G4Media.ro

EXCLUSIV Programul Anghel Saligny: În patru zile, printr-o firmă cu cifră de…

Foto: Pexels.com

EXCLUSIV Programul Anghel Saligny: În patru zile, printr-o firmă cu cifră de afaceri zero în ultimii trei ani, o rețea liberală din Maramureș a prins contracte de consultanță de 900.000 de lei, de la primării PNL

Mai multe contracte semnate, zilele trecute, de câteva primării liberale din nordul țării oferă indicii despre existența unei rețele clientelare de alocare a banilor din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, aprobat, în urmă cu o lună, de guvernul condus de premierul PNL, Florin Cîțu,,după cum rezultă din documentele consultate de G4Media.ro.

În decurs de patru zile (1-4 octombrie), primarii din patru comune din Maramureș, cu edili PNL, au atribuit contracte de consultanță pentru obținerea de fonduri din acest Program.

Cele șapte contracte, în valoare totală de aproape 900.000 de lei, au ajuns la firma Nordxpert Consulting SRL, societate cu cifră de afaceri 0 în perioada 2018-2020, care și-a schimbat în vara acestui an obiectul de activitate din ”repararea articolelor fabricate din metal” în ”consultanță pentru afaceri și management”.

Cu aceeași ocazie, societatea a fost cedată de soția unui membru PNL din Baia Mare, pe nume Marius Șerban Bondici, unui partener de afaceri al acestuia. Cei doi conduc o altă firmă, EDS Electric SRL, care, de la intrarea la guvernare a PNL, a obținut milioane de lei din contracte de consultanță și lucrări de construcții cu primării conduse de liberali din Maramureș.

Numai în 2021, aproape 80% din cei 1,8 milioane de lei contractați de EDS Electric din bani publici au ca sursă instituții cu șefi din PNL. Bondici respinge orice legătură între calitatea sa de membru PNL și toate aceste contracte: ”Sunt doar simple speculații.”

Miliardele de lei aprobate de Guvernul Cîțu, în septembrie 2021, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, pentru lucrări necesare comunităților locale, sunt vizate deja de o rețea din care fac parte colegi de partid ai acestuia.

Pentru alocarea banilor, primul pas este întocmirea unor cereri de finanțare/consultanță/proiecte/studii de fezabilitate, iar câteva primării din Maramureș au făcut deja acest lucru. Astfel, între 1 și 4 octombrie, comunele Copalnic Mănăștur, Giulești, Groși și Bogdan Vodă au atribuit direct contracte de aproape 900.000 de lei pentru astfel de servicii.

Toate patru sunt conduse de edili liberali. De fiecare dată, câștigătoare a procedurilor a fost firma Nordxpert Consulting SRL Baia Mare, obiectul contractelor stabilind clar pentru ce se plătesc banii: ”Consultanta cerere de finantare si consultanta managementul investitiei pentru obiectivele de investitii prevazute a fi realizate prin Programul National de Investitii Anghel Saligny”.

Sursa Foto: G4Media

Obiectul unuia dintre contracte, atribuit de comuna Bogdan Vodă sursa: SICAP

Nordxpert Consulting SRL este proaspăt intrată pe piața de consultanță, anterior având obiect de activitate principal ”repararea articolelor fabricate din metal, repararea mașinilor și echipamentelor” și ”repararea echipamentelor electrice”.

Schimbarea obiectului de activitate în ”consultanță pentru afaceri și management” a avut loc pe 8 iunie 2021, pe fondul unor anunțuri repetate ale liderului de atunci al PNL, Ludovic Orban, legat de aprobarea unui ”PNDL3”  (viitorul Program ”Anghel Saligny”) și exact cu o zi înainte de o ședință a Consiliului Județean Maramureș (lider, tot un liberal), unde s-au alocat bani pentru ”susţinerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare”.

