G4Media.ro

Protest al sindicaliştilor din poliţie şi penitenciare în fața Ministerului de Interne:…

Protest al sindicaliştilor din poliţie şi penitenciare în fața Ministerului de Interne: Vrem salarii echitabile şi condiţii de lucru mai bune

Peste 100 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, au protestat, joi, în faţa Ministerului de Interne, solicitând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari, transmite Agerpres.

La manifestaţie au participat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), ai Forumului Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă, care au suspendat în mod repetat aplicarea Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (Legea 153/2017) şi care au dezechilibrat cadrul unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Preşedintele FSANP, Sorin Dumitraşcu, a prezentat cele trei solicitări ale sindicaliştilor către Guvern: condiţii de lucru mai bune ca dotări şi logistică, salarizare echitabilă şi încetarea discriminării pentru pensionarii militari.

Sindicaliştii au ales să organizeze acest protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne deoarece la Bucureşti se află, joi, miniştrii de Interne din ţările Uniunii Europene, care participă la reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne al UE. Organizatorii au declarat că speră să atragă, astfel, sprijinul miniştrilor de Interne ai statelor UE faţă de revendicările lor.

În timpul protestului, manifestanţii au cerut, în repetate rânduri, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Adresându-se membrilor Guvernului, demonstranţii au scandat „Demisia!”, „Hoţii!” şi au afişat pancarte inscripţionate astfel: „Poliţia, meserie de risc”, „Încetaţi umilirea militarilor!”, „Apărăm ţara şi ordinea publică, nu politicienii!”, „Noi murim în stradă, voi staţi la şaradă!”.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Toata lumea. Si medicii din spitalele de stat vor conditii corespunzatoare de munca, ca d-aia inca pleaca si nu se mai intorc. Apropo, voi de ce nu plecati?!

  2. Dar unde sunt jandarmii? Nu sunt la protest? Sau sunt fata in fata cu protestatarii?

    Sau lor le-au luat pulane , arme si butelii cu gaze si ii tin la caldurica in caz ca trebuie sa muste pe vreun batran sau sa gazeze vreun copil?

  3. Deci, cel mai mult ma deranjeaza protestele frecatorilor de menta.

  4. intai trebuie rezolvati infractorii.
    cautati-va fiecare cate un hot, dupa modelul miliardarului tiriac.

  5. Vai, cum de n-a scos carmen gaz jandarmii cu tunurile de apa, gazele sa-i imprastie pe protestatari?

  6. Acesti PARAZITI BUGETARI , nu pot fi exclusi din randul structurilor respective .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.