G4Media.ro

Proiect gigant în Reșița: Toată infrastructura urbană va fi modificată pentru a…

Proiect gigant în Reșița: Toată infrastructura urbană va fi modificată pentru a trece la transport electric

Orașul Reșița, din județul Caraș-Severin, va demara lucrări care îl vor schimba aproape cu totul, pentru a fi pretabil unui transport public aproape în totalitate electric, dar și unui transport privat, al oamenilor, nemotorizat.

Primăria din localitate a lansat în SICAP (Registrul Electronic al Achizițiilor Publice) un contract de 226 de milioane lei pentru o suită întreagă de lucrări care să aducă Reșița în sfera electricului și mobilității fără motor cu combustie internă.

Sunt o suită întreagă de lucrări care vor fi făcute, împărțite în două loturi – unul pentru transportul public, altul pentru pietonal, care presupun, practic, ca întreaga infrastructură urbană să se schimbe.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. bravo fratilor!

  • Cand ai fost la resita ultima oara? Primaria a omorat transportul public.ca sa intre roatir pe piata. Despre ce vb aici? Se vor fura banii si atat

  • Ioane dragă, ești în urmă cu vreo 10 ani!
   Povestea pe care ne-o spui e demult uitată. Din 2017 transportul public în Reșița e asigurat de TUR, care e firmă a consiliului local. Vechile tramvaie au fost scoase pt că reprezentau un pericol public.
   Pun pariu cu tine că Nelu Popa VA INTRODUCE TRAMVAIUL SI VA FACE INFRASTRUCTURA EXACT AȘA CUM AU FOST PROIECTATE.

 2. De cand cu Anghel Saligny apar numai proiecte gigant peste tot, dar care vor ramane doar la stadiul de proiecte.

  • Acest proiect este din fonduri europene. Exercițiul financiar în curs. Problema este de încadrare în termen. Poate ce viitorul ministru al fondurilor europene se va lupta și pentru prelungirea termenelor pănă la care se pot finaliza proiectele din actualul exercițiu financiar. Altfel, s-ar putea să pierdem mulți bani. Până luam banii din PNRR, poate nu ar trebui să-i pierdem pe cei deja alocați.

  • Bravo Nelu, bravo Resita! In schimb, stirea este jalnica, ofera informatii spre 0. Doua randuri scrise la misto. Imi pare rau ca autorul articolului este platit pentru asa ceva.

 3. Tocmai ce s-a ieftinit și continuă să se ieftinească energia electrică !!!

 4. Sa renunte la tramvaie, la cat de mult otel necesita si la cat de des trebuie schimbate sinele, numai ecologice nu sunt.
  Sa bage troleibuze peste tot, odata instalate liniile aeriene de contact, va fi cea mai ieftina infrastructura, mai ieftina decat autobuze electrice si mai ieftina decat tramvaie sau metrou.

 5. Resota va spune ceva numele firmei ROATIR?:)))

  asta este inca un firt via primarie

 6. o sa ardeti in autobuze ca in spitale

 7. Iar cand va fi facut, vor exista aceiasi babalaci nemultumiti.
  Mergeti in Resita sa vedeti cum arata in zonele unde a facut treaba actualul primar. Este schimbat in bine in acele zone. Restul, urmeaza.
  Numai carcotasi pesedisti atat pe acest articol, cat si pe articolele din cotidianele locale, care dau mereu in primar.
  Restul primarilor nu au facut nimic in ultimii 30 ani, ba mai mult, au ajuns si pe la puscarie.

  • Nu zic ca nu a ffacut nimic, dar ce facem cu parcarile in oras? Toate sunt inchiriate/cumparate si daca vii in vizita sau mergi la copii/parinti care locuiesc in Resita unde parchezi? Ce faci? Parcari ioc…