Cu acea ocazie, cele patru localități care au atribuit contracte către Nordxpert Consulting au primit peste 2 milioane de lei, reprezentând circa 8% din cei 26,1 milioane de lei împărțiți către 75 de unități administrative.

Tot pe 8 iunie 2021, pe lângă schimbarea denumirii societății din Set & Go SRL în Nordxpert Consulting, asociatul unic Ioana Georgeta Bondici și-a cedat părțile sociale și calitatea de administrator lui Robert Molcsan.

Sursa: G4Media.ro

Ioana Georgeta este soția lui Marius Șerban Bondici, consilier local PNL în Consiliul Local Baia Mare până în 2016 și fost lider al Organizației locale de tineret. Bondici este director tehnic al societății EDS Electric, la care unic asociat și administrator este Robert Molcsan. Până în 2019, cei doi au fost asociați în firma Werner SRL.

Sursa: G4Media

Primarii contactați de G4Media pentru a explica modul în care au fost semnate contractele cu Nordxpert Consulting nu au oferit prea multe detalii. ”Se poate să fi semnat. Îl cunosc din vedere pe domnul Bondici, dar nu știu nimic despre contracte, n-am fost aici”, a spus Vasile Ștefan Mihalca, primarul din Copalnic Mănăștur.

”Nu am fost la Primărie, am fost în concediu, poate viceprimarul știe”, a afirmat Anuța Enea-Bizău, edilul din comuna Bogdan Vodă. ”Nu știu despre aceste contracte, poate viceprimarul să știe. Posibil să am un coleg Bondici, nu știu”, a spus și Laurențiu Batin, primarul din Giulești. Edilul din Groși nu a răspuns apelului G4Media.

”Sunt doar simple speculații. M-am rupt de politică acum 5-6 ani, mai merg la sediu doar când se anunță rezultatele la alegeri. Sunt liberal și așa am să mor, dar acest lucru nu are legătură cu aceste contracte. Domnul Molcsan nu este interpusul meu. El vine cu experiența din consultanța oferită de cealaltă societatea a sa, EDS Electric”

Și firma EDS Electric SRL, unde Bondici este director tehnic, a dat lovitura din contracte cu instituții publice după intrarea la guvernare a PNL, în toamna lui 2019. Datele extrase de G4Media din Sistemul Național de Achiziții Publice (SICAP) arată că, în 2018, societatea maramureșeană nu a avut contracte cu Statul. În 2019, valoarea acestora a fost de 130.000 de lei, în 2020 – 2 milioane de lei, iar în ianuarie-octombrie 2021 – 1,8 milioane lei.

Anul trecut, circa 25% din cei 2 milioane de lei au venit de la comuna Bogdan Vodă (primar PNL), alți 25% de la comuna Călinești (tot edil liberal la acel moment). În acest an, din calculele G4Media, 1,4 milioane de lei din cei 1,8 milioane de lei provin de la instituții controlate de liberali, în special din Maramureș.

”Este prietenul meu și membru simplu PNL, dar aceste lucruri nu au influențat în nici un fel atribuirea acelor contracte. Din cunoștințele mele, ei sunt specialiști în ceea ce fac”

Deputat Călin Ioan Bota, președintele Organizației PNL Baia Mare, despre Bondici, contractele Nordxpert și EDS Electric

Atât EDS Electric, cât și Nordxpert Consulting au contractat sute de mii de lei și din accesarea altor Programe Naționale, finanțate din bani publici de către Administrația Fondului de Mediu (AFM), instituție subordonată Ministerului Mediului: cel pentru reabilitarea rețelelor de iluminat public și cel privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Pentru accesarea fondurilor, și în aceste cazuri trebuie semnate, inițial, proiecte de consultanță care se depun la AFM pentru aprobare și alocare de fonduri, cererea fiind mai mare decât sumele disponibile.

