G4Media.ro

Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care…

Sursa: UAIC.ro

Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis

“Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o scrisoare deschisă publicată, la sfârșitul săptămânii trecute, de profesorul și lingvistul ieșean Eugen Munteanu, în Ziarul de Iași, citat de Edupedu.ro.

Acesta califică proiectele de lege drept un “talmeș-balmeș fără cap și fără coadă, fără coerență și cu prevederi de-a dreptul nocive”. Iar șeful statului, inițiator al proiectului “România educată”, este întrebat: “Chiar nu vă dați seama că, rupt total de tradiția învățământului românesc, proiectul de lege „România educată” este o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească?”

Citește mai mult pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Trebuie gasit rapid un analfabet sa ia locul astuia ca prea e slobod la gura
  Votam USL

 2. Borfasii din parlament fac banii din contracte cu statul.
  Nu au nevoie de educatie.
  Educatia este pentru saraci.

  • Poftim „educatie” in Romania….
   ziuadeiasi: „Cum începe noul an universitar: Se intră doar cu buletinul, pe principiul primul venit, primul admis,
   26.09.2022
   Anul universitar începe într-o săptămână. Cine nu s-a înscris până acum nu trebuie să intre în panică. Mai există locuri berechet, iar admiterea este o simplă formalitate.
   Credeam că mai jos de admiterea la facultate exclusiv pe baza mediei de la balacaureat, dar m-am înșelat.
   La Universitatea Spiru Haret se intră tot cu diploma de bacalaureat, dar media nu mai contează. Primul doritor este și primul admis.
   Nu se mai așteaptă pentru admitere stabilirea unei minime ierarhii pe baza mediei de absolvire a liceului.
   „Foamea” de studenți e atât de mare, spaima că s-ar putea pierde taxele unui student e atât de catgorică încât Universitatea Spiru Haret nu mai are nevoie să stabilească nicio ierarhie pentru admitere. Ai locul garantat când ai depus documentele. Nimeni nu te mai poate scoate din Universitate, nici măcar dacă ar exista un contracandidat cu medie mai mare la bacalaureat.
   Acest lucru l-am verificat sub pretextul că vrem să ne înscriem la una din filialele din țară ale Universității Spiru Haret. Pe site-ul Facultății din Câmpulung există o persoană și un email de contact.
   Răspunsul a fost stupefiant. „Mai bine vă grăbiți pentru că înscrierile se fac în ordinea depunerii dosarului. Primul venit este primul înscris”.

 3. Intrebarea e cine se (mai) simte atasat de scoala romaneasca?

 4. O societate esuata..asteptam doar prabusirea

 5. In Romania nu merge educația occidentală..modele aiuristice finlandez suedez etc…aici numai întoarcerea la învățământul tradițional adevărat unde se învață unde sunt școli de corecție pt golanii care sfidează înjură și agresează cadrele unde poți pedepsi cu amenzi usturătoare părinții care nu și educa copiii și îi lasă în plata Domnului… acești elevi ajung analfabeți intelectuali