G4Media.ro

Profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York City, obligaţi…

Vaccin la adolescenți sursa foto: National Institute for Health Research

Profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York City, obligaţi să se vaccineze împotriva COVID-19

Profesorii şi ceilalţi angajaţi ai şcolilor publice din New York City vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, a declarat luni primarul Bill de Blasio, în cadrul eforturilor de a determina populaţia să se vaccineze şi să reducă răspândirea variantei Delta a coronavirului, care este mai contagioasă, transmite Reuters.

Departamentul pentru sănătate al oraşului va emite un ordin prin care va impune ca toţi cei 148.000 de membri ai personalului din cel mai mare district şcolar din Statele Unite să primească cel puţin o doză de vaccin până pe 27 septembrie, a spus de Blasio.

Cursurile vor începe în New York pe 13 septembrie.

Într-o premieră pentru angajaţii oraşului, personalul Departamentului Educaţiei nu va mai avea opţiunea de a se supune testării săptămânale.

„Vrem ca şcolile noastre să fie extraordinar de sigure tot timpul anului”, a declarat de Blasio într-o conferinţă de presă.

Anunţul primarului a urmat luni ştirii că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a acordat aprobarea completă a vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer / BioNTech, iar oficialii din domeniul sănătăţii publice speră ca măsura să-i convingă pe americanii care ezite să se vaccineze că sunt în siguranţă.

Meisha Porter, cancelarul şcolilor publice din New York, a declarat că cel puţin 63% dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

Angajaţii şcolilor din Chicago, Los Angeles şi statul Washington au primit, de asemenea, ordin să primească vaccinul.

La începutul acestei luni, New York City a impus prezentarea dovezii vaccinării pentru Covid-19 la restaurante, săli de sport şi alte companii. Obligativitatea a stârnit reacţii de la unii proprietari de afaceri şi locuitori care l-au dat în judecată pe Blasio.

Şi măsura obligativităţii vaccinării pentru personalul din educaţie s-ar putea confrunta, de asemenea, cu rezistenţa sindicatelor puternice care reprezintă profesorii şi personalul din New York.

Michael Mulgrew, preşedintele Federaţiei Unite a Profesorilor (UTF), a declarat că prioritatea sindicatului este să menţină copiii în siguranţă şi să deschidă şcoala. Dar, într-un comunicat, el a adăugat că „există multe detalii de implementare, inclusiv dispoziţii pentru excepţii medicale, care prin lege trebuie negociate cu UFT şi alte sindicate şi, dacă este necesar, rezolvate prin arbitraj”.

Eforturile de creştere a ratelor de vaccinare şi punerea în aplicare a măsurilor de siguranţă publică, cum ar fi purtarea măştii în şcoli, s-au confruntat cu o opoziţie acerbă în unele părţi ale ţării, în special în unele state din sud, care au fost puternic afectate de varianta Delta.

În Florida, unele districte şcolare care au sfidat interzicerea obligativităţii purtării măştii în şcolile publice, emisă de guvernatorul republican Ron DeSantis, se confruntă acum cu posibila pierdere a unor fonduri publice.

sursa: News.ro, sursa foto: National Institute for Health Research

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter