G4Media.ro

Protecționism extrem al guvernului de stânga în Canada: cetăţenii străini nu vor…

Sursa foto: Unsplash / Tom Carnegie

Protecționism extrem al guvernului de stânga în Canada: cetăţenii străini nu vor mai putea cumpăra locuinţe până în 2025

Cetăţenii străini nu vor mai putea să achiziţioneze locuinţe în Canada timp de doi ani începând de duminică, o interdicţie menită să rezolve deficitul de case şi apartamente, informează AFP, citată de Agerpres.

Excepţie fac refugiaţii sau rezidenţii permanenţi, iar legea se aplică doar reşedinţelor din oraş şi nu structurilor turistice, precum cabanele de vară.

Această măsură, adoptată în primăvară, a fost propusă de prim-ministrul Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021. Partidul său de stânga a deplâns faptul că investitorii străini cresc preţurile, ceea ce îngreunează accesul canadienilor la cumpărarea de proprietăţi.

Cu toate acestea, piaţa imobiliară din Canada a încetinit recent sub efectul majorării ratei dobânzii decise de Banca Centrală pentru a reduce inflaţia.

Potrivit Asociaţiei Agenţilor Imobiliari, preţul mediu al unei case a fost de 630.000 de dolari canadieni (435.000 de euro) luna trecută, faţă de 800.000 în urmă cu un an.

Unii experţi se îndoiesc că această măsură va fi eficientă deoarece cetăţenii străinii reprezintă mai puţin de 5% dintre proprietarii de case din Canada, potrivit agenţiei naţionale de statistică. Ei cred că mai eficientă ar fi accelerarea construirii de noi locuinţe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Feriti-va de neo-marxiști.

    • Că de nu, sar pe voi hoardele turbate creștínőpato-fasciste și vă impun cu forța „valorile” lor, alea ultra-tradiționale.

  2. problema era doar in vancouver unde asiaticii au cumparat proprietati indiferent de pret pentru a primi dreptul de sedere ca investitorul lui peste

  3. Foarte buna initiativa .. cetatenii straini care au rezidenta permanenta adica cei ce traiesc acolo, au voie, deci nu e o problema.. canadienii se protejeaza doar de cei ce vin si cumpara pt investitii, cum sunt oligarhii rusi sau bogatii chinezi .. nu mi se pare nimic extremist aici