Teoretic, regula de acordare a banilor este ”Primul venit, primul servit”. Despre derularea programului de iluminat, presa a ridicat, în trecut, semne de întrebare. REPORTER DE IAȘI a dezvăluit
în 2020 că fostul lider PNL, Relu Fenechiu, prin intermediul unei firme a soției, încasa milioane de lei din contracte de consultanță semnate cu primării liberale din zona Iașului și a Moldovei pentru Programul de iluminat public.

Acestea urmau a fi depuse la AFM în mandatul ministrului de atunci al Ministerului Mediului, Costel Alexe, căruia Fenechiu i-a fost mentor politic în PNL Iași. Pentru primării, plata banilor către firma soției lui Fenechiu urma să aibă loc după obținerea banilor de la AFM, ca ”onorariu de succes” – de obicei, 4% din valoarea finanțării.

Bondici susține că implicarea în acest tip de afacere decurge din calificarea sa și a lui Molcsan, absolvenți de Energetică, cu lucrări de licență în domeniul iluminatului și că și EDS Electric a oferit primăriilor posibilitatea plății după obținerea finanțării. El spune că, în 2020, din cele 25 de contracte semnate pentru consultanță în iluminat, au fost admise de AFM doar 6, și, din această cauză, în realitate sumele menționate în Sistemul de

Achiziții ca fiind de la Stat (circa 2 milioane de lei în 2020) sunt, în realitate, mult mai mici, ”în jur de 1% din cifra de afaceri EDS Electric pe acel an”. ”Faptul că am prins aceste contracte are o explicație simplă: până la guvernarea PNL nu erau alocați bani pentru astfel de programe. Și dacă era la putere PSD și erau bani, procedam la fel.”

În ceea ce privește Nordxpert Consulting, în cele două săptămâni de când apare în Sistemul de Achiziții Publice, societatea a încheiat contracte de circa 600.000 de lei pentru consultanță în vederea depunerii la AFM de dosare în Programul Național pentru pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. În prezent, șefia AFM este deținută de UDMR, partenerul de guvernare al PNL.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

70 comentarii

 1. atat timp cat romanii vot vota pnlpsd, nu vom avea reforme si instiutiile statului vor ramane in comunism. tara va fi inecata in baroni locali, coruptie, nepotism si analfabetism.

  e haios ca usr sunt facut satanisti, pe cand psdpnl au fost partidele lui Dumnezeu si-au furat de ne-au ingropat. vai de noi, nu gandim nici cat sa trecem strada!

 2. PSD si PNL, adica coruptii si tradatorii Romaniei au inceput furtul din PNDL3, USR este de vina!

  • trist e ca fix asa gandesc unii, „usr satana usr a furat n-a facut nimic”

   in timp ce psdpnl voteaza pentru pensii speciale. CUM NU VAD OAMENII ASTIA DIFERENTA CLARA DINTRE PUTREGAIUL PSDPNL si usr? Nu zic ca e un partid extraordinar, dar e diferenta de la cer la pamant.

 3. multumim PNL!
  multumim frate Citu!
  Intotdeauna ati fost frati de nadejde, alaturi de cei pesedisti
  Singura problema cu acest PNDL3 este ce alegem sa facem cu banii: diamante, excursii sau vile .. grele alegeri!

 4. Traiasca CATU, PNL-U SI PSD-u. FRATI PANA LA MOARTE. (MOARTEA ROMANIEI)

 5. AOLEU, i-au ciordit contractul lui Ghinea pentru care isi facuse ONG si isi alocase 29 de milioane de euro de facuse von der Leyen infarct..De asta este acum plansetul de lebeda a lui Ciolos. Li se duc „meleoanele” pe apa sambetei pentru care s-a luptat Ghinea la pieptul gol 😂😂😂😂😂😂

  • Lingi blide de mafioti, paysane. Nu vei vedea un ban din tot ce fura astia.
   Nici macar nu esti platit ca gica, s,p,l,m.
   Nu ti-e rusine ca trollezi gratis pentru mafioti? Astia macar fac si ei un leu, tu ramai lipit.

