore – până miercuri la prânz – comisiile reunite de buget finanțe să depună raportul. O oră mai târziu după depunerea raportului, plenul reunit al celor două Camere se va întruni în ședință pentru a dezbate bugetul, urmând ca votul final să fie dat cel târziu sâmbătă, 9 februarie la ora 12:00.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că varianta finală a bugetului de stat pe anul în curs va fi comunicată miercuri, până în prânz.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Modul de lucru al PSDului…așa au trecut toate legile și codurile penale; acum chiar e un record cu 2 zile, de obicei primesc legile cu 5 minute înainte de vot…pt ce or’ mai fi câteva sute de parlamentari, mii de comisii, nu știu, daca ei nu discuta, nu decid și nu fac nimic acolo ( doar dau votul și pun semnătura). Și 300 parlamentari sunt mulți, de umplutura! Ce mai cauta acolo??
  Probabil că Valcov-cavou și Fernando de Diskotecă au impresia că în două zile nu se descoperă mânăriile și dezastrul de acolo, nu este timp sa se prindă ceilalți de nenorocirile lor..

 2. Să nu uităm că este grupul infracțional PSD-ALDE-UDMR elaborează bugetul.
  Adică, bugetul este un bugete (plural)
  Unul frumos pentru prostime. Adică suplimentare de fonduri, noi investiții ș.a.m.d.
  Altul care să ajungă și în Europa ca să fie aprobat. În fapt, un fals dar cu ăsta își vor arde cei mai mulți neuroni.
  Și un alt buget pentru votul dim parlament pe care nu-l va vedea nimeni, în afara penalilor vâlcov dragnea, și care va fi folosit ca scuză mai târziu împotriva celor rămași fără bani. Și vor fi muuuuuulți !!! Pentru că ,,bugetul a fost în dezbatere, de ce nu ați spus nimic atunci ?”

  Mai este un buget dar pe ăla îl vede doar ministerul hoților PSD-ALDE-UDMR.

 3. Bineinteles, presedintele Iohannis va fi vinovat daca va avea obiectii asupra bugetului si nu il promulga cu aceeasi viteza cu care psd il trecerin masina de vot…

  • Și dacă NN încă avea obiecții și îl va trece rapid, tot el va fi de vină că nu l-am atacat…fix că legea recursului compensatoriu, semnat de toți borfasii din coaliție, dar apoi nerecunoscut de ei…

 4. Dacă proiectul de buget va declanșa dezastrul și haosul economic, toți cei care l-au votat cu ‘da’ în Parlament vor trebui trași la răspundere!!!

 5. Hei rup!
  Hei rup!
  „Cincinalul in 4 ani si jumatate!”
  Noi centram,noi dăm cu capul!

 6. Tipic hotilor: iuteala de mana si nebagarea de seama!

 7. Teorema DraKnea — VâlKov
  Ipoteza: Fiindcă putem…!
  Concluzia: Iar voi ne lăsați…!

 8. Ca de obicei, ciordache va închide microfoanele când opoziția va dori să ia cuvântul când vor dori să-și susțină amendamentele. Cunoaștem spoiala de dezbatere pe care o înscenează pesedacii. În felul ăsta vor băga te miri ce bazaconii prin buget.

 9. Punem pariu ca votul amendamentelor va fi: „- Am luat la cunostinta propunerea, se respinge”.
  Masina de vot psd-alde din pacate va merge ca unsa doua zile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.