G4Media.ro

Proiect de lege inițiat de USR: Părintele dintr-o familie monoparentală nu poate…

Sursa foto: Facebook/Silvia Dinică

Proiect de lege inițiat de USR: Părintele dintr-o familie monoparentală nu poate fi obligat să facă ture de noapte

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus în Parlament o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Muncii prin care părintele unei familii monoparentale să nu poată fi obligat să facă ture de noapte.

Proiectul prevede modificarea art. 128 pct. 2 din Codul Muncii, astfel încât „reprezentantul familiei monoparentale” să fie adăugat, alături de „femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează” persoanelor care nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte, mai arată comunicatul de presă al USR.

Silvia Dinică argumentează că familiile monoparentale sunt compuse dintr-un singur adult care îşi asumă responsabilitatea de a creşte şi a îngriji copiii, în condiţiile în care, adesea, părintele se confruntă cu provocări financiare şi logistice majore, în încercarea de a-şi îndeplini rolul de părinte şi de a-şi asigura traiul zilnic. Dar, mai presus de toate, sunt siguranţa şi binele emoţional al copilului.

„Există o serie de motive pentru care părintele dintr-o familie monoparentală nu ar trebui să fie obligat să lucreze în ture de noapte: siguranţa copilului pe timp de noapte, care rămâne fie în grija unei persoane, fie singur în casă; posibilitatea ca părintele să nu poată acorda copiilor suficientă atenţie şi îngrijire în timpul zilei, din cauza oboselii acumulate în urma turelor de noapte; dificultatea de a îmbina programul de lucru cu obligaţiile familiale”, a explicat Dinică, potrivit sursei citate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Grozavă inițiativă, bravo USR!

  • Ideologia bolnavă promovată de USR duce la familii monoparentale.

  • Familia traditionala romaneasca in actiune : 42 de femei și 4 copii au murit in 2022 în urma bătăilor și abuzurilor din familie, iar aproape 40.000 de femei și 9.000 de copii au fost victimele agresiunilor

  • Laudabila initiativa! Mai exista in USR persoane care incearca sa faca ceva cu puti a influenta si putere pe care o mai au; sper tare sa nu va le stea in cale marea minista a familiei , domna’ Gabi, care n-a avur decat doua bone simultan pentru cei doi copii; ea stie ce-i greul si mai alea ii intelege pe monoparentali.

 2. Nu e rău dar dacă ști că ai o asemenea problemă nu te angajezi într-un asemenea loc de muncă fără să ai un USERIST care să-ți facă tura de noapte. Chestiunea deschide o ușă către nșpemii de culte de ziua 1-2-3-4-5-6-7 care vor putea absenteze legal în ”ziua de odihnă”..aferim de religia în care sunt 6 zile de odihnă și umai una de muncă.

 3. Sunt total anti USL…dar inițiativa asta este o mizerie. Cine mă să-l oblige, cum, de ceee?
  Vai de capul nostru dacă în ăștia ne putem speranța!