  • Prietene, esti lipsit de orice simt al ridicolului. Ai in fata o cariera stralucita in politica romaneasca (sau in spare, poate).

  • Este vorba de cele 10 miliarde de euro, date de Citu pentru a fi furate de catre Primarii PSD si PNL, lucru pentru care USR s-a retras deoarece nu vroia sa stea la masa cu niste ciorditori ieftini care fura de 32 de ani poporul Roman!

   Tu vorbesti de PNRR, defapt tu vorbesti ca asa iti zic astia de la patrid, altfel nici sa te legi singur la sireturi nu esti in stare, psotac oligofren!

  • ai neuronul in scurt mai nenea!PNL=PDL! doua gasti puse pe furat!

 6. Sunt liberalMAFIOT și așa am să mor, dar acest lucru nu ARE legătură cu aceste contracte.

  PNL Mafia
  Ciocu’ mic, banii sunt la noi.

  • Dezamăgitor este ca acest fenomen este generalizat.

   Sincer, se vede clar ca este o problema cu practicile murdare ale firmelor din România, multe favorizate ilegal, multinaționalele (povestea licențelor software, a auditurilor măsluite), firme de partid ale baronilor, ale foștilor sau actualilor secu, toată fauna “adaptata”.

   De multe ori însă ma întreb de ce sa imi asum aceasta lupta anti-corupție pe persoana fizica, cu timp si bani personali investiți si cu asumarea riscului ca acest sistem mafiot iti va aplica “cancel culture”,
   CAND exista instituții in acest sens cu bugete anuale de zeci de milioane de euro din fonduri publice?!
   Din pacate aceste instituții nu performeaza optim pentru ca, ironic, inclusiv sistemele lor interne de monitorizare a performantei si de execuție a strategiei anti-corupție (MF- ANAF, MJ, MAI, etc.) le-au făcut cu “experți” necertificati, incompetenți si mafioți cu contracte atribuite prin licitații măsluite pe sistemul PNDL! Plus numirile politice…

   Asta este România căpusita si povestea celor care s-au adaptat:
   30% corupți, 40% coruptibili adaptați si cei 30% onești care nu se vor îmbogăți niciodată intr-un mediu corupt, jucând corect.
   Este previzibil deci, ca fără bani si influenta, aceștia din urma nici nu vor schimba vreodată sistemul mafiot!

   Probabil doar intelectualii si romanii onești din diaspora care au ajuns la o situație financiară buna mai pot schimba lucrurile in bine in țara lor de origine.
   Ei mai pot adauga un procent de 15% la cei 30% onești din țara, atrage de partea lor 10% din cei care au devenit usor coruptibili (ca sa supraviețuiască in țara, dar care sunt ok in esența), si cu aceștia pot forma o majoritate!

   Si da, este necesară o nouă clasă politică, formată din oameni noi, ideal inclusiv din intelectuali de top care au părăsit România!

 7. NIMIC PENTRU populatia generala.
  TOTUL PENTRU EI, PENTRU CASTE !

 8. Daca USR se va intoarce la guvernare alaturi de PNL, asa ceva va continua!
  Pentru asta a fost conceput acest PNDL 3, adica Programul zombilitic Anghel Saligny de Cotroceni!!
  Asta accepta USR??!!

 9. Ce e Exclusiv la acest articol?? Circulă de 2 zile pe net informațiile astea

 10. pe langa MARELE ALB, avem CIUMA ROSIE , si CIUMA GALBENA

 11. Foarte bine! Mai votati PSD si PNL ! Nu de alta dar raman fara bani,saracii!

 12. Ma bucur sa vad ca firmele de succes sunt promovate la G4 media.ro care si ea a inceput in anonimat ..iar acum se afla in top !!! Felicitari G4media.ro !!!!

 13. 50% din banii alocați se vor duce pe o consultanta inutila. Restul se vor sifona legal…. Apoi va urma PNRR 4, 5, … „n” spelea….

