G4Media.ro

Profesorii de la un colegiu din Turda au intrat în grevă japoneză…

Sursa foto: Turda News

Profesorii de la un colegiu din Turda au intrat în grevă japoneză / Directoarea e acuzată, printre altele, că l-a angajat ca profesor de matematică pe un fost interlop  

Mai mulți profesori de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda au intrat de joi într-o grevă japoneză de avertisment, încercând astfel să atragă atenția asupra problemelor care există la unitatea de învățământ, pe fondul tensiunilor cu directoarea Codruța Andreica, anunță Turda News.

Inspectoratul Școlar Județean efectuează un audit la unitatea școlară, în urma solicitării profesorilor care au diverse nemulțumiri la adresa directoarei.

Sunt profesori care amenință că vor părăsi unitatea școlară, în timp ce alții, care au semnat pentru demiterea directoarei, au fost amenințați că vor fi dați afară din instituție, susțin jurnaliștii clujeni.

Există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Conform site-ului Ziua de Cluj, Vancea a fost reținut în 2012 de procurori pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Balibacea a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, iar în 2015 Curtea de Apel Cluj a majorat condamnarea la 10 ani de închisoare, însă a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, a fost judecat la Curtea de Apel Iași pentru că, în anul 2003, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlorpe din Turda, însă a fost ulterior achitat. A dat în judecată statul român și a cerut despăgubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute în arest. El a spus că i-a fost ”ruinată” viața socială, deoarece soția lui a divorțat. Judecătorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despăgubiri, scrie stiridecluj.ro.

Pe ușa celui mai important liceu din Turda a fost lipită o hârtie cu mesajul „Demisia”, pe fondul grevei japoneze în care au intrat azi profesorii.

Chiar și în cazul unei condamnări definitive, jurisprudența Uniunii Europene insistă pe instituția reabilitării: o persoană condamnată care și-a ispășit pedeapsa trebuie reintegrată și tratată fără discriminare de către societate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Care-i problema? 5%/zi nu e tot matematica?

 2. Niște retrograzi. Ce e cu prejudecățile astea ca dacă a făcut pușcărie nu se poate reintegrare în societate! Profesorul cu pricina ar trebui sa le facă plângere greviștilor la consiliul pentru combaterea discriminarii

 3. Si care e problema? Se numeste reconversie profesionala.

 4. E cu dusul si intorsul. Reintegrarea sociala al unor condamnati trebuie delimitata. In principiu orice om se poate reintegra dar problema devine interesanta cand vorbim despre un om care nu a fost condamnat pt o fapta din culpa ci cu premeditare in mod repetat. Ma indoiesc ca cineva si-ar lasa copilul la scoala pe mana unui profesor care a fost condamnat pt pedofilie de exp in mod repetat. Legea daca nu e perfecta trebuie perfectata, in invatamant pot fi angajati si persoane care au avut condamnari din culpa.Deci greva mi se pare pertinenta.

  • Se cere cazierul judiciar în sistemul de învățământ! Problema e la ISJ / direcțiune!

 5. Apăi si drepturile omului nu trebuie aplicate mecanic.Daca o „armată”de profesori nu este de acord,înseamnă ca acest individ are o reputatie proastă in localitate,si atunci ce carte mai învată elevii aceia?

 6. Aia n-au auzit de reabilitare? Nici nu stii cum s-o dai cu unii oameni…rau daca este delincvent, da in cap si se duce la puscarie, rau daca isi face pedeapsa si vrea sa lucreze in mod cinstit.

 7. un profesor trebuie sa fie model pentru elevi Ce sa invete ei de la asta ? reșaparea ???

 8. O pensie specială la dom’ Balibacea, vă rog!

  • Mintenaș, doar el a pus bazele României Einterlopată!

 9. Asta cred ca e coleg de partid cu directoarea.Aici au ajuns unele partide politice.
  Apropo de reabilitare:termenele au fost scurtate prea mult.Dovezile de indreptare pot fi puse sub semnul întrebarii,în termene asa scurte.Iata un motiv pentru Avocatul Poporului sa intervină la Curtea Constitutionala,caci,mai mult,aceasta s-a ocupat de binele infractorilor.Si din aceasta cauza politica a devenit si apanajul lor.