G4Media.ro

Proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară de interes național vor fi transferate…

Proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară de interes național vor fi transferate de la autorităţile centrale, la nivelul autorităţilor locale

La propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență care permite ca autoritățile locale să preia în administrare, de la nivel central, proiectele de infrastructură rutieră și feroviară de interes național. Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat că măsura e așteptată de administrațiile locale care au interes direct să se implice pentru ca aceste proiecte să avanseze mai repede.

„Autorităţile locale asistau neputincioase la modul în care unele rute de transport cu trafic intens, pur şi simplu, aglomerau comunităţile locale, aglomerau infrastructura de transport local la nivelul unor localităţi, fără a putea interveni pentru modernizare, extindere sau reabilitare. Această OUG va permite transferul proiectelor de la nivel central la nivel local”, a spus Dancă la Digi24.

Prin acest mecanism, se rezolvă o problemă acută a Programului Operaţional Infrastructură Mare, respectiv un risc de dezangajare de peste două miliarde de euro, tocmai pentru că „sunt proiecte care se află în întârziere, nu au fost pregătite suficient de către guvernele anterioare, din lipsă de interes, de competenţă” a comentat Dancă.

 

Sursa Foto: Asociatia Construim Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Daca e interest national, cum plm sa fie administrat local?

  2. O adevărată pacoste pentru baronii locali să gestioneze asemenea fonduri uriaşe! E o măsură care a necesitat mai multe ore de reflecţie.

  3. Transferam spaga centralizata. Asta se numeste descentralizare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.