G4Media.ro

Protestele de la Şantierul Naval Damen Mangalia vor continua și se ia…

sursa foto: snmangalia.ro

Protestele de la Şantierul Naval Damen Mangalia vor continua și se ia în calcul declanșarea unei greve, anunță sindicaliștii/ Angajatorul a propus reluarea negocierilor în februarie/ Angajații, nemulțumiți că nu le cresc salariile corelat cu inflația și sunt anunțate noi concedieri

Protestele de la Şantierul Naval Damen Mangalia vor continua, au anunţat sindicaliştii, după ce angajatorul a propus reluarea negocierilor în luna februarie, fiind analizată şi posibilitatea declanşării unei greve. Preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a declarat pentru News.ro, că, vineri, angajaţii au protestat din nou în pauza de masă şi că negocierilor nu au dus la niciun rezultat.

“Astăzi a avut loc şi şedinţa comisiei paritare pentru reluarea negocierilor. Până la pauza de masă când salariaţii au ieşit să protesteze nu am primit nicio propunere concretă privind majorarea salarială din partea angajatorului. S-a discutat despre orice altceva deşi am insistat să trecem la subiectul de pe ordinea de zi s-au eschivat. Am transmis salariaţilor că nu avem nimic concret să comunicăm până la momentul respectiv, că sperăm ca după reluarea negocierilor care au avut loc după pauza de masă angajatorul îşi va exprima un punct de vedere. Angajatorul ne-a propus să reluăm negocierile pentru următorul contract în februarie. E altă tergiversare. Nu putem accepta amânarea amânării. Să mai avem încredere că va fi bine în februarie, nu mai avem niciun motiv să ne bazăm pe asta. Am fi prea naivi să o facem. Le-am solicitat insistent să transmitem acum care este propunerea dumnealor de majorare salarială şi au refuzat să o facă”, a declarat Laurenţiu Gobeajă.

Întrebat dacă iau în calcul declanşarea unei greve, preşedintele Sindicatului Liber Navalistul a răspuns: “Trebuie să analizăm. S-a modificat noua lege a dialogului social. Legea 62/2011 a fost abrogată. S-au schimbat anumite prevederi privind declanşarea conflictelor de muncă. Trebuie să ne consultăm cu avocaţi, cu jurişti din cadrul confederaţiei de care aparţinem şi să vedem care sunt prevederile noii legi şi în funcţie de asta să acţionăm în consecinţă. Nu excludem nicio posibilitate, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a debloca această situaţie. Am avut toată bunăvoinţa. Am stat trei ore şi jumătate la negocieri ca de fapt să nu se spună nimic. La alte şedinţe, din decembrie, am stat de la ora 9 la ora 16 cu mici pauze de întrerupere pentru consultări. Noi avem rezistenţă, putem să stăm şi 24 de ore dacă e nevoie, dar să vedem că merită şi că se ajunge la un rezultat”.

Angajaţii Şantierului Naval Damen Mangalia protestează de mai multe zile deoarece angajatorul refuză să acorde o creştere salarială corelată cu inflaţia şi sunt nemulţumiţi de faptul că în perioada următoare vor continua concedierile.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. rusine statule mafiot roman ca sabotezi investitorii straini, pe motiv ca nu te-au bagat in Schengen ca nu meritai!