G4Media.ro

Propunere de rectificare: Bugetul Ministerului Educației va fi scăzut cu 542 milioane…

sursa foto: Pixabay.com

Propunere de rectificare: Bugetul Ministerului Educației va fi scăzut cu 542 milioane lei, deși instituția a cerut mai mulți bani – documente obținute de Economedia.ro / Ministrul Cîmpeanu, acum 10 zile: “La educație nu ai unde să tai”

Bugetul Ministerului Educației ar urma să scadă cu 542 de milioane de lei, deși instituția a cerut o suplimentare de 668 milioane de lei, potrivit propunerilor făcute de Ministerul Finanțelor, citate în exclusivitate de Economedia.ro.  Aceeași sursă indică o suplimentare a bugetului Cercetării și Digitalizării, dar mai mică decât a solicitat instituția.

În cazul Ministerului Educației, datele publicate de sursa citată indică faptul că acesta a solicitat, la rectificarea bugetară, un plus de 668.053.000 lei. Propunerea Ministerului este de scădere cu 542.964,000 lei. Execuția bugetară la 6 luni este, în cazul ME, de 51%, una dintre cele mai ridicate procente în rândul instituțiilor statului.

 • La Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), solicitarea a fost de suplimentare a bugetului cu 497.636.000 lei, însă propunerea de rectificare prevede o suplimentare cu mai puțin de jumătate din sumă: 203.520.000 lei.  Execuția la 6 luni este, în acest caz, de 40%.

Pe 29 iulie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara la Antena 3 că e “convins că va fi rectificare pozitivă și nu va fi tăiere de 10%”, deoarece “la educație nu ai unde să tai”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Asta inseamna rectificare pozitiva! Tai de peste tot si dai la unul singur! 🤣🤣🤣

 2. Jos cu hoții!

 3. Ai de unde! gândește!

 4. Occidentalii au nevoie de românii fără bacalaureat pentru a le spăla wc-urile și a-i șterge la partea dorsala..

  • Ba cred ca scursurile comuniste din Romania au nevoie de romani fara bacalaureat, pentru a se asigura ca exista destui tonti care sa-i voteze in continuare

 5. Baga cultura la duba !!!!!

  • Am avut un singur ministru, după 90, care atunci când nu a primit bugetul prevăzut în lege și-a dat demisia. OM. Restul au fost argați politici, nu miniștrii. Demonstrează că mă înșel, domnule Câmpeanu!

  • @Profesor/ eu zic sa-l si numiti pe acel ministru. Nu de alta, dar Campeanu este un habarnist care o intrece cu mult pe Abramburica. Ms!

 6. Ati auzit vreodata sa fie taiati bani de la biserica ? Pentru ce platim preotii si construim biserici ?

 7. Alea sunt in loc de spitale!?! ăia nu sunt singurii care nu plătesc impozit!s-a ajuns să plătească asigurare de sănătate 1 din 5!!!dar beneficiază toți!exact ca la salarii,ca la pensii,ca la ajutoare!

 8. Curat Rectificare POZITIVA !! Ciuca a dat cu maciuca !