G4Media.ro

Proiect al Primăriei București: 11.000 de teste PCR gratuite pentru bucureşteni /…

Proiect al Primăriei București: 11.000 de teste PCR gratuite pentru bucureşteni / Nicușor Dan: Gest de imagine, fără urmare în realitate / Va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând relevanță științifică

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de luni, un proiect de hotărâre privind decontarea a 11.000 de teste PCR pentru bucureşteni, transmite Agerpres. Pe de altă parte, Nicuşor Dan critică proiectul, pe motiv că reprezintă „din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate”.

Beneficiari vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti care vor solicita, în mod voluntar, înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică din România. În termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii, ASSMB va elabora regulamentul privind implementarea proiectului.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat, luni, în şedinţa CGMB, că Municipalitatea va încheia parteneriate cu toate spitalele de stat şi clinicile private care vor dori să intre în acest proiect şi care deţin aparate de testare PCR, acreditate de Ministerul Sănătăţii şi avizate, ca şi circuite medicale, de DSP. Firea a subliniat că testele folosite vor fi PCR, „nu din acelea rapide, scurte, contestate, despre care s-a spus că dau anumite erori”.

Pe de altă parte, deputatul independent Nicuşor Dan a declarat că proiectul primarului Gabriela Firea de testare a 11.000 bucureşteni reprezintă „din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate” şi îi solicită edilului general al Capitalei să acţioneze în criza coronavirusului „cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul”.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Administrația Firea continuă să acopere spațiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunța că va testa pentru coronavirus angajații din transportul public, termoficare și servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deși a trecut o lună de atunci. Mai mulți angajați din STB sunt în momentul de față infectați cu coronavirus.

Primarul Firea vine și propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureșteni, pe principiul „primul venit, primul servit”. Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, așa cum au fost precedentele două inițiative cu același obiect. Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanță științifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic.

Îi cer Gabrielei Firea să acționeze în criza coronavirusului cu responsabilitate față de angajații din subordine aflați în contact direct cu publicul și în pericol de a fi contaminați: medici, șoferii din transportul public, angajații din serviciile sociale.”

Sursa Foto: Facebook / Gabriela Firea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ce sa faceti cu testul , bucurestenilor ? Azi esti negativ , maine esti infectat. Nu te salveaza un test de infectare cu COVID 19 !

 2. „Îi cer Gabrielei Firea să acționeze […] cu responsabilitate ”

  n-a facut-o ani de zile, vrei sa inceapa acum?

 3. S-a trezit Nicusor! Buna Dimineataaaaaaaaa!

 4. Noul Radet e plin de datorii catre Elcen, pe la vreo 400.000.000 lei, iar Fifi da banii pe teste irelevante.

 5. „Beneficiari vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti care vor solicita, în mod voluntar…”
  Asta e programul electoral al sarmei-n cur: sa stranga bani de la 2 milioane cetateni (fara sa mai vorbim de banii alocati catre PMB de la bugetul de stat) pentru a da chestii gratuite la 10-20 mii de bucuresteni. Sa vezi ce batalii crancene se vor da intre pensionari pentru inscrierea pe liste. Astia nu rateaza nici o gratuitate. Astia se vor macelari sa fie injectati cu Ziklon-B, daca Firea le zice ca e de la PMB si e gratis.

 6. Sunteti rai si îndărădnici! De ce va opuneti voi viitorului?!

  Voi nu pricepeti ca a ramas pe stoc Dl. Cercel cu vreo 10.000 de teste si ca trebuie rezolvata problema asta? Ia sa urmariti cum o sa se lipeasca Cercel, ca dintr-o intamplare (ca sa nu-i zicem monune dumnezeiasca!) de testarea asta (sau de urmatoarea, daca nu iese nici combinatia cu asta) …

  Aveti putintica rabdare!

 7. Scopul nu este rezultatul ci, la fel ca și cu firmele primariei, este tocarea banului public și parandaraturile regulamentare.

 8. „French media and politicians are asking why Germany has fared so much better than France in the Covid-19 pandemic. In the early stages of the pandemic, the disparity between French and German mortality figures as a percentage of cases was explained by the fact that Germany was conducting far more tests, and thus identified more cases. But as of Wednesday, France had reported more than 3.5 times as many Covid-19 deaths as Germany, according to Worldometer.info, for a smaller population of 67 million, compared to Germany’s 83 million. Because Germany has retained greater industrial capacity, it has encountered far less difficulty than France in producing the chemical reagents for tests, personal protective equipment and ventilators required to treat Covid-19 patients. At the outset of the pandemic, Germany was conducting half a million tests weekly, when France was still questioning the necessity of testing, doubtless to mask a severe shortage. The slogan of the World Health Organisation has been “test, test, test”. The WHO wanted governments to isolate the virus, not the population.”

  Da, dar noi am descoperit tabla impartirii banii statului cu fam Moroianu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.