G4Media.ro

Proiect: Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 din București vor fi ridicate,…

Proiect: Mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 din București vor fi ridicate, recuperarea unui autoturism va costa minimum 425 de lei

Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care va permite autorităților să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință).

Primarul Clotilde Armand a declarat că proiectul are ca scop decongestionarea traficului. Proiectul poate fi consultat aici

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Consiliul Local, unde primarul are nevoie, pe lângă voturile alianței USR PLUS, și de cele ale consilierilor liberali, cu care se află în conflict deschis.

Taxele totale ce trebuie plătite de proprietarul unui autoturism ridicat sunt de minimum 425 de lei, potrivit proiectului. Defalcate, ele arată astfel:

– Tarifele de ridicare: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
– Tarifele de transport: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
– Tariful de depozitare: 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către o firmă care ar avea contract cu primăria. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare.

Foto: Mașină parcată neregulamentar, ridicată de Poliție / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. Nicusor Dan ar trebui sa oblige Poliția Locala sa-si faca treaba in privinta masinilor parcate ilegal – pe trotuare, treceri de pietoni, sub semnul de interzis, pe spațiul verde….
  Ce fac miile alea de angajati de la Poliția Locala?

  • Ba da voi la plusee ce faceti Bobitza? Fiecare sector face cum il taie capu’. Stiai asta? Clotilda le ridica, restu? Pe de alta parte sa puna mana sa construiasca dar la noi e amatorism de regim totalitar.

   Intai cu restrictii si dupa cu solutii.

 2. Cresti tariful pentru locul de parcare, ridici masini, vrei sa ne mature starzile mai rar, te certi cu aia care te-au ajutat sa ajungi primar, vrei sa se ocupe de Centrul Caraiman un ONG care n-are competenta in domeniul medical.
  Bravo! Auzi? D’asta te-am votat eu? Sa faci circ in fiecare saptamana?

  • Hai ca stim ca ai votat cu pem-pe si doar faci pe naiv-u/a

  • Spark, tu stii ce-ngroapa pisica! Ca tot ai adus vorba de pmp, te informez ca pe aia i-am reclamat ca au facut campanie in ziua alegerilor (au trimis sms.uri cu „votati…”).

  • @Spark
   Doamna Constantinescu e votant PNL, iar la locale a trebuit să voteze cu alianța usrplus-pnl, nu cu pmp.

  • Doamna Constantinescu, doamna Ioana Constantin, doamna Clotilde… e bine cu doamne… dar fara PSD.
   La S5 nu am votat cu luzarul de la PNL?

  • @Spark
   Mă refeream la numele Gabi în combinație cu atacul la primari useriști, care dacă fac un lucru bun, dar care aduce și dezavantaje, e motiv de jihad. Mi-a adus aminte de Gabriela Constantinescu care n-are niciodată probleme cu Florin Roman sau alți penali din PNL. La articolele cu marile tunuri date de pnl la Regia apelor, etc., liniște deplină. La articolele cu Clotilde care a predat contractele dubioase la DNA sau ridică mașini parcate aiurea zici că începe războiul.

 3. Ok! Am înțeles că doamna primar are în camarila ei un administrator de firmă pentru ridicat autoturisme. Ce nu le spune babuinilor din București, unde să își parcheze autoturismele. Dar e bine cu penalizările și constrângerile.

 4. Gata a găsit Prințesa Gunoaielor din ce să facă bani de ciungă? Să facă n mm parcări

  • Hai dispari. Daca nici in sectorul 1 care e plin de case nu ai loc de parcat…ce sa mai zicem in celelalte sectoare??? Unde nu vezi o casa si doar blocuri. Hai sa lasam gargara. Legea e clara.
   Bine, eu in locul ei initial m-as concentra pe aia parcati ca nesimtitii pe treceri de pietoni, blocari de trotuare si asa mai departe. Si abia apoi trec mai departe.

 5. A facut stramba de clocotilde parcari noi?
  Incapabila nenorocita!

  • Firea ti-a spus ca daca nu-ti mai place in Bucuresti esti liber sa te muți.
   Majoritatea conteaza. Si majoritatea e educata.

 6. Babuinii trebuie amendati zdravan, mai ales cei care parcheaza pe trotuar !!!!!!!!!

  • Nota 10 clocotilde , le poți ridica pe toate, inclusiv pe cele parcate regulamentar dar nu mai transforma PL in hingheri de masini pe banii celor din s1.

 7. Nu e cam disproporționată suma? Sau e special ca sa fie ușor de contestat?
  Sper că primele ridicate vor fi cele care pun oamenii in pericol, nu cele care celor care nu platesc o taxa de protecție parcagiilor

 8. Nu mai vezi tu madam primarie sau alta functie votata!Intai construieste parcari si dupa aceea ridica masinile oamenilor pt. ca par parcate „‘neregulamentar”,par abandonate,par ca au un gainat pe ele etc.
  Nu mai zic de gunoaiele care zac cu zilele pt. ca firma de salubritate vine de 2 ori pe saptamana si nu de 3 ca pana acum.Motivul:nu ai reusit madam sa-ti impui inca firma preferata si veche firma vine dupa cat e platita.
  Dezamagire totala,oribil personaj!

  • Ba ăștia care comentați că nu a făcut parcări, mai dăvă drq. Că sunt atâtea parcari cu plata dar voi gibonii nu vreți să platiti . Vreți totul moca, viermilor.

 9. Bravo. Așa mai merge . Dar va rog sa o faceți în toate sectoarele , fara nicio excepție !

 10. Ba ăștia care comentați că nu a făcut parcări, mai dăvă drq. Că sunt atâtea parcari cu plata dar voi gibonii nu vreți să platiti . Vreți totul moca, viermilor.

 11. Sa mareasca taxa de parcare la 300-600-1200 lei an (in functie de motor-ca la impozit, pana in 2 litri, de la 2 la 3L si peste 3L), sa verifice daca chiar au ITP si asigurare (nu doar la prima inregistrare cum e acum) si sa faca parcari noi. La 1 an dupa ce au facut asta pot umbla la hingereala de masini.

 12. În primul rând ar trebui sa facă niște parcări, să identifice soluții ptr spatii de parcare noi și apoi să treacă la ridicat mașini, Se pare că tipa este pe heirupism de genul OG, același lucru l a făcut și cu gunoiul din sector, în loc să găsească o soluție înainte ea s a mulțumit să se certe și să lase gunoiul o lună prin sector…0 primar gospodar până acum…

 13. A venit Circul Francez CLOTIDE/ scandaluri,firme salubrizare neplătite,închide centre sociale și le da la ong care habar nu au,sa votat schimbarea din Rau in mai Rau,sau date tu la o parte sa pot sa Fur ,Eu,,sa dat dreak sector 1 ,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.