G4Media.ro

Proiect de aproape 3 miliarde de euro prin care 12 state membre…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Proiect de aproape 3 miliarde de euro prin care 12 state membre UE vor să dezvolte un lanț integrat de producție de baterii electrice

Comisia Europeană a aprobat astăzi un ajutor de stat de 2,9 miliarde de euro pe care 12 state membre UE îl vor furniza unui proiect integrat ce urmărește dezvoltarea în Europa a întregului lanț de producție a bateriilor electrice, potrivit unui comunicat al executivului european.

România nu este parte a proiectului la care participă Austria, Belgia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Slovacia, Spania și Suedia.

Proiectul urmărește crearea unui lanț tehnologic – de la extracția materiilor prime, design și producție, până la reciclarea bateriilor, cu accent pus pe sustenabilitatea procesului.

UE este într-o cursă majoră pentru înlocuirea combustibililor fosili cu alte tipuri de energie mai puțin poluante. Ca rezultat al acestei schimbări de paradigmă, cererea de baterii pentru automobilele electrice, dar și pentru multe alte mecanisme și dispozitive a explodat, punând Europa în situația de a depinde de state terțe pentru a-și asigura tehnologia, dar și materiile prime.

Comisia se așteaptă ca ajutorul de stat să atragă investiții private de încă 9 miliarde de euro în următorii ani. (Foto: Audi)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Daca Romania doreste sa nu fie o tara bananiera precum Rusia atunci trebue sa se includa in lantul de tehnologii cu adaos comercial ridicat

    • Da, tare pacat ca Romania nu face parte din acest proiect. Vad ca din Europa de Est numai Croatia, Polonia si Slovacia participa.

  2. Am deschis cu nerăbdare articolul să văd dacă România e pe lista. Am citit de două ori, dezamăgit de fiecare dată 🙁

  3. Inca o sansa irosita. Multumim ORBAN!

  4. Da’ noi ce n-avem? Ministrul de externe, ce faci?

    • JavaC, ți-aș răspunde printr-un banc de pe vremea împușcatului cu un concurs internațional de matematică, unde după ce s-au prezentat marile puteri cu ultimele noutăți, câștigătorul marelui premiu a fost un nepot de-a lui ceașcă care era perpendicular pe domeniu .Aste e cam tot ce se-ntâmplă în materie de orice pe aici, dacă apare ceva finanțat de UE apar imediat și”experții” care să pape banii degeaba,propulsați care mai de care, de pile grele. Pug jnjversitățile de proiecte de cercetare despre nimic, finanțate din inerție dsr și din jnteres poligic de UE dsr ăsta e alt banc.

  5. JavaC, ți-aș răspunde printr-un banc de pe vremea împușcatului cu un concurs internațional de matematică, unde după ce s-au prezentat marile puteri cu ultimele noutăți, câștigătorul marelui premiu a fost un nepot de-a lui ceașcă care era perpendicular pe domeniu .Aste e cam tot ce se-ntâmplă în materie de orice pe aici, dacă apare ceva finanțat de UE apar imediat și”experții” care să pape banii degeaba,propulsați care mai de care, de pile grele. Put universitățile de proiecte de cercetare despre nimic, finanțate din inerție dar și din interes politic de UE dar ăsta e alt banc.

  6. Ciudat este că la Măgurele este unul dintre cele mai avansate laboratoare de creare și testare a acumulatorilor cu litiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.