G4Media.ro

Orban: Proiectul de lege care fixează data alegerilor locale în 27 septembrie…

Orban: Proiectul de lege care fixează data alegerilor locale în 27 septembrie va fi adoptat săptămâna viitoare

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că în şedinţa de săptămâna viitoare Guvernul va adopta proiectul de lege prin care se propune ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie.

„Propunerea noastră pentru data alegerilor este 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava.

Premierul şi-a exprimat convingerea că până pe 27 septembrie răspândirea virusului se va diminua şi vor putea fi organizate alegeri locale.

„Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. (…) La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, a precizat el, conform Agerpres.

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, care prevede că alegerile locale se vor desfăşura pe 27 septembrie.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Am si eu o intrebare pentru AEP: reprezentantii partidelor pe parcursul procesului de votare – puteti sa-i rugati sa prezinte si ei o diploma ca au absolvit ceva 8 clase? Sunt unii care mai mult incurca, altii agresivi… la altii nici nu poti sa le ajungi la nas cu o vorba ca nu te baga in seama
    Timpul nostru e important, nu vrem sa ne intersectam cu toti luzerii

    • Hai ma!Daca vine Igas si-ti arata diploma de bac de la 25 de ani si trei diplome de licenta (ca pedelist a „facut” studii superioare la trei universitati: una din Bucuresti (Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, Colegiul National de Aparare) si alte doua in Arad (Universitatea „Aurel Vlaicu”, Facultatea de Stiinte Economice si Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, Facultatea de Drept), sau Negoita cu bacul la 32 de ani si cu doctorat.E Bine?????

  2. Buna ziua!Sa inteleg ca 27 septembrie este expirarea termenului de 6 luni de la încetarea stării de urgență???Daca a fost instaurată în 15 martie și prelungita cu altă stare de urgență și alte 2 stări de alertă care este termenul de siguranță pentru a ne duce să votăm aleșii????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.