G4Media.ro

Protest inedit anunțat pentru sâmbătă în Piața Victoriei: Celebrul pianist Davide Martello…

Protest inedit anunțat pentru sâmbătă în Piața Victoriei: Celebrul pianist Davide Martello va cânta în fața Guvernului începând cu ora 19:00

Un protest inedit a fost programat pentru sâmbătă seara, începând cu ora 18:00, în Piața Victoriei, la care va participa și celebrul pianist Davide Martello, anunță comunitățile Corupția Ucide și Rezistența pe Facebook. El a cântat în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan).

Oamenii sunt invitați să vină în piața cu cu măști de gaze pe față, cu un mesaj individual scris pe acestea.

”Vă propunem ca în această seară, în momentul în care Davide Martello va cânta la pian, să îl inconjurăm cu măștile de gaze pe față cu un mesaj individual scris pe acestea. Ne vedem în piață de la orele 18:00”, a scris comunitatea ”Corupția ucide” pe Facebook.

Descrierea integrală a evenimentului pe Facebook: 

GUST DE LIBERTATE

La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în același loc ca să demonstrăm că suntem mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. 

De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, știm că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie și grațiere și nu vom permite așa ceva.

Alături de noi se va afla, de la ora 19:00, cel care și-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) – Klavierkunst – Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate și justiție.

Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18:00 în Piața Victoriei cu gust de libertate și respect pentru victimele abuzurilor.

Comunitatea ”Corupția ucide” a schițat și povestea Davide Martello:

Pianistul Davide Martello va veni în Piața Victoriei astăzi la ora 19. A mers să cânte în multe locuri agitate și, iată, o va face și în România. Uite-i povestea:

“Îmi aduc aminte când aveam 12-13 ani și am mers în vacanță în Sicilia cu tata cu mașina. Stăteam pe bancheta din spate ascultând piano music de la Liszt. Mergeam cu mașina pe secetă, era un peisaj de deșert. Atunci mi-am imaginat că voi merge cu pianul în mijlocul deșertului. Să duc muzică în locuri “secetoase”. Așa cred că a început totul.

Ideea mea a fost să cânt în locuri agitate. Când am mers în Taskim am fost un pic nervos. Poliția era de-o parte, protestatarii de cealaltă, iar eu în mijloc. Am despachetat pianul și ei aruncau cu pietre, dar când mi-am dus pianul între ei totul a devenit mai calm, oamenii s-au oprit să asculte. A fost o dovadă pentru mine că pot face o diferență.

Despre atentatul din Teatrul Bataclan, Paris:

Prietenii mei îmi spuneau să nu merg, ca e încă periculos, că sunt teroriști pe stradă. Eu am simțit că nu am altă opțiune. Am pus Teatrul Bataclan pe GPS și am condus 12 ore, am ajuns dimineața. Orașul era mort. Toată lumea era înauntru. Doar poliția era pe străzi.

Cred ca orice care ne întrerupe viața cotidiană este un dar. Vârsta, rasa, naționalitatea sunt irelevante. De muzică ne putem bucura toți.” .

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Mergea, daca in piata victoriei ar fi fost violenta, eventual intre cei care condamna guvernul si cei care sustineau psd si jos klaus.

    Dar in piata n-a fost violenta; s-au jucat niste jandarmi cu com(nd)an(m)danti prosti intre ei si apoi si-au scos tunurile si caii ca sa se dea in stamba. Sa fim seriosi! Si sa nu ne mai victimizam, ca le facem jocul! Acolo trebuie sa se tipe sa se auda in tara si la Bruxelles.
    Apropo, in orasele din Ro cand mai iese lumea sa traga primarii psd de ureche?

    • Da, n-a fost violenta. Daca tu n-ai luat un pulan peste ochi, n-a fost violenta.

    • 70 de oameni au fost dusi la spital, dar tu zici ca n-a fost violenta. Lucrezi part-time la Sputnik?

    • Nu au existat violente intre protestatari. Nici macar intre cei pasnici si huligani. Asta e clar pentru toata lumea. S-au jucat jandarmii vreo cateva ore cu gazele si grenadele acustice; mai intaratau pe vreunul din amicii lor. Au facut show. La care lumea s-a prins de figura si n-a mai vrut sa plece; erau oameni batrani revoltati de ce se intampla care nu dadeau sa plece. Si strigau si mai indarjiti.

      Dar, ca sa-ti raspund la ce te interesa, intr-adevar, nu mi-am luat pulan, doar m-au gazat ca si pe ceilalti o suta de mii.
      Gazul direct in fata, la singuraticului jandarm de pe o strada cu nume de capitala – nu mi l-am mai luat pentru ca jandarmul ramasese fara gaze – si ii spunea asta prin statie comndantului sau, cazan probabil. La mai bine de o ora jumate de la represiune. Deci, daca vrei, jandarmii au fost violenti.
      In cazul asta dl cu pianul ar trebui sa cante in curtea jandarmeriei. Pe mine ma intereseaza sa se adune niste forte politice la noi, sustinute si in UE, si sa-i inlature pe astia, ca am obosit sa tot ies. Am copii acasa. O sa ma plang dupa ce oi vedea un guvern si reprezentatni in parlament responsabili, capabili, cu capul pe umeri si bine intentionati.

