G4Media.ro

Proiect de lege prin care șoferii de Uber și Bolt să poată…

Sursa foto: Unspalsh/ Victor Avdeev

Proiect de lege prin care șoferii de Uber și Bolt să poată circula pe benzile dedicate transportului în comun / ”Avem nevoie de decongestionarea benzilor de circulație”

Deputatul USR Filip Havârneanu a depus un poriect de lege prin care se acordă drepturi egale șoferilor Uber și Bolt, cu cei care conduc taxiuri clasice.

”Am solicitat ca autoturismele care efectuează transportul alternativ, respectiv prin intermediul unor platforme precum Uber sau Bolt, să poată utiliza banda special amenajată pentru transportul public în comun, așa cum se întâmplă acum în cazul taximetrelor.

În momentul de față, de această posibilitate beneficiază doar conducătorii auto care transportă persoane în regim de taxi și cred că prin folosirea benzilor de circulație pe care administrațiile locale le-au pus la dispoziție autobuzelor sau troleibuzelor, am putea preveni aglomerația sau ambuteiajele și, desigur, putem lua în calcul, mai puțină tensiune în trafic, determinată de blocaje și presiunea timpului”, anunță deputatul pe pagina sa de Facebook.

El susține că prin această prevedere se elimină discriminarea care există între șoferii clasici de taxi și cei la Uber sau Bolt și crește mobilitatea urbană.

”Avem nevoie de decongestionarea benzilor de circulație, nu doar pentru ca toți clienții care solicită transport să ajungă mai repede la destinație, ci și pentru a reduce stresul tuturor din traficul de zi cu zi”, a explicat el.

Tot el a depus un alt proiect de lege în care a solicitat modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

”Dorim să redefinim taxiul ca  autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, în loc de 5. Găsesc justificat acest proiect pentru că, deseori, apar grupuri mai mari de patru persoane care au nevoie să utilizeze simultan un taxi, poate de la serviciu, poate de la aeroport, iar taximetriștii, în prezent, nu pot lua mai mult de patru persoane în mașină, pentru că ar încălca normele legale în vigoare care îi limitează”, a transmis deputatul.

Sursa foto: Unspalsh / Victor Avdeev

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. De ce???? În special că ăștia sunt „taximetriști” care se sustrag multor cerințe și verificări pe care trebuie să le îndeplinească taximetriștii normali, licențiați ca atare.

  • cred ca esti in urma, legea care ii reglementa si pe ei e data de vreo 3 ani; e treaba autoritatilor sa ii verifice. mai informeaza-te.

   taximetristii normali sunt niste smenari, i-as verifica zilnic. sa nu ii vad.

  • Cu un astfel de Nick nici nu ne așteptam sa fii un tip informat.
   Meri la oi, ma

 2. „Avem nevoie de decongestionarea benzilor de circulație”

  Degeaba! Tocmai acești șoferi+ cei de taxi CONGESTIONEAZĂ/BLOCHEAZĂ benzile de circulație prin oprire, precum o căruță pe marginea șanțului.

 3. Și uite așa toată România este uber , bolt si taxi. Toți vor pretinde că sunt in această branșă. C- așa-i ROMÂNUL când…

  • nu prea merge asa. trebuie sa ai masina marcata ca atare si se poate verifica rapid de politie daca chiar sunt. ma indoiesc ca te apuci tu sa iti pui autocolante doar ca sa circuli pe acolo stiind si ca faci ceva ilegal.

 4. Tare-s curios câți proprietari de mașini cu 8-9 locuri vor vrea să devină taximetristi.

 5. Ce mai faceti atatea legi? Deja pe acolo se circula, si nu doar Uberul, ci toti smecherii. De ce? Pt ca politia nu mai exista in Romania.

 6. Când vor îndeplini aceleași condiții cai mașina de taxi, atunci să aibă aceeași drepturi. O mașină pentru taxi face ITP odată la 6 luni, nu are voie cu geamuri fumurii ,etc.(un dezavantaj). Pe când ceilalți nu au același condiții de îndeplinit.

 7. Asta doar așa să și arate supremația,căci la cîte benzi există sau sînt respectate este de cascadorii rîsului.