G4Media.ro

Programul PSD pentru educaţie, prezentat de rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu: Propunem…

Programul PSD pentru educaţie, prezentat de rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu: Propunem un ‘Netflix educaţional’ realizat cu Televiziunea naţională

Programul de guvernare pe educaţie al PSD a fost prezentat joi de senatorul social-democrat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti. Acesta a anunțat că Partidul Social Democrat vrea să implementeze “în primele 100 de zile de guvernare”, un “Netflix educaţional” – o platformă propusă elevilor şi părinţilor, dar realizată cu Televiziunea naţională, relatează Agerpres.

La capitolul învăţământ preuniversitar, PSD a prezentat câteva soluţii grupate în patru direcţii: accesul echitabil la educaţie, susţinerea capitalului uman în educaţie, modernizarea arhitecturii curriculare şi responsabilitatea publică şi participarea cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor la guvernanţa unităţilor de învăţământ şi a sistemului de învăţământ în general, a declarat Costoiu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Şi un nou program pe care îl propunem societăţii şi anume TVR educaţional – o platformă, dacă îmi este permis să spun – un Netflix educaţional propus elevilor şi părinţilor, pentru că în acest moment tinerii nu reuşesc să aibă acces prin platformele existente în puţine locuri la lecţiile oferite de profesori, o parte din profesori nu au calificarea necesară. (…) Şi atunci acest program pune la dispoziţia elevului şi studentului un program realizat cu Televiziunea naţională, discutat cu Televiziunea publică, pune la dispoziţia elevului şi a studentului o platformă digitală cu lecţiile predate de cei mai buni profesori din România, care poate fi preluat de fiecare dată de câte ori este nevoie de către profesori, de către elevi, de către părinţi, cu lecţii explicate foarte bine. (…) Este un program pe care l-am gândit cu Televiziunea publică şi care poate fi realizat în perioada imediat următoare, în primele 100 de zile de guvernare“, a anunțat rectorul Universității Politehnica București (UPB).

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Alt rector al Politehnicii Bucureșt?! După Cati Andronescu.
  Nu, mulțumim! Începeți educația on și off line cu parlamentarii PSD și dacă reușiți, mai stăm de vorbă.
  Elevii sunt cobaii unor tipi fără pic de viziune, care n-au studiat in afara țării ca să realizeze uriașa diferență dintre sistemele altora și al nostru, rămas în urmă cu 30 ani și cârpit cu calculatoare perimate pe mesele școlilor.

 2. Pe cine intereseaza ce rahaturi propuneti voi?
  Eu va propun un recycle bin….like forever?

 3. tot ce poate propune pesedeul este antenizarea canalelor media. Nu vrem antena 3 pe toate canalele media, multumim!

 4. Deja suna prost ca drq. Aveti „Khan Academy” deja, puneti mana si traduceti, labarilor. Nu mai sunt joartele de pe vremuri ca-i faceam luna. :X

  • Excelenta observatie. Khan Academy (khanacademy.org) e una din cele mai bune platforme de invatare, are tone de continut si trebuie doar adaugata subtitrarea in limba romana. De exemplu bulgarii si-au adaugat subtitrare la inmultirea matricilor (am luat un exemplu la intamplare). Si e totul moka!

 5. Si nu uitati sa-l puneti pe Ionuț Cristache sa prezinte emisiunea. Prima lecție, cum poți pradui timp de 30 de ani o tara fara sa ti se întâmple nimic. Dupa primele 100 de zile veti vedea ce ati vazut si dupa primul program de guvernare , virgule si cai verzi pe pereti.

 6. Gunoaiele pesediste sa taca! Cati ani au fost la guvernare au avut timp destul sa digitalizeze invatamantul, dar se pare ca n-au avut timp decat sa fure.

 7. De ce ne intoxicati cu mizeriile emanate de membrii psd….rector fara doctorat si in cadrul uneia din cele mai mari universitati tehnice din Romania. Despre scursuri nici necrolog nu vreau sa citesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.