G4Media.ro

Proteste ale angajaţilor din Poliţie şi sistemul penitenciar, la Ministerul de Finanţe/…

Proteste ale angajaţilor din Poliţie şi sistemul penitenciar, la Ministerul de Finanţe/ Cer aplicarea unor măsuri care ar duce la majorarea veniturilor în aceste domenii

Angajaţi din Poliţie şi din sistemul penitenciar au anunţat că ies în stradă, luni, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, pentru a protesta faţă de măsuri luate de Guvern care afectează nivelul veniturilor salariaţilor din aceste sectoare, transmite News.ro.

Membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) vor participa la acţiuni de protest în stradă, în faţa Ministerului Finanţelor şi a Guvernului. Protestul anunţat în urmă cu o săptămână de SNPPC va avea loc până la finalul lunii februarie.

Săptămâna aceasta au fost anunţate pichetări exclusiv la Ministerul Finanţelor, în zilele de luni şi marţi, între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările poliţiştilor şi personalului contractual vizează neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017, diminuarea unor pensii de serviciu ale poliţiştilor, neaplicarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% tuturor beneficiarilor, neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii preţurilor de consum stabiliţi de INS, neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, precum şi neactualizarea calculului indemnizaţiei lunare de chirie.

Duminică seară, FSANP a anunţat că şi angajaţii din penitenciare se alătură protestului SNPPC, cerând „deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană şi de echipare la nivelul anului 2022”.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanţilor faţă de structurile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, clasa politică urmăreşte deprofesionalizarea şi slăbirea autorităţii oamenilor legii în faţa infractorilor. Combaterea criminalităţii, siguranţa naţională, liniştea publică şi protecţia cetăţeanului nu se pot realiza cu un poliţist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare şi fără sprijin real din partea factorilor de conducere. În concluzie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajaţii din poliţie şi din penitenciare nu sunt plătiţi în mod corespunzător şi nu sunt instruiţi să aplice legi eficiente în combaterea criminalităţii. Pe termen mediu şi lung, cetăţeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce şi ce mai mult”, a transmis FSANP.

sursa foto: SNPPC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Culmea pușcăriei, deținutul Borcea semna cereri si bilete de învoire gardienilor.

 2. Dar ca să primiți niște instructaje bune și dotări la muncă nu ați ieși in stradă! Să primiți ore condus, de tras cu arma , de comunicat/vorbit cu cetățenii, de luat ore de la polițiști americani sau nemți pentru a vedea cum trebuie intervenit la diferite apeluri, pentru asta nu protestați!

  • Pai ce au nevoie , au deja 3 luni de scoala de agenți iar , după 3 luni au și uniforma și arma . Ei nu știu nici legislația specifica serviciului , nu știu nici măcar statutul polițistului … de unde atâtea cursuri de perfecționare făcute periodic . Fac abuz de uniforma , se plimba pe banii statului ( care de fapt sunt ai oamenilor prin plata impozitelor și taxelor ) , cresc in grad la 3/5 ani sau mai devreme pentru merite deosebite , fără niciun curs … si cam atat . Analfabeți funcțional ! Un sistem bolnav ….

 3. Probabil nici polițistul din Buzău nu a avut bani să plătescă prostituata din cauza salariului mic😝

  • ART. 56
   Este absolvit de orice răspundere poliţistul care, prin exercitarea, în limitele legii, a atribuţiilor de serviciu, a cauzat suferinţe sau vătămări unor persoane ori a adus prejudicii patrimoniului acestora.
   ART. 57
   Constituie abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, următoarele fapte săvârşite de poliţist, comise cu vinovăţie:
   a) comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei;

 4. Bani vreti, dar cand treceti neinteresati pe langa contraventii sau infractiuni, cu loganu sau dusteru din dotare, atunci va meritati salariul oare?
  Nesimtitilor!

 5. Adevărul e că trebuie să ai șoriciul gros ca să ieși să protestezi pentru bani ca polițist zilele astea.

 6. Propun sa li se mareasca salariile atucnci cand mi se maresti si mie , angajat la privat !

 7. Da , sa le mareasca salariile din banii adusi de acasa de politicieni caci in slujba lor sunt militistii.
  Eu nu mai am de unde sa le dau, mi-au crescut cheltuielile la utilitati, energie, carburanti , hrana….cereti bani de la cine lucrati , de la politicieni si de la interlopi.

 8. Cu ocazia asta, citind cu atentie articolul, pot vedea toti ca in MAI sunt sporuri si beneficii suportate de la buget ce intrec cu mult sporurile si beneficiile magistratilor, inclusiv pensiile speciale. La fel ca si in MAPN. Au uitat sa specifice si gratuitate medicamentelor pentru ei si rudele lor de grad I, au un plafon lunar care nu mai stiu cat este azi, mare, in orice caz. Numeric vorbind, si luand in calcul toate beneficiile suportate de la buget, inclusiv pensiile, cei mai mari „sugatori” in Romanica, sunt gradatii, nu magistratii!