  • Ai dreptate Marius ..numai cei care au facut stiu cum e . Si cat dureaza o consultanta inutila sa stim cand accesam si noi una asa sa nu ne suprapunem ?

 14. Mortaciunilor decat sa va plangeti ca prostimea coteaza mafia USL iesiti dracului in toata tara ca Cartelul Mafia Media vor sa puna calus in gura tuturor romanilor,se pregateste cenzura pe retelele sociale si Politia Internetului impotriva jurnalistilor incomozi si a celor care sunt impotriva mafiei,nu dormiti ca tara geme de prostie si de boala celui de pe urma

 15. Mortaciunilor decat sa va plangeti ca prostimea voteaza mafia USL iesiti dracului in toata tara in strada indiferent ca-i pandie ca Cartelul Mafia Media vor sa puna calus in gura tuturor romanilor,se pregateste cenzura pe retelele sociale si Politia Internetului impotriva jurnalistilor incomozi si a celor care sunt impotriva mafiei,nu dormiti ca tara geme de prostie si de boala celui de pe urma

 16. Asta e propaganda USR anti-PNL, usecuriștii sunt talibani, ai vaccinării și ai corupției

 17. PNL-ul nu demonstreaza decat ca este aceeasi mizerie ca PSD, grupuri organizate de furt din banul public de peste 30 de ani. Daca tu, ma refer la cei de pe aici inca mai ai argumente sa le mai iei apararea acestora inseamna ca esti un gunoi. Punct. Restul, vrajeala ieftina, praf de aruncat in ochii fraierilor analfabeti care pun botul la orice. Hai gunoaielor, sariti cu comenturi, abia astept sa vad care se simte.

 18. Pai puneti-va in locul lor, un PNL-ist sau PSD-ist care vede poporul asta analfabet ca il tot voteaza chair daca isi bati joc de el, pai nu e normal sa isi bata joc in continuare?

 19. DNA, trezeste-te, ai de treaba , nu mai dormi pe bancheta din spate!

 20. PNDL, in a nutshell. Eh, asta a declansat criza politica.

 21. Îi a lu taicatu lingaule propaganda cand ne vom sui pe mormantul lui si ne vom kaka,impuscate toate scursurile bolsevico comuniste

 22. Acesti USL asi borfasi si mafioti nomenclaturisti comunisti care au pus mana pe putere in 89 si care l-au omorat pe Ceausescu in doar o ora jumatate fara un proces legal constituit trebuie ghilotinati si schingiuiti ca au distrus Romania pt generatii intregi de acum încolo,ursii din padurile Romaniei trebuie ucisi dar porcii din parlament nu pot fi impuscati ca sunt multi si isi rotunjesc averile ilicit pe spatele contribuabilor si platitorilor de taxe si impozite din bani publici,huuuuuuuuuu capuselor si sobolanilor nesatui si lacomi

 23. G4 media complicii mafiei USL,publica doar comentariile ce le convin borfasilor si mafiotilor,v-au ploconit ca sa publicati doar ce le convine hotilor?

 24. Furaciune cu legea in mana. Multumim in mod special PSD&CCR. PNL ne dovedeste ca este un elev silitor si a invatat rapid cum sa fure bani publici la adapostul legii.

 25. Ăsta-i articol de ăla, „de demascare”, similar cu cele din „Scânteia” anilor ’50, când se făcea colectivizarea forțată a agriculturii și când se trimiteau la temniță „chiaburii și dușmanii poporului”. Așa se spălau atunci oamenii pe creieraș, ca și acum…

  USR = PMR (partidul comunist din perioada 1948 – 1965).