    • Esti un dobitoc pizdist! Meriti sa fii gazat si batut de jandarmi si atunci nu ai mai manca atata cacat. Sictir!

  2. Alooo jandarmeria, bagati gaz la lautar daca ocupa piata!
    Amenda si la zdup direct cu derbedeii…

    • Du bist ein idiot!!!

      Nu esti nici ironic dar nici amuzant… doar un agitator…
      Cel mai bun tratament pentru tine este sa fii ignorat dar cum vrei sa fii bagat in seama si sa mananci carne non stop…. SA AI POFTA!!!

    • @maka ce-ai zis acolo pe ruseste, ca nu se intelege?!

    • Alo jandarmeria lui dragnea l-ati auzit pe postacul psd-ist morajan?Executati-le ordinul si omorâți pe toți din p-ța Victoriei!
      Javre psd-iste!

  3. Davide ar fi bine sa aiba masca de gaze la el.

  4. @trei degete

    Ma rog, daca vrei sa-i dai anvergura unui loc de conflict, treaba ta.
    Mi se pare ca piata victoriei a fost locul celor mai frumoase proteste pe care le putea face generatia asta. De un an jumate. Si asta dovedeste si iesirea din 11 august.

    Iar asta cu sputnik, dovedeste cat de repede puneti etichete; un lucru periculos. Dáia am ajuns cu dragnea, pentru ca si eu puneam etichete rapid celor antibasescu. Poate ar fi meritat mai multa atentie si dezbatere asupra comportamentului in politica interna, si poate n-am fi ajuns aici cu caracterele astea mancurtizate.

    • @muvis: cata vreme protestatarii vor fi de genul desene pe asfalt, luminite si alte alea, nu se va schimba nimic. Daca era raportul de 1:1 in P.V., altul ar fi fost cursul evenimentelor. Dar lumea „ievolueaza”, incet dar sigur.

  5. @muvis
    Inteleg ca nu are de ce sa mai vina pianistul pt ca n-au murit macar doi, trei si nici schiloditi n-au fost !

    Ia-o atunci asa. Martelo vine sa cante intr-o piata devenita simbol al Romaniei, macar pt faptul ca a fost pt prima data cand cei stransi in ea au impiedicat intrarea in vigoare a OUG 13 si au protestat cu zecile de mii impotriva unei puteri opresive care intelege democratia ca pe „majoritatea ia tot” !

    PS. Il lasi sa vina acumpe Martelo ? !!! 😉 😉 😉

  6. La dubă cu pianistu!

    • Iar ai aparut costumatule in fetita? Tataneto stie cai folosesti rochitele si fardurile, scarba mica ce esti? Piticul porno putin nuti mai incarca carnita sub nas si pe card si esti nevoit sa te prostituezi prin Operei. Cu plata in bancnoti botsuanezi, fetitule. Rati si dracului cu liberatea voastra.

  7. V-ați molipsit de la figurile marcante ale regimului opresiv și discreționar ce se întrevede. N-am eu căderea sa îl las sau nu pe Davide Martello sa cante sau nu acolo. Îmi exprim părerea că nu ar trebui să-i dăm aventura unui loc de conflict. Cred că retarzii s-ar bucura și și-ar putea reconfirma opinia înfiptă de Antene in mintea lor

    • Spui ca pe 10 ai fost in Piata si ca nu a fost vorba de un conflict intre protestatari si jandarmi !
      Asa e ! Cei o suta de mii de protestatari nu i-au provocat pe jandarmi, nu i-au atacat, mult timp in acea zi nici macar nu i-au bagat in seama. In schimb jandarmi s-au comportat si la ordin brutal si din proprie initiativa (depasind ordinul) !
      Dupa ziua de 10 ai vazut la televizor ceea ce nu ai putut ( in mod obiectiv) sa vezi in ziua protestului ? Cred ca da !
      Ei, atunci afla ca in special pt cei umpluti de sange si batuti miseleste, pt cei aruncati in dube fara motiv, pt toti acestia dar si pt toti cei care au manifestat (gazati sau negazati), va canta Martello !

      PS. Poate ca simbolistica actiunilor lui David Martello in diverse locuri de conflicte sangeroase era prea ingusta ! Poate ca abia acum cand va canta intr-o piata in care nu au intrat tancuri si nu au murit oameni, dar s-a iesit pt democratie, pt stat de drept, deci pt libertate adevarata si garantata, ea simbolul se va implini !

    • Erata :
      In penultimul rand al commentului meu postat astazi la ora 2:32 pm, in loc de …”ea simbolul se va implini”, cum dintr-o eroare regretabila am scris, se va citi … „el simbolul se va implini”, cum evident ca este corect !

      PS. Scuze ! 😉

  8. Cine va recita, bre, din Adrian Pianescu „Iubiți-vă pe orgi”?

  9. Poate se reeditează Piata Universității 90!Insa scopul este clar:lupta politica:strada trebuie sa dărâme actualul partid de guvernamant și după aceea sa urmeze o purificare și nimicire profunda a actualei clase politice! Poate asa vom fi și noi ceva, romanii în lumea asta! Doamne ajuta!