G4Media.ro

Programul dozei „booster” urgentat pentru toți adulții în Marea Britanie, țară care…

Programul dozei „booster” urgentat pentru toți adulții în Marea Britanie, țară care a depistat 11 cazuri de Omicron

Marea Britanie va face doza de vaccin booster anti-COVID-19 disponibilă pentru toţi adulţii, într-un efort de consolidare a imunizării populaţiei în timp ce cresc temerile privind noua variantă Omicron a coronavirusului, relatează luni Reuters.

Numărul cazurilor de infectare cu această variantă confirmate în Marea Britanie a crescut între timp la 11, unele fără legături cu călătorii în zona Africii de Sud de unde se răspândeşte în lume această variantă, autorităţile sanitare britanice suspectând astfel începutul transmiterii comunitare.

Doza booster de vaccin anti-COVID-19 a fost până în prezent disponibilă în Marea Britanie numai pentru persoanele cu vârste de peste 40 de ani, pentru cele vulnerabile şi lucrătorii sanitari. Comitetul ştiinţific care consiliază guvernul de la Londra în campania de vaccinare a recomandat luni ca această doză (a treia, sau a doua după administrarea serului Johnson & Johnson) să fie disponibilă pentru toţi adulţii, recomandare despre care ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a confirmat apoi la scurt timp că va fi implementată.

Ministrul Sajid Javid a anunţat pe de altă parte că încă două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate luni în Anglia, astfel că adăugate celor şase confirmate în Scoţia numărul acestor a ajuns deocamdată la 11 în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Pentru a se proteja de această variantă despre care experţii se tem că este extrem de contagioasă şi ocoleşte parţial imunitatea dată de vaccinarea anti-COVID-19 sau de trecerea prin boală, guvernul de la Londra a reinstituit testarea PCR obligatorie însoţită de autoizolare până la aflarea rezultatului (negativ) al testului pentru oricine intră pe teritoriul Regatului Unit.

Noua variantă provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, dar încă nu este elucidat impactul acestora – contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc – comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă, transmit Agerpres.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. VOR SĂ SCAPE DE DOZELE DIN DEPOZITE, SĂ FACĂ LOC ALTORA.

 2. Nu, deci nu este panica, cum sa fie?

  • Dar ce le stie șoșocul pe toate de pe cxcxstoarea din fundul curții… Fascinant!

  • Daca te iei dupa propaganda… nu e delic panica aici, aia peste 65 de ani trebuie boostuiti. Sa-i boostuiasca repede.

  • Nume, șoșoacă e prostătura de mă-ta 🙂

  • Nume, șoșoacă e panarama de mă-ta!

 3. Pentru aia batrani mai propaganda, ca nu-s boostuiti aia peste 65 de ani si aia mor. 🤣 Eu nici nu ma pot boostui, ca nu-s vaccinata 🤣 si nici masca nu port, ca noi aici ne putem excepta singuri de la purtat masca, asa e legea facuta. 🤣

 4. Care booster, iar s-a adeverit teoria conspirației? Parcă nu demult boosterele erau doar pentru cei cu imunitate compromisă.

  • E pe principiul „de o faci, de nu o faci, ponoasele tot le tragi. Dar mai bine sa o faci”. Ce o să ți se întâmple după, Dumnezeu cu mila. Dacă te îmbolnăvești, asta e. Te-a salvat. Dacă mori, ai avut comorbiditati. Ce tot o băgați pe asta cu tulpina ? Doar nu’s arbori.

 5. Iar se gasesc sărăciile Europei sa comenteze despre cat de rau o duc altii. Englezii pana una alta ,nu au restrictii de luni bune,ati-ul e ocupat 30%,iar decese au cate aveam noi la 3000 de cazuri. Lasati-i frate sa isi vada de viata,ca saracii nici nu dorm noaptea in urma criticilor venite din Romanistan.

  • Se chinuie de mult Boris sa le bage restrictii si certificat, dar nu a reusit inca. Varianta asta noua e pretextul perfect. Se numeste Planul B (acuma sunt pe A inca). Deocamdata, le-a bagat doar mastile in scoli si la interior, dar urmeaza si restul…