  • Ma nimicule la cata cultura ai tu si cunostinte numa un epochimen ca tine ar putea debita o ademenea inertie fantasmagorica,v-ati hranit cu minciuni,demagogie si ipocrizie 32 de ani si asa o sa muriti,tâmpi,hotii intotdeauna striga hotii,dau vina pe altii pt tot dezastrul provocat de ei însisi si inventeaza mizerii,sunteti demni de mila mai linge blide spalator de ciorapi la PNL,mars mai scursura

  • Aveți aici un exemplu de „om nou” cu creierul lobotomizat de propaganda userista. Din păcate pentru el, nu se mai poate face nimic. 😞

  • „Cele șapte contracte, în valoare totală de aproape 900.000 de lei, au ajuns la firma Nordxpert Consulting SRL, societate cu cifră de afaceri 0 în perioada 2018-2020, care și-a schimbat în vara acestui an obiectul de activitate din ”repararea articolelor fabricate din metal” în ”consultanță pentru afaceri și management”.”

   Astea sunt faptele. Ai ceva de comentat asupra lor? Nu sunt adevarate? Nu e posibila o astfel de atribuire tocmai pentru ca PNL a refuzat sa bage norme de aplicare in PNDL3, preferand sa dea afara partenerul care ii cerea asta, adica USR-ul asta de il injuri tu acum?

   Da totusi, trebuie sa te felicit. Asta cu PMR si Scanteia e nota ta personala, exact cum v-a cerut seful.

 26. Mă surprinde că unii mai sunt surprinși ..
  Era evident ce va urma . PNL, /PSD/UDMR vor ataca in mod discreționar ,primitiv și fără scrupule bugetul României și banii europeni .
  In schimb când vine ziua alegerilor electoratul indignat devine conservator în a-și alege reprezentanții și dispus la orice fel de compromis .
  Așa că …avem doar ce semănăm .
  Ps Tov președinte Iohannis , îți dai seama pe ce drum îndrepți Romania ? Regii Carol au obrazul roșu de rușine cu un asemenea urmaș !
  Dlor Bratieni , acolo în mormânt aveți liniște
  văzând urmașiii dvs : Tăriceanu , Catu ?
  Dle Corneliu Coposu , credeți că vă puteți odihni (in mod meritat) văzând un individ ca Ciorbea a distrus toată munca și terfelit toată suferința pe care in timp ați avut-o .

  • Pai to’arsu Iohannis tocmai asta zicea saptamana trecuta: „sunt frustrari ale unora suparati ca nu au ei cheia banilor”.
   Cand am zis ca asta este exact echivalent cu „ciocu’ mic, ca acum noi suntem la putere…” am fost apostrofat ca ma tin de glumitze cand oamenii mor …
   Ce-i drept, Iohannis are un limbaj mai elevat decat cotofana aia de la PDL sau de unde-o fi fost.
   Dar ideea e aceeasi: „strabate ca un fir rosu de-a lungul istoriei” cum zicea mai demult la telejurnalele de la ora 20.00 la 22.00.
   Cum era bancul ala: poti sa fii „escorta” pe la Intercontinental sau „boierule nu vrei o fata…?”
   difera limbajul, dar la baza…

 27. Să ne reamintim
  1. USR nu este de acord cu programul Anghel Saligny fără să existe o procedură clară de alocare și verificare a distribuirii banilor
  2. Câțu introduce abuziv, fără acceptul coaliției, prăduiala Angel Saligny pe ordinea de zi
  3. Stelian Ion nu da avizul pentru prăduiala Anghel Saligny
  5. Câțu îl demite pe Stelian Ion aruncând coaliția și România în aer
  6. Câțu îl numește pe Lucian Bote interimar la ministerul justiției
  7. Lucian Bote dă imediat avizul pentru prăduiala Anghel Saligny
  8. Prăduiala a început, banii ajung în buzunarele firmelor de casă ale PNL
  9. Idioții utili ai sistemului ticăloșit ai României: „USR este de vină!”

  • Minți cu nerușinare! Stelian Ion l-a șantajat pe Florin Catu cu avizul pe Anghel Saligny spunându-i premierului că nu-i da nici un aviz pe Anghel Saligny dacă nu aproba desființează SIIJ!! Adică să ne transforme în carne de tun pentru procurorii corupți!

