G4Media.ro

Protestul de la Suceava: Jandarmii i-au amendat pe cei doi organizatori ai…

Sursa foto: Facebook / George Simion

Protestul de la Suceava: Jandarmii i-au amendat pe cei doi organizatori ai manifestației cu câte 3.000 de lei

Cei doi organizatori ai protestului desfăşurat duminică la Suceava au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 3.000 de lei pentru că nu au respectat prevederile legale în vigoare aplicabile în astfel de situaţii.

Într-un comunicat emis luni de Biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJ) Suceava se arată că jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la protestul organizat pe esplanada din centrul municipiului, principalul obiectiv al forţelor de ordine fiind desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi fără incidente a manifestării.

„Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei fiecare. Totodată, participanţilor la manifestaţie li s-au adus permanent la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care necesită a fi respectate, aceştia fiind avertizaţi verbal”, a precizat sursa citată.

Câteva sute de persoane au protestat, duminică, în centrul Sucevei faţă de obligativitatea certificatului verde, a restricţiilor impuse de pandemie şi pentru prezenţa fizică la şcoală a elevilor.

Protestul, ce s-a desfăşurat pe esplanada din faţa Casei de Cultură, a fost organizat de Asociaţia „Bucovina Profundă” şi Grupul civic „Suceava Educată”, participanţii fiind din mai multe localităţi ale judeţului şi, potrivit organizatorilor, au ajuns şi oameni veniţi din alte oraşe ale ţării, cum ar fi Bucureşti, Arad, Braşov, Neamţ, Botoşani sau Iaşi.

Participanţii la protest au scandat „Libertate!”, „Vrem libertate, nu certificate!”, „Noi românii, noi suntem stăpânii”, „Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, „Vrem tratamente, nu experimente” şi au purtat pancarte pe care scria „Dreptul la educaţie este constituţional”, „Stop paşaportului verde”, „Certificatul verde dăunează grav libertăţii” sau „Vrem şcoala offline”.

„Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem, ce vom spune copiilor noştri că suntem?! Ce lume vom lăsa copiilor noştri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească”, a spus, în debutul mitingului, liderul grupului civic „Bucovina Profundă”, Mircea Puşcaşu.

Potrivit manifestului organizatorilor, prin acest protest se cere încetarea tuturor restricţiilor şi a stării de alertă, abrogarea Legii 55/2020, dar şi renunţarea la politicile sanitare bazate pe obligativităţi şi trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii şi facilităţi, plus program naţional de profilaxie.

Sursa foto: Facebook / George Simion

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Amenzi ilegale, date in baza unei hotarari de guvern ilegale.

  • Ilegale in capul tau de roman „destept” in ale fentarii legilor din tara asta.

  • Au fost 7000-8000 de oameni care au manifestat impotriva dictaturii care se instue acum.
   Cei carw ii contesta, isi vor da seama pe la doza 8, cand sistemul lor imunitar va fi varza.

  • Lasa tu Ilie instantele sa judece daca erau legale sau nu amenzile, nu te mai stresa atata pentru astia care fenteaza legea, sa nu-ti plesneasca vreo vena.
   Pana acuma cam toate amenzile date in plandemie au fost declarate ilegale de catre instante, la fel ca si numeroase hotarari de guvern, pentru ca restrang drepturi fundamentale fara baza legala.

  • abecedarule, pana te judeci te costa avocatii mai mult decat amenda.
   ai avut vreodata vreun proces? sau doar din tastatura te judeci?

 2. Unde se primesc donații? Dați și voi un cont.

  • La firmele de pompe funebre.

  • Cauta site-urile asociatiilor dupa nume si sigur vei gasi conturile. Si eu am fost folosit ca pretext pentru amenzile alea, ma simt obligat sa contribui pentru atacarea lor in instanta.

 3. Sa le rupa spinarea aiuritilor cu pul.anul si sa le scoata dintii cu ranga.

 4. au fost cateva mii si astea zic cateva sute..auzi acolo cum manipuleaza.si ca au fost organizat de aur mai spun in alt articol.vezi ce presa avem si mai vrei sa mearga bine ceva in tara asta.

  • Da, se vedea din imagini ca sunt destul de multi oameni, in nici un caz doar „cateva sute”.

 5. De fapt au fost vreo 10-20, toti platiti de „agenturili straine”. Asta este presa din Romania. TOATA aservita altor interese decat cele nationale. Cei ce refuza vaccinarea sunt inamicii natiunii ce trebuie exterminati. Intreg sistemul acesta ticalosit se bazeaza pe frica si cand iti este frica faci ce-ti zice conducerea satanista a Romaniei. Te vaccinezi de 1000 de ori, stai cu masca pe fata si in propria casa, dai impozit 50% la stat, renunti la toate libertatile tale…

 6. Sau aplicat amenzi, ok, dar la marșul lgbt sau aplicat amenzi ? Sau atunci jandarmii erau ….cu spatele ?