G4Media.ro

Protest organizat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, de Ziua Unirii: Ce-ar…

Protest organizat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, de Ziua Unirii: Ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi iniţiază un protest, vineri, în localitatea Cumpărătura, nemulţumit că „peticul de beton” pe care l-a făcut pe câmp a rămas singura autostradă din zona Moldovei. Ştefan Mandachi scrie pe Facebook că, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, va fi „la datorie” în zona singurului metru de autostradă construit în zona Moldovei, el arătându-se revoltat că noul guvern a început deja veşnicele amăgiri privind construcţia de autostrăzi, transmite News.ro.

„De ce merg acolo (la Cumpărătura – n.r.)? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăţi cu privire la autostrada de la noi şi m-a pus pe silent. Poate îşi imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt şi nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României). Probabil că de la Bucureşti nu se vede suficient de clar borna kilometrică de la metrul de autostradă, aşa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUŢ MAI VIZIBILĂ”, scrie omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

El spune că la protestul de vineri, programat la ora 15.00, nu se vor face hore patriotice, ci „doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859”.

Pe pagina de Facebook care anunţă evenimentul se arată că Moldova este izolată şi ignorată şi că oamenii au început să-şi piardă răbdarea.

„Murim pe capete pe şosele şi rămânem abandonaţi şi fără investiţii. Vrem autostrada promisă! Vrem autostrada Moldovei, nu Autostrada scuzelor. Fapte, nu gargara cu scuze şi amânări! Deja au început veşnicele amăgiri. Aceleaşi acuze şi motivaţii”, susţin iniţiatorii acţiunii, respectiv Ştefan Mandachi şi comunitatea România vrea Autostrăzi.

Până joi seară, aproape o mie de persoane s-au arătat interesate să participe la eveniment.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Si Mandachi ăsta e aiurea ! El vrea autostradă de la Suceava la București cand toată Moldova vrea conectare cu Ardealul!
    Daca tot o să dea din clanță, până la urma s-ar putea să se blocheze Iasi-Tg.Mures (vitala pentru Moldova, din vest vin investitorii in Moldova, nu din Ialomița!) si o să se mearga pe inutila Suceava-Bucuresti. Sudiștii de abia asteapta aceasta diversiune, mai exista una Bacau-Brasov.
    Adica totul pentru a bloca Iasi-TgMures, singura autostrada care ar putea scoate Moldova din izolare.
    Mandachi, pentru un interes marunt – are si el vreo 2 dughene prin Bucuresti- boicotează interesele reale ale Moldovei.

    • Fix de-aia nu se face autostradă, pentru că pune Mandachi întrebări, nu pentru că statul tergiversează proiectul.

  2. PNL PSD aceeasi cocina! Rusine javrelor, rusine Sica Mandolina!

  3. Pamflet
    Trebuie protest la iasi pe 24 ianuarie. Sa fie fluerati si huiduiti toti reprezentantii psd , pmp si pnl

  4. Mandolina si Rares Ruz Roz se laudau ca imediat ce vin ei incep sa se faca autostrazi intr-o veselie. Si prostimea i-a crezut. Asa va trebuie prostilor, ca ati ajuns sa mergeti dupa fenta unuia ca Rares Bogdan

  5. Nenea asta mai are fantezii cu autostrada care ar reduce victimele accidentelor rutiere!? Stupid people!

  6. După cât stiu eu nu guvernul face autostrăzi ci companiile cu acest tip de activitate.