G4Media.ro

Încă o categorie de bugetari cu salariile crescute: proiect de lege PNL…

Foto: Edupedu.ro

Încă o categorie de bugetari cu salariile crescute: proiect de lege PNL pentru ca membrii comisiilor de fond funciar să fie plătiți cu 10% din salariul primarului / Sunt avute în vedere ”complexitatea și responsabilitatea” muncii din comisii / Bugetarii primesc salarii și sporuri crescute în urma unor mai multe inițiative

Membrii comisiilor locale și județene de fond funciar, precum și membrii colectivului de lucru care sprijină comisia județeană ar urma să fie remunerați cu 10% din salariul primarului pentru lunile în care se întrunesc, conform unui proiect de lege depus de pe mai mulți parlamentari PNL.

În motivarea inițiativei se precizează că membrii comisiilor nu sunt plătiți acum pentru activitatea lor, iar ”având în vedere complexitatea activității și responsabilitatea avută este necesară remunerarea acestora prin stabilirea unei indemnizați lunare, care să reprezinte un stimulent și o recunoaștere a importanței muncii acestora”, după cum se precizează în motivarea proiectului de lege.

Se stipulează faptul că plata indemnizațiilor se face ”doar pe luna în care membrii comisiei s-au întrunit cel puțin o dată și se efectuează pe baza listelor de prezență întocmite de secretarul comunei, avizate de președintele acesteia, iar fondurile necesare se asigură din bugetul unității administrativ-teritoriale, respectiv din bugetul Instituției Prefectului, pentru comisia județeană de fond funciar”, se mai precizează în proiect.

O altă lege care ar duce la creșterea salariilor pentru câteva mii de bugetari din domeniul agriculturii se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. E vorba despre angajații de la Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Salariile ar urma să crească prin schimbarea încadrării din funcție publică teritorială în funcție publică de stat, ceea ce ar duce la un plus de venituri de circa 10-15%.

Proiectul de lege mai prevede și aplicarea pentru toți angajații acestor instituții de stat a sporurilor pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă.

Creșterile de salarii au loc pe fondul unei inflații galopante și a lipsei oricărei reforme în domeniul bugetar. Mai mult, după cum arată o analiză Economedia, numărul angajaților la stat a continuat să crească pe tot parcursul anului trecut, fiind acum la cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.

Și asta în condițiile în care, potrivit ultimului recensământ, populația României a scăzut cu peste un milion de persoane în ultimul deceniu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Alti bani pentru putorile de prin primarii. Ai bifat o zi de prezenta, te-ai pricopsit cu vreo mie de lei.

  2. „Bulisor, ce vrei sa te faci când vei fi mare? Medic polițist, judecător ..?
    Nuuuuuuu! Eu vreau să mă fac bugetar!!!”

  3. Sunteți o nație de hoți.

  4. Nu le mai ziceți bugetari la general. Ăștia din primării, cj-uri, instituții subordonate, toți is pila, fiul, fiica, cumnatul, amanta, soția cuiva. La aia se dau sporuri și măriri cu dedicație!