G4Media.ro

Proiect de lege ințiat de mai mulți liberali: Zi liberă, plătită, cu…

Sursa Foto: Pexels.com

Proiect de lege ințiat de mai mulți liberali: Zi liberă, plătită, cu ocazia zilei de naștere / ”Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei”

Mai mulţi senatori au depus, la Parlament, un proiect prin care propun ca persoanele salariate să primească liber cu ocazia zilei de naştere, transmite Agerpres.

Propunerea legislativă, iniţiată de 19 senatori liberali şi unul social-democrat, completează în acest sens art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii.

Potrivit proiectului, „persoanele salariate au dreptul la o zi liberă, plătită, cu ocazia zilei de naştere”.

„Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat. În cadrul oricărei entităţi – instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective”, arată iniţiatorii proiectului în expunerea de motive.

De asemenea, aceştia menţionează că faptul că salariatul va şti că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere îi va oferi acestuia „posibilitatea de a achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate” şi astfel „se va contribui la încasările, din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori local”.

„Ziua de naştere este un eveniment anual, în viaţa fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi doreşte. Singur, cu familia ori cu prietenii”, au mai apreciat iniţiatorii.

Ei au arătat că angajaţii din România au fost pe primul loc în UE la numărul orelor lucrate pe săptămână în 2020, conform datelor de la Eurostat, oficialul europeană de statistică.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. astia se intrec in ridicol.
  concursul :cine este mai cocalar in USL 2.0?

  • Adevaru e ca proiectu asta de lege e cam chipul si asemanarea romanului mediu care se considera (poate mult spus) liberal de dreapta. In sensul in care incapsuleaza complet dorintele politico-economico-sociale medii din tara asta.
   Poti sa spui ca in sfarsit USL manifesta cu adevarat dorinta liberalului roman.
   👏

 2. Liberali? Nu pot sa cred….

 3. Noi avem si un proiect la usr privind obligativitatea intretinerii a cel putin unei relatii cu propriul gender! Pentru mai multa inclusivitate…

  • Doar daca demonstrezi ca ai un creier primar neavariat si usoare urme de inteligenta. Tu nu te încadrezi.

 4. Cea mai buna lege este aceea care:
  Daca o zi libera pica in weekend aceasta se reporteaza in zilele imediat lucratoare – J, V sau L, M
  In Ro avem o groaza de zile libere dar multe pica S si D, suntem obisnuiti cu furaciunea nu ?

  • O idee și mai bună ar fi să fie numai zile libere! In plus denumirea de „liberal” ce-ti spune? „Liber”!

 5. Bugetarul ar trebui să aibă zi liberă si de ziua soției si de ziua copiilor si de ziua socrilor, etc! De exemplu, dacă soția e liberă de ziua ei cu cine să sărbătorească, cu amantul? Eu zic liberalii să fie liberali până la capăt si să proclame toate zilele ca fiind zile libere pentru bugetari! Si din când in când se mai pot amesteca cu pr0știi ăia din privat și la fel cum samuraiul le tăia capul la țărani în Japonia Medievală, bugetarul să ia o șpagă pe motiv inventat de privatul care activează pe teritoriul său!

 6. PARTYdul Național Liberal yeaaaah!

 7. Stiu!
  Statul angajeaza inca 3-4 milioane la stat si da zi libera si vinerea! Banii cresc in copac in Rumunia!

 8. dau faliment aia cu prajituri si torturi, cine le mai cumpara pentru colegi? :))

 9. Zic ca salariatul nu trebuie sa isi ia singur ziua libera, trebuie sa isi ia si sotul/sotia, amanta/amantul, plus scutire de la scoala pentru copii si de preferat si o punte, in cazul nefericit ca ziua cade martea sau joia.
  Autorul e Daniel Fenechiu, fost PPDD, cu nevasta protapita directoreasa la stat , la Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale, pe un salariu de bugetar de lux.

 10. Au înnebunit politicienii?! Au rezolvat toate problemele neamului și au rămas de legiferat multe zile libere! Este prea mare PIB-ul?!

 11. Numai nemunca promoveaza astia. Lenea si banul castigat usor.

 12. Din tot sufletul: „mai da-te-n .. de penibil!”
  Eu zic sa propui cate o zi libera de fiecare bashina trasa, ca sa stim o treaba.

  • Pas cu pas. În curând la stat vor lucra jumătate dintre persoanele active, pentru ca realegerea să fie sigură.