  • @Philip, adevarul este ca incepuse discutia in Coalitie, insa Catu a sarit calul si a pus Anghel Saligny pe ordinea de zi inainte ca discutiile sa se finalizeze. Ardea tare, venea ziua votului.

   Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre poziția USR PLUS privind planul Anghel Saligny, la finalul ședinței la care au participat reprezentanții partidelor din coaliția de guvernare.

   „Colegii de la USR PLUS au formulat propuneri privind standarde de cost, procedura transparentă, o platformă digitală pentru a urmări fiecare proiect de la semnare până la execuție. Mai sunt și altele, neincluderea proiectelor care au fost în PNDL 1 și PNDL 2, de asemenea, dacă nu se depun documentele solicitate în doi ani, cel care le-a depus pierde dreptul de a primi finanțare.
   Discuțiile vor continua, există deschidere pentru a-l îmbunătăți, pentru a-l face mai transparent… Nu aș vrea să înțeleg așa discuțiile pe care le-am purtat, obiectivul este asumat de toate partidele coaliției… desființarea secției rămâne un obiectiv pentru PNL… Ei trebuie să-și definitiveze toate propunerile, pe cele mai multe le-am agreat, avem răbdare”, a precizat Ludovic Orban.

  • ‘desființează SIIJ!! Adică să ne transforme în carne de tun pentru procurorii corupți!’

   Excelenta scaparea.
   Ar fi fantastic daca s-ar intampla asta, pui de mafiot. Si voi si toata familia extinsa, confiscarea averilor ilicite.
   Si din partea mea, special bonus – 10 lovituri de bici ca in Singapore ; doar apoi la inchisoare.
   Mafiotii sunt dusmanii Romaniei si daca esti unul dintre ei meriti exact ce am scris.

  • @Qiu: Ideea șantajului la premier din partea lui Ion Stelian rămâne în continuare: îți dau aviz pe Anghel Saligny dacă bagi pe ordinea de zi desființarea Secției Speciale! Orice prim-ministru cu un minim de demnitate l-ar fi dat afară pentru asa ceva, nu doar Florin Catu! Deci lui oricum nu-i pasa de nu știu ce „furaciune” (în accepțiunea USR-PLUS) pe care ar fi putut s-o facă, vezi Doamne, liberalii cu Anghel Saligny, ci să-și „bifeze” el acolo la catastif că a desființat SIIJ-ul. Nu mai vorbim ca acest lucru este extrem de periculos pentru drepturile și libertățile fundamentale în absența unei legi a răspunderii magistraților, procurorii având în aceste condiții libertate totală să facă ce vrea cu tine.

  • @Tree fitty: știu ce aveți în capetele alea proaste neomarxistilor… locul vostru nu e în Singapore, ci în Republica Populară Chineză.

 28. Este extraordinar cum, in numai zece luni, PNL-ul si Iohannis ne provoaca aceeasi scarba si dureri de cap ca PSD-ul lui Dragnea.Cat de curind cred ca va iesi lumea in strada ,impotriva presedintelui si ”echipei castigatoare” din PNL.Nimeni nu ii va mai suporta.

 29. QED. Specific USL.

 30. Sa va amintesc de un caz similar(acum clasat) pe la curtea unei mamaite din Calaras ? E clar cine se afla in spate. Nu firmele ‘de casa’ ale PNL. Baietii de la SRL … Always ON, Ready to Go.

 31. Sumele plătite pentru consultanta sunt plătite din bugetele primăriilor, consiliilor judetene sau asociațiilor de dezvoltare intercomunitara, nu din fondurile alocate prin Programul Anghel Saligny (si nici nu pot fi decontate din acest program). Potrivit art. 4, alin. 5 din normele metodologice de aplicare a programului Anghel Saligny (aprobate prin ordinul MDLPA nr. 1333/2021), cheltuielile de consultanta (cap. 3.7 din devizul general), nu reprezinta cheltuieli eligibile în cadrul programului.