G4Media.ro

Proiectul de reducere a cotei TVA la 16%, inițiat de liberalul Florin…

Proiectul de reducere a cotei TVA la 16%, inițiat de liberalul Florin Roman, a fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților de către PSD / Alegerea primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari, ținute la sertar

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis, luni, introducerea pe ordinea de zi a unei propuneri legislative a liderului deputaţilor liberali, Florin Roman, referitoare la reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16% de la 1 ianuarie 2020, în timp ce propunerile PMP privind alegerile primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300 au fost respinse, transmite Agerpres.

Proiectul iniţiat de liberalul Florin Roman aduce modificări în Codul fiscal şi prevede, pe lângă reducerea nivelului cotei standard de TVA de la 19% la 16%, şi extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 5%, faţă de cota redusă de 9%, pentru „livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele”.

Proiectul a fost adoptat de Senat în 21 octombrie, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Biroul permanent a mai decis introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi a altor proiecte, referitoare la: pensiile ocupaţionale, iniţiat de Guvernul Dăncilă, Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”, iniţiat de parlamentari ai PSD.

Potrivit unui comunicat al PMP, deputaţii PSD şi UDMR au votat, în şedinţa Biroului permanent, împotriva introducerii pe ordinea de zi a plenului a proiectelor iniţiate de către Partidul Mişcarea Populară, care vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Cele două proiecte au fost adoptate tacit de către Senat şi ar fi trebuit să intre de mult în dezbaterea Camerei Deputaţilor, însă aceeaşi monstruoasă coaliţie PSD-UDMR se foloseşte de toate tertipurile pentru a opri aceste iniţiative, inclusiv prin măcelărirea proiectelor prin intermediul unei comisii parlamentare speciale. Partidul Mişcarea Populară atrage public atenţia că cele două proiecte de lege reprezintă priorităţi urgente pentru România şi solicită tuturor parlamentarilor să le susţină. De asemenea, reamintim că cele două proiecte s-au aflat pe lista condiţiilor PMP pentru susţinerea Guvernului, fapt pentru care îi cerem prim-ministrului Ludovic Orban să emită ordonanţe de urgenţă în acest sens sau să-şi asume răspunderea”, conform sursei citate.

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat joi, la Slatina, că în perioada următoare social-democraţii vor fi foarte atenţi la „derapajele” Guvernului PNL, iar în Parlament vor scoate de la sertar toate iniţiativele depuse de liberali pe perioada guvernării PSD.

Stănescu a acuzat PNL de ipocrizie când susţine că PSD a lăsat găuri multe, însă îşi permite să piardă un miliard de euro prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a impozitării contractelor part-time.

„Sigur că am discutat (n.red.: la ultimul Comitet Executiv al PSD) şi despre programul legislativ din următoarea perioadă. Aţi aflat ce s-a întâmplat în Parlament cu recursul compensatoriu şi ipocrizia guvernului liberal: ei spun că au găsit găuri foarte multe, dar tot în Parlament vor să elimine supraacciza la carburanţi, contractele part-time, asta înseamnă aproape un miliard de euro. Câtă ipocrizie poţi să ai: spui că nu ai bani, dar elimini nişte taxe, faci nişte lucruri, probabil că ei şi acum sunt în campanie electorală. Eu cred că ei trebuie să gândească că sunt răspunzători de guvernarea ţării la ora asta, că tot ceea ce au spus, că guvernul PSD a lăsat găuri – nu e adevărat, sunt doar chestiuni populiste lansate de PNL. Sigur că vom fi foarte atenţi şi vom taxa toate derapajele la nivelul Guvernului, iar în Parlament toate proiectele legislative depuse în perioada guvernării PSD le vom lua de la sertar şi le vom pune pe masă să vedem dacă le mai susţin. Dacă nu mai susţin, probabil că electoratul se va gândi cu multă atenţie la ce se va întâmpla în perioada următoare”, a spus Stănescu, într-o conferinţă de presă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bună ziua! Cine sapa groapa altuia,cade singur în ea!!!!Așa spune un vechi proverb romanesc!Nu au luat în calcul cei de la PNL&comp. ca vor intra la guvernare și, așa cum este NORMAL ,chiar dacă PSD-ul nu le-ar aduce aminte ,ar trebui sa își aducă aminte singuri de toate masurile propozabile în parlament în perioada când erau în opoziție! Drept pentru care ,SALUTAM cu drag majorarea alocațiilor la copii,reducerea TVA-ului,scoaterea accizei de la carburanți, reducerea parlamentarilor la 300 (dar sa includă și parlamentarii Diasporei în acest numar)înghețarea salariilor demnitarilor și a celor cu studii superioare,concedierea angajaților de la stat în contextul în care ,numărul redus de angajați ,sa ne asigure serviciie din sănătate, învățământ și siguranță iar,cei din primarii ,sa asigure în timp optim (mai puțin de 30 de zile!!!)toate avizele necesare populatiei (persoane fizice și juridice),Etc. Deci,dacă nu ne solicita sa ne SACRIFICAM din nou pentru țară din cauza grelei moșteniri! !! si fac alocațiile cum le primesc cei din Diaspora,salariile și contribuțiile ca în Diaspora,serviciile medicale ca în Diaspora (pe baza contributivitatii),învățământul ca în Diaspora (astfel încât profesorii sa nu mai confunde norma didactica cu normă de munca,așa cum a cerut Basescu!!!),procesele din justiție sa nu depășească mai mult de 3 ani și, sa fie redeschise doar în cazul unor elemente noi (așa este în Diaspora),programul de munca de 6 zile (cum a propus Vâlceanu,de la Olt) pentru a creste productivitatea muncii și a scuti patronii de plata orelor suplimentare,atunci cred ca nu mai contează alte elemente pe care își doresc răspunderea guvernamentala!!!Va dorim SUCCESURI! !!!

  2. Un galop de sanatate pentru veniturile la buget de la 19 la 16 la suta – populism 100 % in vederea alegerilor de anul viiitor.
    Vom astepta si reactia FMI cand nu vom mai gasi finantare privata pentru deficit si vom apela umili la lender of last resort.

  3. E vreo competitie cu PSD care duce tara in prapastie la conducere?

  4. E logic că PSD- nu vrea să renunțe la privilrgii- 300 de parlamentari sunt arhi suficienti pentru România,alegerea primarilor in doua tururi ar duce PSD-ul la groapa de gunoi a istoriei ,sunt pesedistii prea lași să sa dea curs solicitării poporului,vor ajunge că PNC-CD ,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.