G4Media.ro

Proteste în Franța de Ziua Națională după ce președintele Emmanuel Macron a…

Proteste în Franța de Ziua Națională după ce președintele Emmanuel Macron a introdus restricții împotriva persoanelor nevaccinate anti-COVID

În timp ce Franţa şi-a sărbătorit miercuri Ziua Naţională, peste 19.000 de persoane, conform autorităţilor, au manifestat în toată ţara pentru a protesta faţă de hotărârea preşedintelui Emmanuel Macron de a introduce restricţii împotriva celor care nu au un certificat sanitar ce atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 ori au fost testaţi negativ recent, relatează AFP.

Unele manifestaţii au început încă de dimineaţă, în timp ce pe Champs-Elysées se desfăşura sub privirile şefului statului francez tradiţionala paradă militară.

Emmnuel Macron a anunţat luni că vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru personalul sanitar şi alte profesii, iar pentru accesul în majoritatea locurilor publice va fi necesar certificatul sanitar. Sunt vizate, printre altele, restaurantele, cinematografele, teatrele, precum şi călătoriile cu trenul sau avionul pe distanţe lungi.

După acest anunţ, peste două milioane de francezi s-au programat pentru vaccinare. Deşi unii francezi au ieşit miercuri în stradă pentru a protesta faţă de aceste măsuri, ele sunt totuşi aprobate de o majoritate a populaţiei, conform unui sondaj publicat marţi de institutul Elabe, iar mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a personalului sanitar.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sa stropeasca din avioane cu vaccin, ce sa mai deranjati oamenii … Aveau israelienii ceva bun, nu s-a mai auzit nimic ca nu da la Bursa la fel …

  (Prea bun, chiar, stimula sistemul imunitar de te vindeca si de altele de costa 7000lei/luna …)(Mai auzim peste 20 de ani…)

 2. De acord cu vaccinarea obligatorie,doar pentru personalul medical. Ei sunt răspunzători pentru povestea cu covidul, datorita lăcomiei,incompetenței și lasitatii

  • Cu ce e răspunzător un chirurg în povestea cu Covidul ? Dar un brancardier ?
   Îți dai seama ce puțină minte ai ?

  • @Jo

   Ai dat BAC-ul si anul acesta? Si nici anul acesta nu l-ai luat? VEzi ca la limba romana s-a dat abecedarul!!! Inca il buchisesti????

   Succesuri!

 3. Proteste mai mult decât masive! Macron a reușit să unească dreapta și stânga impotriva lui cu discursul aberant si tiranic al vaccinării obligatorii.

  ei dragi useriști, francezii nu sunt turmă de oi să bagi acul in ei datorită căcăcioșilor speriați de gripă.

  există Constituție, legi, cod medical , Codul Nurenberg- toate interzic actul medical forțat – numai CTP, Prelipceanu , Mihăilă și Barna sunt fasciști capabili să ceară așa ceva in contra intregii civilizații occidentale.

  toată progresimea a devenit iliberală și fascistă și sustine atacul statal la adresa corpului uman. O aberație tiranică pe care doar Arabia saudită a impus-o

  v-au speriat politrucii plătind presa, au manipulat cifrele și fac advertising agresiv pe banul public ca să scape de vaccinul de pe stoc.

  Veste: Merkel a dat inapoi azi si a zis că NU SE IMPUNE VACCINUL !!! Adică l-a lăsat pe fraierul de Macron să iasă la sacrificiu , să-și frângă gâtul in delirul de grandoare și ea făcut pasul inapoi pentru că știe că medicii germani NU vor obligativitate.

  Aviz psihopatei afaceriste Ministra Mihăilă – o să ajungă in inchisoare dacă semnează acte ilegale.

  • Sa vezi weekendul asta proteste masive acolo.

 4. Și nici de Spania nu spun nimic… ieri au raportat 43 mii de cazuri . Dubios

 5. Nu doar în Arabia Saudită se vaccinează forțat ci și în multe zone din China și Rusia. Francezii sunt mai cu moț? Sa fie vaccinați de urgență sa scapam odată de boala asta.

  • Bre, faci numele motului de rusine

   1. Ce e pe piata NU e vaccin, ci un ser experimental

   2. Virusii se modifica foarte rapid, „vaccinul” e demodat din momentul in care iese pe poarta fabricii

   3. NIMENI din „presa” nu spune NIMIC POZITIV despre PREVENTIE (vitamine, stat la soare, fara excese) si TRATAMENTE cu medicamente IEFTINE