G4Media.ro

Proiect: principalele televiziuni și radiouri, obligate să îndemne cetățenii la vot la…

Sursa: Biroul Electoral Central

Proiect: principalele televiziuni și radiouri, obligate să îndemne cetățenii la vot la fiecare scrutin electoral

Primele 15 televiziuni și primele 10 radiouri, în funcție de audiențele la nivel național, vor fi obligate să difuzeze zilnic, timp de minimum 3 ori și maximum 6 ori, spoturi prin care să îndemne cetățenii să vină la vot. Prevederile apar într-un proiect de lege inițiat de deputatul PNL Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură.

Mesajele, care vor fi supervizate de Autoritatea Electorală Permanentă, vor avea rolul ”să informeze şi să educe populaţia, cu privire la importanţa exercitării dreptului de vot”, potrivit proiectului consultat de G4Media.ro. Spoturile audio-video nu vor conţine referiri de natură să promoveze instituţii sau persoane.

Producția spoturilor va fi realizată de fiecare televiziuni și radio, cu avizul prealabil al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), și tot AEP va deconta prețul difuzării lor, potrivit proiectului citat.

Lista radiourilor și televiziunilor ce vor intra în program va di întocmită de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pe baza studiilor de audienţă în anul anterior desfăşurării campaniei de informare.

Campaniile de informare vor începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor și se vor desfășura și în ziua alegerilor, potrivit proiectului de lege. Pentru zonele în care populaţia minoritară depăşeşte procentul de 20% din rândul populaţiei, Televiziunea Română, respectiv Radio România vor difuza mesajele şi în limbile respectivelor minorităţi naţionale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. :)))) oare își dau seama că își fac rău cu mâna lor?

 2. N-are nicio sansa proiectul.

  PSD conteaza pe prostia romanilor, nu vor sa voteze exact ca in 2016 cand PSD a castigat fiindca putinii oameni buni pe care ii avem n-au fost la vot.

 3. Eu merg si neanuntat sa votez PSD, forta Romaniei !

  • Si dupa ce baga psd tara in faliment si o face paradisul infractorilor tot cu iei onsa votezi, nu?
   Puti a postac din avion!
   Also lozinca ta seamana izbitor cu lozincile comuniste!

  • @Morjan: Si dupa ce baga psd tara in faliment si o face paradisul infractorilor tot cu iei onsa votezi, nu?
   Puti a postac din avion!
   Also lozinca ta seamana izbitor cu lozincile comuniste!

  • Bai postacule, vezi ca nu te plateste Dragnea pentru comentariul asta. muie tuturor psd-istilor.

  • Morjane, după ce „votezi forța”, ce te doare: curu’, gatu’ sau ambele?

 4. Gigel Tembelu’ loveste din nou, propunand un proiect de lege in totalitate neconstitutional pt ca in epoca LIBERTATII DE EXPREXIE, A LIBERTATII CUVANTULUI, (implicit a libertatii presei)el imagineaza O OBLIGATIE DE COMUNICARE, in sarcina mass-media, straina literei si spiritului art 30 din Constitutia Romaniei ! 😉

 5. Stai acasa la europarlamentare, parlamentare si prezidentiale si pe urma te miri de ce iese PSD.
  E ciudat ca la peste 20 ani de cand am obtinut dreptul de alege ce partid sa ne conduca(aici puteti folosi si alt verb) sa se considere ca acest lucru e doar un drept si nu o obligatie.

  • Ai vazut ca sunt 2 tipuri de voturi: cele de care zici tu si referendum. La cel de acum lipsa voturilor a fost ceea ce trebuia.

 6. Lasa ca e bine, iesim cu totii la vot si scapam de PSD

 7. ”să informeze şi să educe populaţia, cu privire la importanţa exercitării dreptului de vot”

  La fel de importanta e si neexercitarea dreptului la vot. Reprezinta un vot de neincredere in guvern. DAR atat timp cat populatia este EDUCATA CORECT cu privire la CE VOTEAZA, atunci eu n-as avea o problema cu asta, iar cei care dezinformeaza sa fie pedepsiti.

 8. Asta-i ca pe vremea lui ceașcă, când veneau agitatori și propagandiști din ușă-n ușă cu întrebarea dacă am fost la vot și dacă nu, de ce nu ne ducem.

 9. Pai cum sa mergem la vot? Cine mai sta apoi pe facebook sa ii injure pe politicieni? Nu e mai frumos sa facem haz de necaz, glume, sa ne minunam la masurile pe care le iau, iar cand vine ziua votului tot ei sa se pise pe noi?

 10. Pai cum sa mergem la vot? Cine mai sta apoi pe facebook sa ii injure pe politicieni? Nu e mai frumos sa facem haz de necaz, glume, sa ne minunam la masurile pe care le iau, iar cand vine ziua votului tot ei sa usureze pe noi?