G4Media.ro

Protest al suporterilor rapidiști la meciul din Cupa României cu Farul Constanța…

Sursa foto: GSP.ro

Protest al suporterilor rapidiști la meciul din Cupa României cu Farul Constanța / Jucătorii au refuzat meciul timp de câteva secunde, iar membrii galeriei și-au arătat ostentativ actele de indentitate / Reacția jandarmilor

UPDATE, ora 12.16

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București susține că regulile de acces în intrare în stadion sunt cele prevăzute în legea pentru prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, făcând referire la protestul suporterilor rapidiști care au reclamat un comportament abuziv al jandarmilor la partida din campionat cu FCSB.

”Trebuie reținut faptul că pe durata meciurilor de fotbal anterioare au fost folosite materiale pirotehnice în exces și au avut loc acțiuni de tulburare a ordinii publice, situații care au impus luarea unor măsuri de securitate sporite de către forțele de ordine pentru desfășurarea jocului sportiv în condiții de deplină siguranță și cu protecția tuturor participanților.

De asemenea, reamintim faptul că înaintea debutului a două meciuri de fotbal anterioare, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mari cantități de materiale pirotehnice ascunse în stadion, ceea ce ne indica intenția grupurilor de suporteri de a comite fapte antisociale prin folosirea acestora. Subliniem faptul că astfel de acțiuni generează riscuri deosebite de vătămare corporală a suporterilor și a forțelor de ordine”, susțin jandarmii.

Știrea inițială:

Galeria Rapidului a protestat în timpul meciului cu Farul, din runda cu numărul 2 a grupei C din Cupa României, iar fotbaliștii pregătiți de Adrian Mutu s-au alăturat demersului, anunță GSP.ro.

Fotbaliștii au refuzat jocul preț de câteva zeci de secunde după fluierul de start al arbitrului

Suporterii din peluza giuleșteană nu au fost de acord cu modul în care Jandarmeria a încercat să îi legitimeze înaintea derby-ului pierdut cu FCSB pe Arena Națională, scor 1-3. Forțele de ordine i-au pozat cu buletinele lângă față și au declanșat o mișcare de protest în rândul ultrașilor.

Galeria celor de la Farul a intrat pe stadion în minutul 20 și a început să scandeze „Libertate pentru suporteri!”. Întreg stadionul i-a aplaudat pe dobrogeni, iar fanii Rapidului au început să cânte alături de ei.

Protestul ultrașilor este susținut și de clubul Rapid. Ieri, pe site-ul oficial a apărut un comunicat în care procedurile Jandarmeriei sunt contestate vehement.

”Am primit cu indignare vestea privind modul în care forțele de ordine au înțeles să trateze suporterii noștri înainte de intrarea în Arena Națională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratamentul la care aceștia au fost supuși din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei știute, dezbrăcat, fotografiat și inventariat ca pe niște obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate.

Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date și executate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați”, se arată în comunicatul suporterilor rapidiști.

Pe de altă parte, gruparea giuleșteană a fost sancţionată cu 11.250 de lei pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene pe Arena Naţională.

Clubul FCSB a primit 10.000 de lei pentru pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene, dar şi o penalitate sportivă de 5.000 de lei pentru scandările rasiste şi xenofobe ale fanilor la adresa adversarilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ne este stat poliţienesc, este democraţie şi totul este foarte bine!

  2. Asta imi aduce aminte de 10 august. Deh, daca Haos Ciolanis a blocat orice curățenie a sistemului dupa acel abuz, normal ca se repeta.

    • În spiritul bunei colaborări de la 10 august e normal ca USR-iștii să îi apare pe cei din galerii! Infractorii mereu se unesc!

  3. Nu cumva le-au pozat buletinele, ca să îşi facă rate şi să joace la păcănele în numele lor?

    • Unii dintre ei aveau sentințe definitive care le interzicea accesul la meciuri! Nu repetați ca papagalii ce spun cei din galerii! Iar voi, USR-iștii, hotărâți-vă: galeriile au fost cei violenți la 10 august sau nu? Că poate că sunteți cam într-o alianță!

  4. „indentitate”, G4?